ORDU’DAN HALEP’E KARDEŞLİK KÖPRÜSÜ

Yaşam 23.01.2017 - 16:14, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 4446+ kez okundu.
 

ORDU’DAN HALEP’E KARDEŞLİK KÖPRÜSÜ

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Elif-Der (Elif Sosyal Yardımlaşma Derneği ) ve İHH (İnsani Yardım Vakfı ) Ordu şubesi tarafından Halep’e yardım amacıyla toplanan bir tır dolusu malzeme, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı önünde düzenlenen törenle uğurlandı.

Törene Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz başta olmak üzere, Vali İrfan Balkanlıoğlu, Büyükşehir Başkan Vekili Ahmet Çoruh, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Elif-Der Başkanı Yeter Yılmaz, İHH Ordu Şube Başkanı Ali İyi, protokol üyeleri, sendika temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.   BAŞKAN YILMAZ, “TIR İHTİYACA GÖRE DOLDURULDU”   Gönülden kopan malzemelerin hayırlı bir vesileyle Halep’te ihtiyaç sahibi insanlara ulaştırıldığını ifade eden Başkan Enver Yılmaz, “Suriye’nin Halep şehrine bu zamana kadar İHH tarafından 21 tır; sendikalar, kamu kurum ve kuruluşları ve sivil toplum örgütleri marifetiyle de 40’ın üzerinde tır ulaştırıldı. Özel ilaçlar, özel giyim eşyaları, özel battaniyeler ve vasıflı eşyaların doldurulduğu ve normal kömür hesabıyla bakıldığı zaman 8, un hesabıyla bakıldığında 7 tıra tekabül eden vasıflı bir tır. Bu çerçevede de Ordu’daki sivil toplum örgütlerimiz kermesler düzenlemek suretiyle ilk başta Elif-Der olmak üzere tüm sivil toplum örgütlerimiz 77 bin TL civarında nakit para toplamıştı. Bunu daha önce de belirtmiştik. İnsani Yardım Vakfı, gerekli organizasyonu yaptı. Talep edilen ne tür eşya ve ilaç varsa doldurulan tırımız, hızlı bir şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaşacaktır. Sınırda daha açılmamış tırlar var. Deyim yerindeyse Türkiye Suriye’ye aktı” dedi.   VALİ BALKANLIOĞLU, “YAŞANAN ZULÜM SADECE BİZİM CANIMIZI YAKIYOR”   Suriye’de büyük bir insanlık dramı yaşandığını ve dünyanın bu zulme sessiz kaldığını söyleyen Vali İrfan Balkanlıoğlu, “Suriye’de yaşanan zulüm karşısında sadece Türkiye olarak bizim canımız yanıyor. Bizler için önemsiz gibi görünen şeyler onlar için çok önemli. Suriyeli kardeşlerimiz, bu yardımlarımız vesilesiyle diliyorum ki hayata bir nebze olsun umutla sarılabilecek” diye konuştu.     BAŞKAN TEKİNTAŞ, “ALLAH BU GÜNLERİ ONLAR İÇİN KURTULUŞ GÜNÜ NASİP EYLESİN”   Yardım tırlarının mağdur insanların ruhuna dokunmak için gönderildiğini ifade eden Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş ise, “Tüm belediyeler, ellerindeki imkânlar doğrultusunda yardımlarını Suriye’den esirgemedi. Önemli olan bu yardımlarımızı sivil toplum kuruluşları marifetiyle yapmak. Allah yeryüzünde zulme uğramış herkes için bu günleri kurtuluş günü nasip eylesin” şeklinde konuştu.   Yapılan konuşmaların ardından yardım tırı, Halep’e ulaştırılmak üzere dualarla uğurlandı.
Ordu Büyükşehir Belediyesi, Elif-Der (Elif Sosyal Yardımlaşma Derneği ) ve İHH (İnsani Yardım Vakfı ) Ordu şubesi tarafından Halep’e yardım amacıyla toplanan bir tır dolusu malzeme, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı önünde düzenlenen törenle uğurlandı.

Törene Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz başta olmak üzere, Vali İrfan Balkanlıoğlu, Büyükşehir Başkan Vekili Ahmet Çoruh, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Elif-Der Başkanı Yeter Yılmaz, İHH Ordu Şube Başkanı Ali İyi, protokol üyeleri, sendika temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

 

BAŞKAN YILMAZ, “TIR İHTİYACA GÖRE DOLDURULDU”

 

Gönülden kopan malzemelerin hayırlı bir vesileyle Halep’te ihtiyaç sahibi insanlara ulaştırıldığını ifade eden Başkan Enver Yılmaz, “Suriye’nin Halep şehrine bu zamana kadar İHH tarafından 21 tır; sendikalar, kamu kurum ve kuruluşları ve sivil toplum örgütleri marifetiyle de 40’ın üzerinde tır ulaştırıldı. Özel ilaçlar, özel giyim eşyaları, özel battaniyeler ve vasıflı eşyaların doldurulduğu ve normal kömür hesabıyla bakıldığı zaman 8, un hesabıyla bakıldığında 7 tıra tekabül eden vasıflı bir tır. Bu çerçevede de Ordu’daki sivil toplum örgütlerimiz kermesler düzenlemek suretiyle ilk başta Elif-Der olmak üzere tüm sivil toplum örgütlerimiz 77 bin TL civarında nakit para toplamıştı. Bunu daha önce de belirtmiştik. İnsani Yardım Vakfı, gerekli organizasyonu yaptı. Talep edilen ne tür eşya ve ilaç varsa doldurulan tırımız, hızlı bir şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaşacaktır. Sınırda daha açılmamış tırlar var. Deyim yerindeyse Türkiye Suriye’ye aktı” dedi.

 

VALİ BALKANLIOĞLU, “YAŞANAN ZULÜM SADECE BİZİM CANIMIZI YAKIYOR”

 

Suriye’de büyük bir insanlık dramı yaşandığını ve dünyanın bu zulme sessiz kaldığını söyleyen Vali İrfan Balkanlıoğlu, “Suriye’de yaşanan zulüm karşısında sadece Türkiye olarak bizim canımız yanıyor. Bizler için önemsiz gibi görünen şeyler onlar için çok önemli. Suriyeli kardeşlerimiz, bu yardımlarımız vesilesiyle diliyorum ki hayata bir nebze olsun umutla sarılabilecek” diye konuştu.

 

 

BAŞKAN TEKİNTAŞ, “ALLAH BU GÜNLERİ ONLAR İÇİN KURTULUŞ GÜNÜ NASİP EYLESİN”

 

Yardım tırlarının mağdur insanların ruhuna dokunmak için gönderildiğini ifade eden Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş ise, “Tüm belediyeler, ellerindeki imkânlar doğrultusunda yardımlarını Suriye’den esirgemedi. Önemli olan bu yardımlarımızı sivil toplum kuruluşları marifetiyle yapmak. Allah yeryüzünde zulme uğramış herkes için bu günleri kurtuluş günü nasip eylesin” şeklinde konuştu.

 

Yapılan konuşmaların ardından yardım tırı, Halep’e ulaştırılmak üzere dualarla uğurlandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.