KÜLLERiNDEN YENiDEN DOĞDU

Spor 27.03.2023 - 06:10, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3866+ kez okundu.
 

KÜLLERiNDEN YENiDEN DOĞDU

Vali Tuncay Sonel, ilimizde misafir edilen depremzede ailelerle birlikte yaptığı iftar programın ardından bir restaurantta Orduspor futbol takımı ile bir araya geldi.

1967 yılında kurulan ve UEFA kupasında ülkemizi temsil eden, milli takımımıza kazandırdığı futbolcularla, elde ettiği sportif başarılarla Türk futbolunda seçkin bir yeri olan, ancak son yıllarda yaşadığı ekonomik ve yönetimsel sorunlar nedeniyle yeşil sahalardan uzak kalan, 188 sicil nolu Orduspor, Vali Tuncay Sonel’in yoğun gayret ve çabaları sonucu yeşil sahadaki yerini alıyor. Ordu 2. Amatör kümede yer alan ve FİFA tarafından konulan transfer yasağından dolayı transferyapamayan Orduspor, Vali Tuncay Sonel’in öncülüğünde 2,5 yıl boyunca sürdürülen girişim ve temasların sonucunda FİFA’nın koyduğutransfer yasağı kaldırıldı Depremlerden en çok etkilenen illerden birisi olan Hatay’daki kulüplerden transfer ettiği futbolculara ve teknik heyete, 2. transfer döneminin son gününde lisans çıkartan Orduspor takımı, Cumartesi günü   Karşıyaka Spor Tesislerinde karşılaştıığı Ordu İdmanyurdu maçı ile yeşil sahalara dönüyor. Vali Tuncay Sonel, ilimizde misafir edilen depremzede ailelerle birlikte yaptığı iftar programın ardından bir restaurantta Orduspor futbol takımı ile bir araya geldi. Duygulu anların yaşandığı buluşmada gelinen noktadan duyduğu mutluluğu ve sevinci sporcularla ve teknik heyetle paylaşan Vali Sonel, “Çok tarihi bir görev üstlendiniz. Çocukluğumuzun, gençliğimizin mor beyazlı efsane Orduspor’u vardı. Maalesef bu efsane Orduspor yıllarca entübe durumda idi. 2,5 yıllık bir uğraş ve koşturmaca sonrasında mutla sona ulaştık. Çok büyük bir emek verildi. Neticede üstesinden geldik ve FİFA’dan yazımızı aldık” dedi. Orduspor’un tekrar yeşil sahalara dönme sürecinde emeği geçenlere teşekkür eden Vali Sonel, “Futbolu seven Sayın Cumhurbaşkanımızın Orduspor’un sahalara döndürülmesi için talimatları olmuştu. Futbol Federasyonu Başkanı Sayın Mehmet Büyükekşi bizlere yardımcı oldu. Cihangir kardeşim sürecin başından beri bizlerle birlikte oldu. Profesör Ufuk Aydın başkanlığındaki hukukçu heyetimiz çok çalıştı, çok çaba sarf etti. Kayyum heyeti başkanı Hamdi Işık ve arkadaşları buradaki süreci yürüttü. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum’ diye konuştu. Sporculara da seslenen Vali Sonel, “Sizler, burada bizim misafirimizsiniz. Başımızın tacısınız. Burada hem valiniz, hem ağabeyinizim. Bundan sonraki süreci sizlerle birlikte yürüteceğiz. Hep yanınızda olacağız. Orduspor, hem Ordu’nun, hem de ülkemizin bir değeridir. Asla yok olmaması lazım. Sizler, Orduspor tarihine giriyorsunuz. Şehirde müthiş bir sevinç ve heyecan var” şeklinde konuştu.  nBÜLTEN  
Vali Tuncay Sonel, ilimizde misafir edilen depremzede ailelerle birlikte yaptığı iftar programın ardından bir restaurantta Orduspor futbol takımı ile bir araya geldi.

1967 yılında kurulan ve UEFA kupasında ülkemizi temsil eden, milli takımımıza kazandırdığı futbolcularla, elde ettiği sportif başarılarla Türk futbolunda seçkin bir yeri olan, ancak son yıllarda yaşadığı ekonomik ve yönetimsel sorunlar nedeniyle yeşil sahalardan uzak kalan, 188 sicil nolu Orduspor, Vali Tuncay Sonel’in yoğun gayret ve çabaları sonucu yeşil sahadaki yerini alıyor.

Ordu 2. Amatör kümede yer alan ve FİFA tarafından konulan transfer yasağından dolayı transferyapamayan Orduspor, Vali Tuncay Sonel’in öncülüğünde 2,5 yıl boyunca sürdürülen girişim ve temasların sonucunda FİFA’nın koyduğutransfer yasağı kaldırıldı

Depremlerden en çok etkilenen illerden birisi olan Hatay’daki kulüplerden transfer ettiği futbolculara ve teknik heyete, 2. transfer döneminin son gününde lisans çıkartan Orduspor takımı, Cumartesi günü   Karşıyaka Spor Tesislerinde karşılaştıığı Ordu İdmanyurdu maçı ile yeşil sahalara dönüyor.

Vali Tuncay Sonel, ilimizde misafir edilen depremzede ailelerle birlikte yaptığı iftar programın ardından bir restaurantta Orduspor futbol takımı ile bir araya geldi.

Duygulu anların yaşandığı buluşmada gelinen noktadan duyduğu mutluluğu ve sevinci sporcularla ve teknik heyetle paylaşan Vali Sonel, “Çok tarihi bir görev üstlendiniz. Çocukluğumuzun, gençliğimizin mor beyazlı efsane Orduspor’u vardı. Maalesef bu efsane Orduspor yıllarca entübe durumda idi. 2,5 yıllık bir uğraş ve koşturmaca sonrasında mutla sona ulaştık. Çok büyük bir emek verildi. Neticede üstesinden geldik ve FİFA’dan yazımızı aldık” dedi.

Orduspor’un tekrar yeşil sahalara dönme sürecinde emeği geçenlere teşekkür eden Vali Sonel, “Futbolu seven Sayın Cumhurbaşkanımızın Orduspor’un sahalara döndürülmesi için talimatları olmuştu. Futbol Federasyonu Başkanı Sayın Mehmet Büyükekşi bizlere yardımcı oldu. Cihangir kardeşim sürecin başından beri bizlerle birlikte oldu. Profesör Ufuk Aydın başkanlığındaki hukukçu heyetimiz çok çalıştı, çok çaba sarf etti. Kayyum heyeti başkanı Hamdi Işık ve arkadaşları buradaki süreci yürüttü. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum’ diye konuştu. Sporculara da seslenen Vali Sonel, “Sizler, burada bizim misafirimizsiniz. Başımızın tacısınız. Burada hem valiniz, hem ağabeyinizim. Bundan sonraki süreci sizlerle birlikte yürüteceğiz. Hep yanınızda olacağız. Orduspor, hem Ordu’nun, hem de ülkemizin bir değeridir. Asla yok olmaması lazım. Sizler, Orduspor tarihine giriyorsunuz. Şehirde müthiş bir sevinç ve heyecan var” şeklinde konuştu.  nBÜLTEN

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.