ORDU ÜNİVERSİTESİ 26.SIRADA

Eğitim 13.11.2018 - 10:48, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 2270+ kez okundu.
 

ORDU ÜNİVERSİTESİ 26.SIRADA

Ordu Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği Bölümleri 2018 taban puanları ve başarı sıralamalarında 110 Üniversite arasında 26’ncı sırada yer alarak Türkiye’deki üniversiteler arasında ilk 30’a girdi.

 Ordu Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği Bölümleri 2018 taban puanları ve başarı sıralamalarında  110 Üniversite arasında 26’ncı sırada yer alarak Türkiye’deki üniversiteler arasında ilk 30’a girdi. İstanbul Üniversitesi, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi ve Marmara Üniversitesinin ilk 5 sırayı oluşturdukları Türkçe Öğretmenliği 2018 Taban Puanları ve Başarı Sırlamaları raporunda Ordu Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği Bölümü taban puanı 391, 61578 olarak sonuçlanırken başarı puanı da 46, 944 oldu. Devlet ve vakıf üniversitelerinin Türkçe Öğretmenliği Bölümlerinin taban puanları ve başarı sıralamalarının yer aldığı ve böylece ilgili bölümlerin Türk Üniversiteleri içerisindeki başarısını gösteren sıralamanın Türkçe Öğretmenliği ve eğitimi konusunda Ordu Üniversitenin iyi bir konumda olduğunu gösterdiğini vurgulayan Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “Ulusal ve uluslararası alanda bilimsel zeminde yürüttüğü çalışmalarla adından sıkça söz ettiren Ordu Üniversitesi, bilimsel projeler, araştırma ve geliştirme alanında yürüttüğü çalışmalar ve sektörel bazda katma değer yaratan faaliyetlerine ek olarak nitelikli eğitim programlarıyla da tercih edilen ve tanınırlığını arttıran bir üniversite olarak yoluna devam etmektedir. Türkçe Öğretmenliği Bölümümüzün 110 üniversite içerisinde 26’ncı sırada yer alması Ordu Üniversitesi olarak çok çeşitli alanlarda farklı başarılar kazandığımızı göstermekle birlikte gerek sosyal bilimler gerekse pozitif bilimler çerçevesinde üretken ve etkin bir akademik zeminde yer aldığımızı ortaya koymaktadır.” dedi.       
Ordu Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği Bölümleri 2018 taban puanları ve başarı sıralamalarında 110 Üniversite arasında 26’ncı sırada yer alarak Türkiye’deki üniversiteler arasında ilk 30’a girdi.

 Ordu Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği Bölümleri 2018 taban puanları ve başarı sıralamalarında  110 Üniversite arasında 26’ncı sırada yer alarak Türkiye’deki üniversiteler arasında ilk 30’a girdi.
İstanbul Üniversitesi, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi ve Marmara Üniversitesinin ilk 5 sırayı oluşturdukları Türkçe Öğretmenliği 2018 Taban Puanları ve Başarı Sırlamaları raporunda Ordu Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği Bölümü taban puanı 391, 61578 olarak sonuçlanırken başarı puanı da 46, 944 oldu.
Devlet ve vakıf üniversitelerinin Türkçe Öğretmenliği Bölümlerinin taban puanları ve başarı sıralamalarının yer aldığı ve böylece ilgili bölümlerin Türk Üniversiteleri içerisindeki başarısını gösteren sıralamanın Türkçe Öğretmenliği ve eğitimi konusunda Ordu Üniversitenin iyi bir konumda olduğunu gösterdiğini vurgulayan Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “Ulusal ve uluslararası alanda bilimsel zeminde yürüttüğü çalışmalarla adından sıkça söz ettiren Ordu Üniversitesi, bilimsel projeler, araştırma ve geliştirme alanında yürüttüğü çalışmalar ve sektörel bazda katma değer yaratan faaliyetlerine ek olarak nitelikli eğitim programlarıyla da tercih edilen ve tanınırlığını arttıran bir üniversite olarak yoluna devam etmektedir. Türkçe Öğretmenliği Bölümümüzün 110 üniversite içerisinde 26’ncı sırada yer alması Ordu Üniversitesi olarak çok çeşitli alanlarda farklı başarılar kazandığımızı göstermekle birlikte gerek sosyal bilimler gerekse pozitif bilimler çerçevesinde üretken ve etkin bir akademik zeminde yer aldığımızı ortaya koymaktadır.” dedi.   

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.