Ordu Turizmine Darbe!

Turizm 26.06.2013 - 18:37, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3439+ kez okundu.
 

Ordu Turizmine Darbe!

Vosvos şenliği yapılamıyor.

Vosvos şenliği yapılamıyor Her yıl ilimizde düzenlenen vosvos şenliği bu yıl iptal edilmek üzere. Yokuşdibi Belediyesi, Kabadüz Belediyesi ve Valilik arasında koordinasyon oluşamaması ve anlaşmazlıklar yüzünden Temmuz’un 3’ünde yapılması planlanan şenlik yapılamıyor. Uzun yıllardır ilimizde düzenlenen ve Ordu’nun tanıtımına önemli katkı sağlayan şenliğe katılmak üzere Yokuşdibi Belediyesini arayan vosvoscular aldıkları cevap karşısında şok oldular. Kendilerine şenliğin düzenlenemeyeceği söylendi. Bu durum hazırlıklarını tamamlayıp, yaylaya gitmek üzere bekleyen vosvosçular arasında üzüntü yarattı. Turnalıkta kamp yerinin ve şenlik tarihinin belirlenmesiyle hazırlıklarını tamamlayanlar; tam bir hayal kırıklığı yaşıyorlar. Uzun yıllardır şenliklere katılanlar, sorunun aşılıp; şenliğin yapılmasını diliyorlar. Bir taraftan turizm kenti olma hedeflenip, öte yandan Çambaşı Yayla’sını cazibe merkezi yapmaya çalışırken; alınan bu karar ve şenliğin iptali kafaları karıştırdı. Geleneksel hale gelen ve Ordu ile özdeşleşen, dünyaca tanınan "Vosvos Şenliği" organizasyonunun önüne konulan engeller nelerdir?
Vosvos şenliği yapılamıyor.

Vosvos şenliği yapılamıyor

Her yıl ilimizde düzenlenen vosvos şenliği bu yıl iptal edilmek üzere. Yokuşdibi Belediyesi, Kabadüz Belediyesi ve Valilik arasında koordinasyon oluşamaması ve anlaşmazlıklar yüzünden Temmuz’un 3’ünde yapılması planlanan şenlik yapılamıyor.

Uzun yıllardır ilimizde düzenlenen ve Ordu’nun tanıtımına önemli katkı sağlayan şenliğe katılmak üzere Yokuşdibi Belediyesini arayan vosvoscular aldıkları cevap karşısında şok oldular. Kendilerine şenliğin düzenlenemeyeceği söylendi. Bu durum hazırlıklarını tamamlayıp, yaylaya gitmek üzere bekleyen vosvosçular arasında üzüntü yarattı.

Turnalıkta kamp yerinin ve şenlik tarihinin belirlenmesiyle hazırlıklarını tamamlayanlar; tam bir hayal kırıklığı yaşıyorlar.

Uzun yıllardır şenliklere katılanlar, sorunun aşılıp; şenliğin yapılmasını diliyorlar.

Bir taraftan turizm kenti olma hedeflenip, öte yandan Çambaşı Yayla’sını cazibe merkezi yapmaya çalışırken; alınan bu karar ve şenliğin iptali kafaları karıştırdı.

Geleneksel hale gelen ve Ordu ile özdeşleşen, dünyaca tanınan "Vosvos Şenliği" organizasyonunun önüne konulan engeller nelerdir?

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.