ORDU’DAN İLK RO-RO İHRACATI GERÇEKLEŞECEK

Gündem 29.09.2022 - 16:49, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3605+ kez okundu.
 

ORDU’DAN İLK RO-RO İHRACATI GERÇEKLEŞECEK

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in öncülüğünde yürütülen çalışmalarla ulusal ve uluslararası yeterliliğe sahip olması sağlanan Ünye Limanı’nda Ordu için tarihi bir gün yaşanacak.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in öncülüğünde yürütülen çalışmalarla ulusal ve uluslararası yeterliliğe sahip olması sağlanan Ünye Limanı’nda Ordu için tarihi bir gün yaşanacak. Cuma günü saat 14.00’te düzenlenecek tören ile ilk ro-ro ihracatının gerçekleşeceği Ünye Limanı’ndan Rusya’ya sebze-meyve ihraç edilecek. Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından, rıhtım uzunluğu ve derinliği açısından yüksek tonajlı gemilerin girişine elverişsiz olması nedeniyle bakıma alınarak büyütülen Ünye Limanı, yapılan kapsamlı çalışmaların ardından yüksek tonaja sahip olan ve tır taşımacılığı gibi tekerlekli vasıtaları taşıyan ro-ro gemilerine ev sahipliği yapacak. RO-RO GEMİSİ ÜNYE LİMANI’NA DEMİR ATTI Bu kapsamda Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in büyük önem verdiği Ünye Limanı'nda yapılan büyütme ve kapasite artışı sonrası ilk ro-ro ihracatını yapacak olan Lider Amiral isimli gemi limana demir attı. İLK İHRACAT RUSYA’YA Tarihinde ilk defa Ünye Limanı'ndan Rusya'ya gerçekleştirilecek olan ro-ro ihracatı için Ordu Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde tören düzenlenecek. Ünye Limanı’nda cuma günü saat 14.00’te düzenlenecek olan törenin ardından Rusya’ya sebze ve meyve götürecek olan ro-ro gemisi, yükünü aldıktan sonra ilk seferini gerçekleştirecek. TİCARET HACMİ ARTIYOR Ünye Limanı, Orta ve Doğu Karadeniz illerinin nüfus açısından orta noktada olması gerek dış ve gerekse iç ticaret lojistik maIiyetlerini düşürürken Ordu'nun ticaret hacmini ise artıracak. Karadeniz-Akdeniz ve Ünye-Akkuş-Niksar Yolu gibi stratejik yollarla da birleşerek ivme kazanacak olan Ünye Limanı ile birlikte deniz ticareti aksamadan devam edecek. Böylelikle Ünye Limanı mevcutta bulunan diğer limanlar gibi eşit şartlara getirilerek hem il ekonomisine hem de bölge ekonomisine önemli ölçüde yön verecek.
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in öncülüğünde yürütülen çalışmalarla ulusal ve uluslararası yeterliliğe sahip olması sağlanan Ünye Limanı’nda Ordu için tarihi bir gün yaşanacak.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in öncülüğünde yürütülen çalışmalarla ulusal ve uluslararası yeterliliğe sahip olması sağlanan Ünye Limanı’nda Ordu için tarihi bir gün yaşanacak. Cuma günü saat 14.00’te düzenlenecek tören ile ilk ro-ro ihracatının gerçekleşeceği Ünye Limanı’ndan Rusya’ya sebze-meyve ihraç edilecek.

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından, rıhtım uzunluğu ve derinliği açısından yüksek tonajlı gemilerin girişine elverişsiz olması nedeniyle bakıma alınarak büyütülen Ünye Limanı, yapılan kapsamlı çalışmaların ardından yüksek tonaja sahip olan ve tır taşımacılığı gibi tekerlekli vasıtaları taşıyan ro-ro gemilerine ev sahipliği yapacak.

RO-RO GEMİSİ ÜNYE LİMANI’NA DEMİR ATTI

Bu kapsamda Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in büyük önem verdiği Ünye Limanı'nda yapılan büyütme ve kapasite artışı sonrası ilk ro-ro ihracatını yapacak olan Lider Amiral isimli gemi limana demir attı.

İLK İHRACAT RUSYA’YA

Tarihinde ilk defa Ünye Limanı'ndan Rusya'ya gerçekleştirilecek olan ro-ro ihracatı için Ordu Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde tören düzenlenecek. Ünye Limanı’nda cuma günü saat 14.00’te düzenlenecek olan törenin ardından Rusya’ya sebze ve meyve götürecek olan ro-ro gemisi, yükünü aldıktan sonra ilk seferini gerçekleştirecek.

TİCARET HACMİ ARTIYOR

Ünye Limanı, Orta ve Doğu Karadeniz illerinin nüfus açısından orta noktada olması gerek dış ve gerekse iç ticaret lojistik maIiyetlerini düşürürken Ordu'nun ticaret hacmini ise artıracak. Karadeniz-Akdeniz ve Ünye-Akkuş-Niksar Yolu gibi stratejik yollarla da birleşerek ivme kazanacak olan Ünye Limanı ile birlikte deniz ticareti aksamadan devam edecek. Böylelikle Ünye Limanı mevcutta bulunan diğer limanlar gibi eşit şartlara getirilerek hem il ekonomisine hem de bölge ekonomisine önemli ölçüde yön verecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.