ORDU DEPREMİN YARALARINI SARMAK İÇİN SEFERBER OLDU

Gündem 25.01.2020 - 16:30, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3095+ kez okundu.
 

ORDU DEPREMİN YARALARINI SARMAK İÇİN SEFERBER OLDU

24.01.2020 Cuma günü saat 20.55 sularında, merkez üssü Elazığ’ın Sivrice ilçesi olan ve ilimiz dahil Türkiye’nin bir çok ilinde hissedilen 6.8 büyüklüğündeki deprem, tüm Türkiye’yi olduğu gibi bizleri derinden üzmüş ve yüreklerimizi dağlamıştır.

İlimizi de etkileyen deprem üzerine Valimiz Sayın Seddar YAVUZ’un talimatıyla İl Afet ve Acil Durum Yönetimi Merkezi faaliyete geçirilmiştir. Öncelikle il genelinde bir hasar olup olmadığının tespiti yapıldı. Deprem nedeniyle il genelinde oluşan herhangi bir hasar olmadığı tespit edildi.    Deprem bölgesindeki gelişmeler de anlık olarak takip edilerek, ihtiyaç ve talep edilmesi halinde deprem bölgesine sevk edilmek üzere; ilimizdeki arama-kurtarma ekipleri, sağlık ekipleri, iş makineleri, gerekli teçhizat ve donanım, personel hazır hale getirildi.   Bu ekiplerimizden, 2 araç ve 8 personelden oluşan UMKE ekibi Elazığ iline, Ordu Büyükşehir Belediyesine ait 1 adet 2000 kişiye hizmet verebilen Mobil Mutfak Tır’ı 5 personeli ile birlikte Malatya’nın Pötürge ilçesine sevk edildi.   Diğer taraftan, AFAD’ın kooridinasyonunda, Ordu Büyükşehir Belediyesinin organizasyonuyla vatandaşlarımızdan temin edilen, deprem bölgesindeki vatandaşlarımızın ihtiyacı olan battaniye, uyku seti, çocuk bezi ve kışlık kıyafetlerden oluşan malzemeleri taşıyan 2 tır da deprem bölgesine hareket etmiştir.
24.01.2020 Cuma günü saat 20.55 sularında, merkez üssü Elazığ’ın Sivrice ilçesi olan ve ilimiz dahil Türkiye’nin bir çok ilinde hissedilen 6.8 büyüklüğündeki deprem, tüm Türkiye’yi olduğu gibi bizleri derinden üzmüş ve yüreklerimizi dağlamıştır.
İlimizi de etkileyen deprem üzerine Valimiz Sayın Seddar YAVUZ’un talimatıyla İl Afet ve Acil Durum Yönetimi Merkezi faaliyete geçirilmiştir. Öncelikle il genelinde bir hasar olup olmadığının tespiti yapıldı. Deprem nedeniyle il genelinde oluşan herhangi bir hasar olmadığı tespit edildi. 
 
Deprem bölgesindeki gelişmeler de anlık olarak takip edilerek, ihtiyaç ve talep edilmesi halinde deprem bölgesine sevk edilmek üzere; ilimizdeki arama-kurtarma ekipleri, sağlık ekipleri, iş makineleri, gerekli teçhizat ve donanım, personel hazır hale getirildi.
 
Bu ekiplerimizden, 2 araç ve 8 personelden oluşan UMKE ekibi Elazığ iline, Ordu Büyükşehir Belediyesine ait 1 adet 2000 kişiye hizmet verebilen Mobil Mutfak Tır’ı 5 personeli ile birlikte Malatya’nın Pötürge ilçesine sevk edildi.
 
Diğer taraftan, AFAD’ın kooridinasyonunda, Ordu Büyükşehir Belediyesinin organizasyonuyla vatandaşlarımızdan temin edilen, deprem bölgesindeki vatandaşlarımızın ihtiyacı olan battaniye, uyku seti, çocuk bezi ve kışlık kıyafetlerden oluşan malzemeleri taşıyan 2 tır da deprem bölgesine hareket etmiştir.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.