OPERASYONLAR ARALIKSIZ SÜRÜYOR

Asayiş 23.06.2023 - 09:10, Güncelleme: 23.06.2023 - 09:10 7575+ kez okundu.
 

OPERASYONLAR ARALIKSIZ SÜRÜYOR

Ordu’da gerçekleşen operasyonlarda kaçak İphone ve Samsung ele geçirilirken, sahte dolarlarda yakalandı.

Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde Mali Suçlar ve Tefecilik Suçlarına yönelik ülke genelinde düzenlenen eş zamanlı operasyonda; Ordu Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce Tefecilik, Tehdit ve Zorla Senet İmzalatmak suçundan soruşturma dosyasıyla katılım sağlandı. Emniyet ekipleri tarafından Altınordu ilçesindeki bir ikamet ve işyeri adresinde gerçekleştirilen aramalarda suç unsuruna rastlanmadı. Operasyon kapsamında yakalanan şüpheli hakkında adli makamlarca tefecilik suçu kapsamında adli kontrol kararı verildi. Altınordu’da U2 Polis Uygulama ve Kontrol Noktasında durdurulan bir araçta yapılan aramada; 15 adet 0,5 ml pet şişelerde sahte alkol, 1 adet 1 litre sahte viski ele geçirildi. Konu ile ilgili olarak 2 şüpheli yakalanırken, hakkında 5607 sayılı kanuna muhalefetten adli tahkikat yapıldı. Fatsa ilçesinde yapılan aramada piyasa değeri yaklaşık 1.000.000 Türk lirası olan; 900 adet kaçak (İphone, Samsung) cep telefonu ekranı, 4 adet kaçak akıllı telefon, 4 adet kaçak akıllı saat, 11 adet kaçak Air Pods kulaklık, 22 adet kaçak Samsung tablet ekran ele geçirildi. Operasyonda yakalanan şüpheli hakkında, 5607 satışı kanuna muhalefetten adli tahkikat yapıldı. Ünye ilçesinde bir işyerinde yapılan aramada; 1 adet 9 mm el yapımı tabanca, 3 adet 9mm fişekle birlikte bir kişi de yakalandı. Fatsa ilçesinde gerçekleşen Parada Sahtecilik suçu ile ilgili olarak müşteki yurt dışından getirmiş olduğu telefonu 1300 dolara sattığı, dolarların sahte olduğunu döviz bürosunda bozdurmak istediğinde anlaması üzerine şikayette bulunmuş, şüphelinin yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalar neticesinde şüpheli yakalanarak Altınordu ilçesinde bulunan ikametinde ve aracında yapılan aramada; 1 adet el yapımı ruhsatsız tabancaya, 50 adet 9 mm fişeğe el konuldu. Yakalanan şüpheli gözaltına alınırken, adli kontrol kararı verildi. 
Ordu’da gerçekleşen operasyonlarda kaçak İphone ve Samsung ele geçirilirken, sahte dolarlarda yakalandı.

Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde Mali Suçlar ve Tefecilik Suçlarına yönelik ülke genelinde düzenlenen eş zamanlı operasyonda; Ordu Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce Tefecilik, Tehdit ve Zorla Senet İmzalatmak suçundan soruşturma dosyasıyla katılım sağlandı.
Emniyet ekipleri tarafından Altınordu ilçesindeki bir ikamet ve işyeri adresinde gerçekleştirilen aramalarda suç unsuruna rastlanmadı. Operasyon kapsamında yakalanan şüpheli hakkında adli makamlarca tefecilik suçu kapsamında adli kontrol kararı verildi.
Altınordu’da U2 Polis Uygulama ve Kontrol Noktasında durdurulan bir araçta yapılan aramada; 15 adet 0,5 ml pet şişelerde sahte alkol, 1 adet 1 litre sahte viski ele geçirildi. Konu ile ilgili olarak 2 şüpheli yakalanırken, hakkında 5607 sayılı kanuna muhalefetten adli tahkikat yapıldı.
Fatsa ilçesinde yapılan aramada piyasa değeri yaklaşık 1.000.000 Türk lirası olan; 900 adet kaçak (İphone, Samsung) cep telefonu ekranı, 4 adet kaçak akıllı telefon, 4 adet kaçak akıllı saat, 11 adet kaçak Air Pods kulaklık, 22 adet kaçak Samsung tablet ekran ele geçirildi. Operasyonda yakalanan şüpheli hakkında, 5607 satışı kanuna muhalefetten adli tahkikat yapıldı.
Ünye ilçesinde bir işyerinde yapılan aramada; 1 adet 9 mm el yapımı tabanca, 3 adet 9mm fişekle birlikte bir kişi de yakalandı.
Fatsa ilçesinde gerçekleşen Parada Sahtecilik suçu ile ilgili olarak müşteki yurt dışından getirmiş olduğu telefonu 1300 dolara sattığı, dolarların sahte olduğunu döviz bürosunda bozdurmak istediğinde anlaması üzerine şikayette bulunmuş, şüphelinin yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalar neticesinde şüpheli yakalanarak Altınordu ilçesinde bulunan ikametinde ve aracında yapılan aramada; 1 adet el yapımı ruhsatsız tabancaya, 50 adet 9 mm fişeğe el konuldu. Yakalanan şüpheli gözaltına alınırken, adli kontrol kararı verildi. 

Ordu HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.