ORDU ÜRETİMLE KALKINACAK

Gündem 14.10.2020 - 01:08, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 2197+ kez okundu.
 

ORDU ÜRETİMLE KALKINACAK

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in tarımsal üretim odaklı kalkınma modeli oluşturmak için başlattığı çalışmalar büyüyor.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in tarımsal üretim odaklı kalkınma modeli oluşturmak için başlattığı çalışmalar büyüyor. Tarım ve hayvancılığa verdiği destekle kırsalda yaşayan üreticilere yeni gelir kapıları açan Başkan Güler, projelerden daha fazla kişinin yararlanması ve fındıkta verimin artmasına yönelik çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Ordu Büyükşehir Belediyesi ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü arasında ortak yapılacak projelerle ilgili protokol imzalandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler ile Tarım ve Orman İl Müdürü Kemal Yılmaz arasında imzalanan protokolle, fındıkta verim ve kalitenin artırılmasına yönelik projeler başta olmak üzere, ilave gelir getirici tarım ve hayvancılık faaliyetleriyle üretim çeşitliliğini arttırılması hedefleniyor. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, kırsalda yaşayan insanların gelir kaynaklarını çeşitlendirmek, tarımsal üretim potansiyelini aktif hale getirerek ekonomiye kazandırmak amacıyla başlayan çalışmaların artarak devam ettiğini söyledi. ORTAK ÇALIŞMA KÜLTÜRÜ ÇOK ÖNEMLİ Ortak çalışma kültürünü hizmetlere yansıtmak istediklerini belirten Başkan Güler, “Kaynakların sınırlı, zamanın ise çok değerli olduğu dünyamızda ortak çalışma alanlarında iş birliği kültürünü geliştirmek önemlidir. Bu iş birliği kültürü hem kaynak ve zaman israfını önlemekte hem de desteklerin daha doğru kişilere ulaşmasını sağlıyor. Bu kapsamda şimdiye kadar yapılan çalışmalarda olduğu gibi bundan sonra yapılacak projelerin de daha sağlıklı yürütülebilmesi amacıyla 19 ilçemizdeki güçlü teşkilat yapısı ve bilgi birikimi bulunan Ordu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile iş birliği protokolü imzaladık” dedi. TARIM VE HAYVANCILIKLA İLGİLİ BİRÇOK PROJE VAR İmzalanan protokolle ilgili bilgiler veren Başkan Güler, “Protokol ile fındıkta verim ve kalitenin artırılması, siyez buğdayı, sahlep üretimi, kestane üretimi, Pekin Ördeği yetiştiriciliği, manda yetiştiriciliği, keçi yetiştiriciliği, aronia üretimi, sebze yetiştiriciliği, tıbbi ve aromatik bitkilerin geliştirilmesi ve ‘Tarımsal Ekonomik Gelir Kaynaklarının Çeşitlendirilmesi Projelerinin’ birlikte yürütülmesi için yapılacak iş ve işlemlerin çerçevesini çizdik. İlimize ve üreticilerimize hayırlı olsun” diye konuştu.
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in tarımsal üretim odaklı kalkınma modeli oluşturmak için başlattığı çalışmalar büyüyor.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in tarımsal üretim odaklı kalkınma modeli oluşturmak için başlattığı çalışmalar büyüyor. Tarım ve hayvancılığa verdiği destekle kırsalda yaşayan üreticilere yeni gelir kapıları açan Başkan Güler, projelerden daha fazla kişinin yararlanması ve fındıkta verimin artmasına yönelik çalışmalarına bir yenisini daha ekledi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü arasında ortak yapılacak projelerle ilgili protokol imzalandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler ile Tarım ve Orman İl Müdürü Kemal Yılmaz arasında imzalanan protokolle, fındıkta verim ve kalitenin artırılmasına yönelik projeler başta olmak üzere, ilave gelir getirici tarım ve hayvancılık faaliyetleriyle üretim çeşitliliğini arttırılması hedefleniyor. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, kırsalda yaşayan insanların gelir kaynaklarını çeşitlendirmek, tarımsal üretim potansiyelini aktif hale getirerek ekonomiye kazandırmak amacıyla başlayan çalışmaların artarak devam ettiğini söyledi.

ORTAK ÇALIŞMA KÜLTÜRÜ ÇOK ÖNEMLİ

Ortak çalışma kültürünü hizmetlere yansıtmak istediklerini belirten Başkan Güler, “Kaynakların sınırlı, zamanın ise çok değerli olduğu dünyamızda ortak çalışma alanlarında iş birliği kültürünü geliştirmek önemlidir. Bu iş birliği kültürü hem kaynak ve zaman israfını önlemekte hem de desteklerin daha doğru kişilere ulaşmasını sağlıyor. Bu kapsamda şimdiye kadar yapılan çalışmalarda olduğu gibi bundan sonra yapılacak projelerin de daha sağlıklı yürütülebilmesi amacıyla 19 ilçemizdeki güçlü teşkilat yapısı ve bilgi birikimi bulunan Ordu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile iş birliği protokolü imzaladık” dedi.

TARIM VE HAYVANCILIKLA İLGİLİ BİRÇOK PROJE VAR

İmzalanan protokolle ilgili bilgiler veren Başkan Güler, “Protokol ile fındıkta verim ve kalitenin artırılması, siyez buğdayı, sahlep üretimi, kestane üretimi, Pekin Ördeği yetiştiriciliği, manda yetiştiriciliği, keçi yetiştiriciliği, aronia üretimi, sebze yetiştiriciliği, tıbbi ve aromatik bitkilerin geliştirilmesi ve ‘Tarımsal Ekonomik Gelir Kaynaklarının Çeşitlendirilmesi Projelerinin’ birlikte yürütülmesi için yapılacak iş ve işlemlerin çerçevesini çizdik. İlimize ve üreticilerimize hayırlı olsun” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.