ORGANİK PAZAR İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Yaşam 31.01.2018 - 16:17, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3133+ kez okundu.
 

ORGANİK PAZAR İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Ordu’nun Altınordu ilçesinde üretici ile tüketicinin aracısız buluşacağı ve organik ürünlerin satılacağı pazar yerinin hazırlıkları devam ediyor. Altınordu ve çevre ilçelerde yaşayan üreticilerin tezgâh açacağı pazarda vatandaşlar tamamen doğal ve organik ürünleri bulabilecek.

17 AHŞAP SATIŞ BİRİMİ OLACAK Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan “El Emeği Çarşısı”nın yanında bulunan ve toplam 336 m2lik alanda kurulacak organik pazar yeri için hazırlık çalışmaları devam ediyor. İhalesi yapılan ve kısa süre içerisinde çalışmalarına başlanacak olan projede, her biri 3 m2den oluşan toplam 17 adet ahşap satış biriminin yer alacağını belirten Başkan Enver Yılmaz, “El emeği çarşımızın hemen yanında bulunan alanı düzenleyerek daha önce sebze pazarlarında satılan yöresel ve organik ürünlerimiz burada sergilenip satılacak. Alan içerisinde 2’li döküm çeşme de yer alacak” dedi. PAZARDA DOĞAL VE ORGANİK ÜRÜNLER BULUNACAK Yüzde yüz doğal ve yerli olan ürünlerin satışa sunulacağı doğal ürünler pazarının büyük ilgi görmesini beklediklerini ifade eden Başkan Yılmaz, “Vatandaşlarımız bu dükkânlardan ceviz, konserve, süt, yoğurt, peynir, yumurta, bal, reçel ve salça gibi gıda maddelerini alabilecek. Sağlıklı beslenmek için doğal ve organik ürünler almak isteyen hemşehrilerimiz, istedikleri organik ürünleri burada bulabilecek” diye konuştu.   AİLE BÜTÇELERİNE ÖNEMLİ KATKI SAĞLANIYOR Ordu Büyükşehir Belediyesinin sosyal projeleri arasında yer alan “El Emeği Çarşısı”nın da büyük ilgi gördüğünü söyleyen Başkan Enver Yılmaz, “Bu projelerimizle birlikte onlarca kadın vatandaşımız, ürettikleri ürünleri paraya döndürme şansı yakaladıkları gibi aile bütçelerine katkı sağlıyor ve ihtiyaçlarını giderebiliyor. Buradan elde edilen kazanç ile hem çocuklarını okutuyor hem de ihtiyaç sahiplerine destek veriyor. Ordu Büyükşehir Belediyemizin kendilerine sunduğu bu hizmet ile daha fazla kazanıyor ve düzenli bir mekânda olmalarından dolayı büyük memnuniyet yaşıyorlar. Açılacak organik pazarımızda da benzer kazanımları yaşamaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu. 
Ordu’nun Altınordu ilçesinde üretici ile tüketicinin aracısız buluşacağı ve organik ürünlerin satılacağı pazar yerinin hazırlıkları devam ediyor. Altınordu ve çevre ilçelerde yaşayan üreticilerin tezgâh açacağı pazarda vatandaşlar tamamen doğal ve organik ürünleri bulabilecek.

17 AHŞAP SATIŞ BİRİMİ OLACAK

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan “El Emeği Çarşısı”nın yanında bulunan ve toplam 336 m2lik alanda kurulacak organik pazar yeri için hazırlık çalışmaları devam ediyor. İhalesi yapılan ve kısa süre içerisinde çalışmalarına başlanacak olan projede, her biri 3 m2den oluşan toplam 17 adet ahşap satış biriminin yer alacağını belirten Başkan Enver Yılmaz, “El emeği çarşımızın hemen yanında bulunan alanı düzenleyerek daha önce sebze pazarlarında satılan yöresel ve organik ürünlerimiz burada sergilenip satılacak. Alan içerisinde 2’li döküm çeşme de yer alacak” dedi.

PAZARDA DOĞAL VE ORGANİK ÜRÜNLER BULUNACAK

Yüzde yüz doğal ve yerli olan ürünlerin satışa sunulacağı doğal ürünler pazarının büyük ilgi görmesini beklediklerini ifade eden Başkan Yılmaz, “Vatandaşlarımız bu dükkânlardan ceviz, konserve, süt, yoğurt, peynir, yumurta, bal, reçel ve salça gibi gıda maddelerini alabilecek. Sağlıklı beslenmek için doğal ve organik ürünler almak isteyen hemşehrilerimiz, istedikleri organik ürünleri burada bulabilecek” diye konuştu.  

AİLE BÜTÇELERİNE ÖNEMLİ KATKI SAĞLANIYOR

Ordu Büyükşehir Belediyesinin sosyal projeleri arasında yer alan “El Emeği Çarşısı”nın da büyük ilgi gördüğünü söyleyen Başkan Enver Yılmaz, “Bu projelerimizle birlikte onlarca kadın vatandaşımız, ürettikleri ürünleri paraya döndürme şansı yakaladıkları gibi aile bütçelerine katkı sağlıyor ve ihtiyaçlarını giderebiliyor. Buradan elde edilen kazanç ile hem çocuklarını okutuyor hem de ihtiyaç sahiplerine destek veriyor. Ordu Büyükşehir Belediyemizin kendilerine sunduğu bu hizmet ile daha fazla kazanıyor ve düzenli bir mekânda olmalarından dolayı büyük memnuniyet yaşıyorlar. Açılacak organik pazarımızda da benzer kazanımları yaşamaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.