ORDU NİHAYET HASTANESİNE KAVUŞUYOR

Sağlık 10.11.2016 - 09:11, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 2200+ kez okundu.
 

ORDU NİHAYET HASTANESİNE KAVUŞUYOR

Uzun zamandan beri yapılıp yapılmayacağı merakla beklenen Ordu Eğitim ve Araştırma Hastanesi sonunda gerçekleşiyor. ODÜ Rektörü Tarık Yarılgaç, “300 milyon TL’lik proje Ordu’ya kazandırılacak dev bir yatırım olacaktır.”

Sağlık Bakanlığı-Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi inşaatının başlatılması amacıyla proje çalışmalarını sürdüren Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürü Kadir Serdar Taflan ve beraberindeki ekip, hastane arazisi üzerinde incelemelerde bulunmak ve son durumu değerlendirmek üzere Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç’ı makamında ziyaret etti. Ziyaretin ardından hastane arazisinde incelemelerde bulunuldu. Ordu Üniversitesi tarafından tahsis edilen araziye Sağlık Bakanlığı tarafından yapılması planlanan Eğitim ve Araştırma Hastanesi arazisinin zorlu bir kamulaştırma sürecinden geçtiğini ve hastane yapımına en kısa sürede başlanacağını ifade eden Rektör Yarılgaç, “Ordu’da sağlık hizmetlerinin daha kaliteli sunulması, bölgenin ihtiyacına cevap verebilecek her türlü teknolojik imkanı barındıran Sağlık Bakanlığı – Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesini halkımıza ve Üniversitemize kazandırmak üzere yoğun bir mesai harcadık. Bilindiği gibi Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi yapımıyla ilgili üniversitemiz tarafından sağlık bakanlığınca istenilen ve zorlu bir süreçten geçen arazi tahsisi dahil olmak üzere tüm hazırlıklar uzun zaman önce tamamlanmış,  sayın sağlık bakanımız ve sağlık bakanlığı yetkililerine yapılan çalışma raporları sunularak konuyla ilgili yoğun görüşmeler sonucunda Sağlık Bakanlığı – Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi yapımında son aşamaya gelmiş bulunmaktayız. Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırım Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından sürdürülen çalışmaların sona ermesiyle birlikte en yakın zamanda hastane inşaatına başlanacaktır.” Hastanenin 300 milyon liraya mal olacağını söyleyen Rektör Yarılgaç, “Son sistem teknoloji ile donatılmış, Sağlık Bakanlığı – Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde, çocuk hastanesi / KVC hastanesi / kardiyoloji hastanesi / ÜYTE hastanesi / genetik hastalıklar hastanesi / patoloji hastanesi / onkoloji hastanesi / KBB ve göz hastanesi / meslek hastalıkları hastanesi olacak şekilde büyük bir sağlık kompleksi olarak planlamaktayız. Bunun yanı sıra son gelişmiş teknolojide tıbbi malzemeler ve donanımların kullanılacağı hastanede 200’den fazla poliklinik ile hem Tıp Fakültesi öğrencilerimize uygulama sahasında geniş bir yelpaze sunulmuş olacak hem de halkımıza alanında uzman akademisyenlerimiz tarafından hizmet verilen bir sağlık kampüsünü Ordu’ya kazandırmayı hedefliyoruz. Sağlık Bakanlığı’na bağlı teknik heyetin mevcut çalışmalarını ve projelendirme işlemlerini sonlandırılmasıyla yaklaşık 300 milyon TL’lik proje Ordu’ya kazandırılacak dev bir yatırım olacaktır.”
Uzun zamandan beri yapılıp yapılmayacağı merakla beklenen Ordu Eğitim ve Araştırma Hastanesi sonunda gerçekleşiyor. ODÜ Rektörü Tarık Yarılgaç, “300 milyon TL’lik proje Ordu’ya kazandırılacak dev bir yatırım olacaktır.”

Sağlık Bakanlığı-Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi inşaatının başlatılması amacıyla proje çalışmalarını sürdüren Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürü Kadir Serdar Taflan ve beraberindeki ekip, hastane arazisi üzerinde incelemelerde bulunmak ve son durumu değerlendirmek üzere Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç’ı makamında ziyaret etti.

Ziyaretin ardından hastane arazisinde incelemelerde bulunuldu. Ordu Üniversitesi tarafından tahsis edilen araziye Sağlık Bakanlığı tarafından yapılması planlanan Eğitim ve Araştırma Hastanesi arazisinin zorlu bir kamulaştırma sürecinden geçtiğini ve hastane yapımına en kısa sürede başlanacağını ifade eden Rektör Yarılgaç, “Ordu’da sağlık hizmetlerinin daha kaliteli sunulması, bölgenin ihtiyacına cevap verebilecek her türlü teknolojik imkanı barındıran Sağlık Bakanlığı – Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesini halkımıza ve Üniversitemize kazandırmak üzere yoğun bir mesai harcadık. Bilindiği gibi Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi yapımıyla ilgili üniversitemiz tarafından sağlık bakanlığınca istenilen ve zorlu bir süreçten geçen arazi tahsisi dahil olmak üzere tüm hazırlıklar uzun zaman önce tamamlanmış,  sayın sağlık bakanımız ve sağlık bakanlığı yetkililerine yapılan çalışma raporları sunularak konuyla ilgili yoğun görüşmeler sonucunda Sağlık Bakanlığı – Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi yapımında son aşamaya gelmiş bulunmaktayız. Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırım Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından sürdürülen çalışmaların sona ermesiyle birlikte en yakın zamanda hastane inşaatına başlanacaktır.”

Hastanenin 300 milyon liraya mal olacağını söyleyen Rektör Yarılgaç, “Son sistem teknoloji ile donatılmış, Sağlık Bakanlığı – Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde, çocuk hastanesi / KVC hastanesi / kardiyoloji hastanesi / ÜYTE hastanesi / genetik hastalıklar hastanesi / patoloji hastanesi / onkoloji hastanesi / KBB ve göz hastanesi / meslek hastalıkları hastanesi olacak şekilde büyük bir sağlık kompleksi olarak planlamaktayız. Bunun yanı sıra son gelişmiş teknolojide tıbbi malzemeler ve donanımların kullanılacağı hastanede 200’den fazla poliklinik ile hem Tıp Fakültesi öğrencilerimize uygulama sahasında geniş bir yelpaze sunulmuş olacak hem de halkımıza alanında uzman akademisyenlerimiz tarafından hizmet verilen bir sağlık kampüsünü Ordu’ya kazandırmayı hedefliyoruz. Sağlık Bakanlığı’na bağlı teknik heyetin mevcut çalışmalarını ve projelendirme işlemlerini sonlandırılmasıyla yaklaşık 300 milyon TL’lik proje Ordu’ya kazandırılacak dev bir yatırım olacaktır.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.