'Ordu'da Otların Yendiğini Görünce Çok Şaşırdım'

Kültür 14.12.2014 - 18:14, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3044+ kez okundu.
 

'Ordu'da Otların Yendiğini Görünce Çok Şaşırdım'

'Ordu'da Otların Yendiğini Görünce Çok Şaşırdım'

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nundan çarpıcı açıklama. Karadeniz’e ilk geldiğinde çok şaşırdığını söyleyen Vali Balkanlıoğlu, “Ordu’da sakarca, kaldirik, malocan ve değişik isimlerde anılan otların yenildiğini gördüm.” dedi. TRT ekranlarında 24 yıldır yayınlanan “Gezelim Görelim” programının yapımcı ve sunucusu Nuray Yılmaz, Ordu’nun çeşitli yörelerinde yaptıkları çekimler sonrasında Vali İrfan Balkanlıoğlu ile de bir söyleşi gerçekleştirerek Ordu ve Ordu insanı hakkında bilgiler verdi.Ordu’da çok sayıda yöresel yemek kültürü olduğunu belirten Vali Balkanlıoğlu, “Karadeniz’e geldiğimde beni çok şaşırtmıştı Ordu. Genelde Çevrede yetişen otları yemeğe çeviren yer olarak Akdeniz ve ege bilinir. Ordu’ya geldiğim zaman bu çevresinde yetişen otların yendiğini öğrendim. Ama farklı yörelerde farklı isimler veriyorlar. Bunlardan bazıları sakarca, kaldirik, malocan ve değişik isimlerde anılan otlar var. 5-6 çeşitte doğal mantarlar var. Sırf doğadan kendiliğinden yetişen hiçbir kimyevi maddeye maruz kalmamış bitkiler var. Nefis yemekler yapıyorlar bunlardan. Vejetaryen olanlar kendilerini nefis yemek sofralarında bulabilirler” dedi.Ordu’nun insanların dinleneceği bir şehir olduğunu ifade eden Vali Balkanlıoğlu, “İnsanlar kendilerini şımartmak birazda sağlıklı olmak için değişik alternatifler üzerine duruyorlar. İnzivaya çekilmek, sakin yerlerde dolaşmak, doğal beslenmek ve bütün vücudunu hem maddi yani görünen rahatsızlıklardan hem manevi rahatsızlıklardan arındırmak istiyorlar. Ordu, bu arınmak isteyenler için birebir. Burada pek çok alternatifler var köylerdeki ortam ve ağaçların arasında doğal besleniyorlar buraya gelen turistler. Orada insan 10-15 gün kalabilse hem vücudu yenilenecek, hem de ruhi dinlenecek” diye konuştu.Orduluların misafirperver olduğunu vurgulayan Vali Balkanlıoğlu, “Bazen insanlar kalabalıklar içine giriyorlar ama yine yalnızlar. Yani kendilerine bir merhaba diyen yok halini hatırını soran yok. Fakat burada dostluk arkadaşlık ve misafirlik var. Ordu insanıyla çok rahat iletişim kurabilirsiniz. Bizi biz yapan değerler halen aşılmamış burada. Bir de huzur kenti buralar. Sahil boyunca insanlar burada yürüyüş yaparlar. Ordu, Türkiye’nin en güvenilir ve huzurlu kentidir” şeklinde konuştu.
'Ordu'da Otların Yendiğini Görünce Çok Şaşırdım'

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nundan çarpıcı açıklama. Karadeniz’e ilk geldiğinde çok şaşırdığını söyleyen Vali Balkanlıoğlu, “Ordu’da sakarca, kaldirik, malocan ve değişik isimlerde anılan otların yenildiğini gördüm.” dedi.

TRT ekranlarında 24 yıldır yayınlanan “Gezelim Görelim” programının yapımcı ve sunucusu Nuray Yılmaz, Ordu’nun çeşitli yörelerinde yaptıkları çekimler sonrasında Vali İrfan Balkanlıoğlu ile de bir söyleşi gerçekleştirerek Ordu ve Ordu insanı hakkında bilgiler verdi.
Ordu’da çok sayıda yöresel yemek kültürü olduğunu belirten Vali Balkanlıoğlu, “Karadeniz’e geldiğimde beni çok şaşırtmıştı Ordu. Genelde Çevrede yetişen otları yemeğe çeviren yer olarak Akdeniz ve ege bilinir. Ordu’ya geldiğim zaman bu çevresinde yetişen otların yendiğini öğrendim. Ama farklı yörelerde farklı isimler veriyorlar. Bunlardan bazıları sakarca, kaldirik, malocan ve değişik isimlerde anılan otlar var. 5-6 çeşitte doğal mantarlar var. Sırf doğadan kendiliğinden yetişen hiçbir kimyevi maddeye maruz kalmamış bitkiler var. Nefis yemekler yapıyorlar bunlardan. Vejetaryen olanlar kendilerini nefis yemek sofralarında bulabilirler” dedi.
Ordu’nun insanların dinleneceği bir şehir olduğunu ifade eden Vali Balkanlıoğlu, “İnsanlar kendilerini şımartmak birazda sağlıklı olmak için değişik alternatifler üzerine duruyorlar. İnzivaya çekilmek, sakin yerlerde dolaşmak, doğal beslenmek ve bütün vücudunu hem maddi yani görünen rahatsızlıklardan hem manevi rahatsızlıklardan arındırmak istiyorlar. Ordu, bu arınmak isteyenler için birebir. Burada pek çok alternatifler var köylerdeki ortam ve ağaçların arasında doğal besleniyorlar buraya gelen turistler. Orada insan 10-15 gün kalabilse hem vücudu yenilenecek, hem de ruhi dinlenecek” diye konuştu.
Orduluların misafirperver olduğunu vurgulayan Vali Balkanlıoğlu, “Bazen insanlar kalabalıklar içine giriyorlar ama yine yalnızlar. Yani kendilerine bir merhaba diyen yok halini hatırını soran yok. Fakat burada dostluk arkadaşlık ve misafirlik var. Ordu insanıyla çok rahat iletişim kurabilirsiniz. Bizi biz yapan değerler halen aşılmamış burada. Bir de huzur kenti buralar. Sahil boyunca insanlar burada yürüyüş yaparlar. Ordu, Türkiye’nin en güvenilir ve huzurlu kentidir” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.