PROTOKOL iMZALANDI

Eğitim 21.11.2018 - 13:53, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 2064+ kez okundu.
 

PROTOKOL iMZALANDI

Ordu Üniversitesi ile İtalya Urbino Üniversitesi arasında İngiliz Dili ve Edebiyatı, İktisat, BESYO ve Biyoloji alanlarını kapsayan iş birliği protokolü imzalandı.

Ordu Üniversitesi  ile İtalya Urbino Üniversitesi arasında İngiliz Dili ve Edebiyatı, İktisat, BESYO ve Biyoloji alanlarını kapsayan iş birliği protokolü imzalandı. Yükseköğretimde kalitenin artırılması, yükseköğretim kurumlarının birbirleri ve iş dünyası ile iş birliğini güçlendirilmesi, öğretim elemanı ve öğrenci hareketliliğinin artırılması, bireylerin kişisel gelişimlerinin güçlendirilmesi, istihdam olanaklarının artırılması ve ortak bilimsel faaliyetlerin geliştirilmesini amaçlayan Erasmus Değişim Programı çerçevesinde Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, İtalya Urbino Üniversitesine iş birliği protokolü imzalamak amacıyla ziyaret gerçekleştirdi. Rektör Yarılgaç’a ziyaret esnasında Uluslararası İlişkiler Birimi Koordinatörü Doç. Dr. Şermin Tağ Kalafatoğlu ve Öğr. Gör. Selin Yurdakul eşlik etti. Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç ve Üniversitesi Rektörü Prof. Vilberto Stocchi arasında gerçekleştirilen görüşmeler sonrasında 1506 yılında kurulan ve 14 bin öğrencisi olan İtalya Urbino Üniversitesi ve Üniversitemiz arasında İngiliz Dili Edebiyatı, İktisat, BESYO ve Biyoloji alanlarını kapsayan iş birliği protokolü imzalandı. Ordu Üniversitesinin ulusal ve uluslararası alanda tanınırlığını artıran iş birliği protokolleri gerçekleştirerek ortak çalışma alanları oluşturmayı sürdürdüğünü belirten Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “Üniversitemiz gerek öğretim elemanı gerekse öğrenci değişimi programları kapsamında dünyanın önde gelen farklı üniversiteleri ile iş birlikleri kurmaya yönelik çalışmalarına devam etmektedir. Özellikle Erasmus Değişim Programı çerçevesinde Üniversitemiz, birçok üniversite ile ikili anlaşmalara sahiptir. Bunun bir devamı olarak İtalya Urbino Üniversitesiyle de nitelikli istihdam konusunda öğrencilerimizin önünü açacak ve onların ilgili alanlarda farkındalığını arttıracak ayrıca ortak yürütülecek bilimsel çalışmaların da gerçekleştirilmesini mümkün kılacak bir protokol imzaladık. Bu protokol, hem akademik personelimizin hem de öğrencilerimizin Urbino Üniversitesi ile ortak bilimsel çalışmalar gerçekleştirmesine katkı sunacaktır. Bu vesileyle ile imzaladığımız bu protokolde katkıları olan akademik personelimize ve misafirperverlikleri ile bizleri onurlandıran İtalya Urbino Üniversitesi yöneticilerine teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.    
Ordu Üniversitesi ile İtalya Urbino Üniversitesi arasında İngiliz Dili ve Edebiyatı, İktisat, BESYO ve Biyoloji alanlarını kapsayan iş birliği protokolü imzalandı.

Ordu Üniversitesi  ile İtalya Urbino Üniversitesi arasında İngiliz Dili ve Edebiyatı, İktisat, BESYO ve Biyoloji alanlarını kapsayan iş birliği protokolü imzalandı.
Yükseköğretimde kalitenin artırılması, yükseköğretim kurumlarının birbirleri ve iş dünyası ile iş birliğini güçlendirilmesi, öğretim elemanı ve öğrenci hareketliliğinin artırılması, bireylerin kişisel gelişimlerinin güçlendirilmesi, istihdam olanaklarının artırılması ve ortak bilimsel faaliyetlerin geliştirilmesini amaçlayan Erasmus Değişim Programı çerçevesinde Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, İtalya Urbino Üniversitesine iş birliği protokolü imzalamak amacıyla ziyaret gerçekleştirdi. Rektör Yarılgaç’a ziyaret esnasında Uluslararası İlişkiler Birimi Koordinatörü Doç. Dr. Şermin Tağ Kalafatoğlu ve Öğr. Gör. Selin Yurdakul eşlik etti.
Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç ve Üniversitesi Rektörü Prof. Vilberto Stocchi arasında gerçekleştirilen görüşmeler sonrasında 1506 yılında kurulan ve 14 bin öğrencisi olan İtalya Urbino Üniversitesi ve Üniversitemiz arasında İngiliz Dili Edebiyatı, İktisat, BESYO ve Biyoloji alanlarını kapsayan iş birliği protokolü imzalandı.
Ordu Üniversitesinin ulusal ve uluslararası alanda tanınırlığını artıran iş birliği protokolleri gerçekleştirerek ortak çalışma alanları oluşturmayı sürdürdüğünü belirten Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “Üniversitemiz gerek öğretim elemanı gerekse öğrenci değişimi programları kapsamında dünyanın önde gelen farklı üniversiteleri ile iş birlikleri kurmaya yönelik çalışmalarına devam etmektedir. Özellikle Erasmus Değişim Programı çerçevesinde Üniversitemiz, birçok üniversite ile ikili anlaşmalara sahiptir. Bunun bir devamı olarak İtalya Urbino Üniversitesiyle de nitelikli istihdam konusunda öğrencilerimizin önünü açacak ve onların ilgili alanlarda farkındalığını arttıracak ayrıca ortak yürütülecek bilimsel çalışmaların da gerçekleştirilmesini mümkün kılacak bir protokol imzaladık. Bu protokol, hem akademik personelimizin hem de öğrencilerimizin Urbino Üniversitesi ile ortak bilimsel çalışmalar gerçekleştirmesine katkı sunacaktır. Bu vesileyle ile imzaladığımız bu protokolde katkıları olan akademik personelimize ve misafirperverlikleri ile bizleri onurlandıran İtalya Urbino Üniversitesi yöneticilerine teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.
 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.