BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN YAPILACAK OLAN BABAEVİNİN PROJESİ

Yaşam 12.01.2016 - 22:57, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 4560+ kez okundu.
 

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN YAPILACAK OLAN BABAEVİNİN PROJESİ

Diyarbakır’ın Sur İlçesinde şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Nuh Özdemir’in baba evi görenlerin yüreklerini yakmıştı. İşte o evin yerine Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılacak evin projesi belli oldu.

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde terör örgütü mensuplarınca şehit edilen Uzman Çavuş Nuh Özdemir’in Akkuş’un Salman Mahallesi’ndeki babaevi görenlerin yüreklerini sızlatmıştı. Yığma tuğlalı ve derme çatma çatısı olan evi gören herkes şehit ailesine yardım etmek için harekete geçti. Başbakan Ahmet Davutoğlu da, evin fotoğraflarını görmüş ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ı aramış, evin bir an önce yapılmasını istemişti. Bunun üzerine harekete geçen Ordu Büyükşehir Belediyesi, şehidin ailesine yeni bir yapılması için çalışmalara başladı. Bugün şehidin ailesine taziyeye giden Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz yeni evin yapılacağı yeri inceledikten sonra yaptığı açıklamada; “Bizim yöresel mimarimize uygun bir proje. Mehmet amcamız da, annemiz de bu projeyi beğendiler. Şu anda inşaat mevsimi yok. Havalar uygun olduğu takdirde çok kısa sürede, 1 ay içinde tüm dekorasyonu, içi ve dışıyla, çevre düzenlemesiyle yapabilecek ve teslim edecek durumdayız. Mehmet amcamızın talebi çerçevesinde mahallede bulunan caminin de çevre düzenlemesini işin içine kattık. Hep beraber şehidimizin manevi huzurunda hem saygımızı hem minnetimizi gösterme anlamında gerekli taahhütlerimizi yerine getiriyoruz. Salman’da bir okula, bir sağlık ocağına ilk etapta şehidimizin ismini vereceğiz. Mekanı cennet olsun, nur içinde yatsın” diye konuştu.
Diyarbakır’ın Sur İlçesinde şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Nuh Özdemir’in baba evi görenlerin yüreklerini yakmıştı. İşte o evin yerine Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılacak evin projesi belli oldu.

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde terör örgütü mensuplarınca şehit edilen Uzman Çavuş Nuh Özdemir’in Akkuş’un Salman Mahallesi’ndeki babaevi görenlerin yüreklerini sızlatmıştı. Yığma tuğlalı ve derme çatma çatısı olan evi gören herkes şehit ailesine yardım etmek için harekete geçti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu da, evin fotoğraflarını görmüş ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ı aramış, evin bir an önce yapılmasını istemişti. Bunun üzerine harekete geçen Ordu Büyükşehir Belediyesi, şehidin ailesine yeni bir yapılması için çalışmalara başladı.

Bugün şehidin ailesine taziyeye giden Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz yeni evin yapılacağı yeri inceledikten sonra yaptığı açıklamada; “Bizim yöresel mimarimize uygun bir proje. Mehmet amcamız da, annemiz de bu projeyi beğendiler. Şu anda inşaat mevsimi yok. Havalar uygun olduğu takdirde çok kısa sürede, 1 ay içinde tüm dekorasyonu, içi ve dışıyla, çevre düzenlemesiyle yapabilecek ve teslim edecek durumdayız. Mehmet amcamızın talebi çerçevesinde mahallede bulunan caminin de çevre düzenlemesini işin içine kattık. Hep beraber şehidimizin manevi huzurunda hem saygımızı hem minnetimizi gösterme anlamında gerekli taahhütlerimizi yerine getiriyoruz. Salman’da bir okula, bir sağlık ocağına ilk etapta şehidimizin ismini vereceğiz. Mekanı cennet olsun, nur içinde yatsın” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.