PARALEL OPERASYON

Asayiş 29.12.2015 - 00:55, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 2317+ kez okundu.
 

PARALEL OPERASYON

Ordu dâhil 10 ilde yapılan ‘paralel yapı’ operasyonlarında 28 kişi gözaltına alındı, 18 kişi ise aranıyor.

"FETÖ/PDY örgütü yöneticisi ve üyesi olmak, silahlı örgüt kurmak, nitelikli dolandırıcılık, teröre finansman sağlamak, resmi belgede sahtecilik, yardım toplama ve Dernekler Kanunu'na muhalefet" suçlarına ilişkin soruşturma kapsamında Çanakkale'nin yanı sıra İstanbul, Bursa, Aydın, İzmir, Balıkesir, Kayseri, Antalya, Konya ve Ordu'da operasyon gerçekleştirildi. Alınan bilgilere göre, Ankara’dan gelen ekibin Ordu’da yaptığı çalışmalarda gözaltına alınan kimsenin olmadığı bildirildi. Öte yandan Sabah Gazetesi’nde ‘Paralel Yapı İmamları’ adı altında yayınlanan haritada Ordu da yer aldı. İddiaya göre istihbarat birimlerinin çalışmalarından derlenen isimlere göre Ordu’nun paralel imamı olarak Zeki F. gösterildi. Zeki F.’nin 2000'den önce İzmir ve Kayseri'de Gülen Grubu'nda ev imamlığı görevlerinde bulunduğu, 2000-2003 arasında Şanlıurfa'da öğrenci evlerinden sorumlu Bölge İmamlığı yaptığı, 2009 yaz dönemine kadar Rize İl İmamlığı yaptığı, Temmuz 2014'te Ordu İl İmamı olarak atandığı ileri sürülüyor.
Ordu dâhil 10 ilde yapılan ‘paralel yapı’ operasyonlarında 28 kişi gözaltına alındı, 18 kişi ise aranıyor.

"FETÖ/PDY örgütü yöneticisi ve üyesi olmak, silahlı örgüt kurmak, nitelikli dolandırıcılık, teröre finansman sağlamak, resmi belgede sahtecilik, yardım toplama ve Dernekler Kanunu'na muhalefet" suçlarına ilişkin soruşturma kapsamında Çanakkale'nin yanı sıra İstanbul, Bursa, Aydın, İzmir, Balıkesir, Kayseri, Antalya, Konya ve Ordu'da operasyon gerçekleştirildi. Alınan bilgilere göre, Ankara’dan gelen ekibin Ordu’da yaptığı çalışmalarda gözaltına alınan kimsenin olmadığı bildirildi.

Öte yandan Sabah Gazetesi’nde ‘Paralel Yapı İmamları’ adı altında yayınlanan haritada Ordu da yer aldı. İddiaya göre istihbarat birimlerinin çalışmalarından derlenen isimlere göre Ordu’nun paralel imamı olarak Zeki F. gösterildi. Zeki F.’nin 2000'den önce İzmir ve Kayseri'de Gülen Grubu'nda ev imamlığı görevlerinde bulunduğu, 2000-2003 arasında Şanlıurfa'da öğrenci evlerinden sorumlu Bölge İmamlığı yaptığı, 2009 yaz dönemine kadar Rize İl İmamlığı yaptığı, Temmuz 2014'te Ordu İl İmamı olarak atandığı ileri sürülüyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.