Oto Pazarının Cazibesi Kalmadı

Ekonomi 02.06.2013 - 16:16, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3653+ kez okundu.
 

Oto Pazarının Cazibesi Kalmadı

Oto Pazarının Cazibesi Kalmadı

Her Pazar sekiz ile on üç arasında, kamyon garajında açılan oto pazarında; eski hareketlilik yok. Giriş beş lira gibi az bir ücret olmasına rağmen, araç sahipleri pazarın içinde değil dışında satış yapmayı uygun görüyorlar. Pazarı gezen kişiler de araba almak için değil, kendi araçlarının satış fiyatlarını öğrenmek ve Pazar sabahı zaman geçirmek için burayı geziyorlar. Aracını satmak için bekleyenler ve pazarı gezen vatandaşlarla yaptığımız konuşmalarda; oto pazarının eski hareketliliğini kaybettiğini, her geçen gün daha da kötüye gittiğini söylediler. Satılık araçların dışarıda beklemesinin nedeni, pazara giren satıcıların paraya ihtiyaçları olduğu, bir an önce araçlarını elden çıkarmaya çalıştıkları gibi bir izlenim oluşması. Alıcılar da bu anlayışla hareket edip; piyasanın altında fiyatlara araç almaya çalışıyorlar. Bu yüzden vatandaşlar araçlarına satılık etiketini yazıp, pazarın dışında alıcı bekliyorlar. Pazarlıklar burada yapılıyor. Ayrıca internet üzerinden araba satışları da pazara büyük darbe vurmuş. Alıcı ve satıcılar internet üzerinden anlaşıp; işlerini görüyorlar. Pazarın dışında, aracına satılık yazan Servet Özcan isimli vatandaş da; piyasanın çok kötü olduğunu, aracına ederinin altında fiyat istese bile satışın zor olacağını  söyledi. Diğer araç sahipleri de aylardır buraya gelmelerine rağmen; araçlarını satamadıklarını belirttiler. Oto pazarının bir diğer sorunu;  birçok yönden ihtiyaca cevap veremediği. Özellikle yağmurlu havalarda büyük sıkıntılar yaşandığı vatandaşlar tarafından dile getiriliyor. Buraya çevre il ve ilçelerden de alıcı ve satıcılar geldiği, buranın bir anlamda Ordu’nun vitrini olduğu söylenip, daha modern hale getirilmesi talep ediliyor. Pazarın çevresindeki esnaflar da bu durumdan oldukça etkilenmişler. Cazibesini kaybeden oto pazarına gelenler azaldıkça; onların da işleri düşmüş.
Oto Pazarının Cazibesi Kalmadı

Her Pazar sekiz ile on üç arasında, kamyon garajında açılan oto pazarında; eski hareketlilik yok. Giriş beş lira gibi az bir ücret olmasına rağmen, araç sahipleri pazarın içinde değil dışında satış yapmayı uygun görüyorlar.

Pazarı gezen kişiler de araba almak için değil, kendi araçlarının satış fiyatlarını öğrenmek ve Pazar sabahı zaman geçirmek için burayı geziyorlar.

Aracını satmak için bekleyenler ve pazarı gezen vatandaşlarla yaptığımız konuşmalarda; oto pazarının eski hareketliliğini kaybettiğini, her geçen gün daha da kötüye gittiğini söylediler.

Satılık araçların dışarıda beklemesinin nedeni, pazara giren satıcıların paraya ihtiyaçları olduğu, bir an önce araçlarını elden çıkarmaya çalıştıkları gibi bir izlenim oluşması. Alıcılar da bu anlayışla hareket edip; piyasanın altında fiyatlara araç almaya çalışıyorlar.

Bu yüzden vatandaşlar araçlarına satılık etiketini yazıp, pazarın dışında alıcı bekliyorlar. Pazarlıklar burada yapılıyor.

Ayrıca internet üzerinden araba satışları da pazara büyük darbe vurmuş. Alıcı ve satıcılar internet üzerinden anlaşıp; işlerini görüyorlar.

Pazarın dışında, aracına satılık yazan Servet Özcan isimli vatandaş da; piyasanın çok kötü olduğunu, aracına ederinin altında fiyat istese bile satışın zor olacağını  söyledi. Diğer araç sahipleri de aylardır buraya gelmelerine rağmen; araçlarını satamadıklarını belirttiler.

Oto pazarının bir diğer sorunu;  birçok yönden ihtiyaca cevap veremediği. Özellikle yağmurlu havalarda büyük sıkıntılar yaşandığı vatandaşlar tarafından dile getiriliyor.

Buraya çevre il ve ilçelerden de alıcı ve satıcılar geldiği, buranın bir anlamda Ordu’nun vitrini olduğu söylenip, daha modern hale getirilmesi talep ediliyor.

Pazarın çevresindeki esnaflar da bu durumdan oldukça etkilenmişler. Cazibesini kaybeden oto pazarına gelenler azaldıkça; onların da işleri düşmüş.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.