PROTOKOL İMZALANDI

Gündem 20.12.2019 - 00:20, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 2540+ kez okundu.
 

PROTOKOL İMZALANDI

Ordu Milli Eğitim Müdürlüğü ile Türk Böbrek Vakfı arasında, sağlıklı nesiller yetişmesi açısından önemli rol oynayan "Sağlıklı Beslenme ve Böbrek Sağlığı" eğitimlerini içerir işbirliği protokolü imzalandı.

Ordu Milli Eğitim Müdürlüğü  ile Türk Böbrek Vakfı arasında, sağlıklı nesiller yetişmesi açısından önemli rol oynayan "Sağlıklı Beslenme ve Böbrek Sağlığı" eğitimlerini içerir işbirliği protokolü imzalandı.   Müdürlük Makamı'nda düzenlenen protokol imza törenine, İl Millî Eğitim Müdürü Kutlu Tekin Baş, Türk Böbrek Vakfı Genel Başkanı Timur Erk ile Türk Böbrek Vakfı yetkilileri ve basın mensupları katıldı. İl Millî Eğitim Müdürü Kutlu Tekin Baş obezitenin böbrek sağlığını doğrudan etkileyen kriterlerden birisi olduğunu söyleyerek, ülkemizde obez nüfusun belirli bir oranının 0-18 yaş aralığındaki çocuk ve gençlerimizin oluşturduğunun belirtti.Bu kapsamda yapılan protokolle "Beslenme Alışkanlıkları ve Hayat Tarzı Önerileri" eğitimlerini okullarımızda vereceğiz dedi. Ordu Milli Eğitim Müdürlüğü ile Türk Böbrek Vakfı arasında imzalanan protokol çerçevesinde çocuklarımızda ve ebeveynlerinde bilinçlendirme ve farkındalığı arttırılması yönünde çalışmalar yürütülerek, öğrencilerimize yönelik eğitimlerin 2019-202020 eğitim-öğretim yılında devam edecektir. ATürk Böbrek Vakfı Genel BaAşkanı Timur Erk, çocuklarda obezite oranının artmasının tehlikelerine dikkat çektiği konuşmasında, bu tehlikeli durumla mücadelenin başında eğitimin geldiğini söyledi. Birçok ilde obezite ile mücadele ve sağlıklı beslenme konularında çalışmalar yürütüldüğünü söyleyen Timur Erk, Vakıf olarak çocuklarda obezite ile mücadelenin en öncelikli konularının başında geldiğini söyledi. Aşırı tuz ve şeker kullanımının insan sağlığına zararlarına değinen Timur Erk, bilinçli tüketim konusunda farkındalık oluşturacak çalışmaların yapılmasının gerekliliğinden bahsederek, imzalanacak olan işbirliği protokolünün hayırlı olması dileklerinde bulundu.  Konuşmaların ardından Beslenme Alışkanlıkları ve Hayat Tarzı Önerileri protokolü İl Millî Eğitim Müdürü  Kutlu Tekin Baş ile Türk Böbrek Vakfı Genel Başkanı Timur Erk tarafından imza altına alındı.    
Ordu Milli Eğitim Müdürlüğü ile Türk Böbrek Vakfı arasında, sağlıklı nesiller yetişmesi açısından önemli rol oynayan "Sağlıklı Beslenme ve Böbrek Sağlığı" eğitimlerini içerir işbirliği protokolü imzalandı.

Ordu Milli Eğitim Müdürlüğü  ile Türk Böbrek Vakfı arasında, sağlıklı nesiller yetişmesi açısından önemli rol oynayan "Sağlıklı Beslenme ve Böbrek Sağlığı" eğitimlerini içerir işbirliği protokolü imzalandı. 

 Müdürlük Makamı'nda düzenlenen protokol imza törenine, İl Millî Eğitim Müdürü Kutlu Tekin Baş, Türk Böbrek Vakfı Genel Başkanı Timur Erk ile Türk Böbrek Vakfı yetkilileri ve basın mensupları katıldı.

İl Millî Eğitim Müdürü Kutlu Tekin Baş obezitenin böbrek sağlığını doğrudan etkileyen kriterlerden birisi olduğunu söyleyerek, ülkemizde obez nüfusun belirli bir oranının 0-18 yaş aralığındaki çocuk ve gençlerimizin oluşturduğunun belirtti.Bu kapsamda yapılan protokolle "Beslenme Alışkanlıkları ve Hayat Tarzı Önerileri" eğitimlerini okullarımızda vereceğiz dedi.

Ordu Milli Eğitim Müdürlüğü ile Türk Böbrek Vakfı arasında imzalanan protokol çerçevesinde çocuklarımızda ve ebeveynlerinde bilinçlendirme ve farkındalığı arttırılması yönünde çalışmalar yürütülerek, öğrencilerimize yönelik eğitimlerin 2019-202020 eğitim-öğretim yılında devam edecektir.

ATürk Böbrek Vakfı Genel BaAşkanı Timur Erk, çocuklarda obezite oranının artmasının tehlikelerine dikkat çektiği konuşmasında, bu tehlikeli durumla mücadelenin başında eğitimin geldiğini söyledi. Birçok ilde obezite ile mücadele ve sağlıklı beslenme konularında çalışmalar yürütüldüğünü söyleyen Timur Erk, Vakıf olarak çocuklarda obezite ile mücadelenin en öncelikli konularının başında geldiğini söyledi. Aşırı tuz ve şeker kullanımının insan sağlığına zararlarına değinen Timur Erk, bilinçli tüketim konusunda farkındalık oluşturacak çalışmaların yapılmasının gerekliliğinden bahsederek, imzalanacak olan işbirliği protokolünün hayırlı olması dileklerinde bulundu. 

Konuşmaların ardından Beslenme Alışkanlıkları ve Hayat Tarzı Önerileri protokolü İl Millî Eğitim Müdürü  Kutlu Tekin Baş ile Türk Böbrek Vakfı Genel Başkanı Timur Erk tarafından imza altına alındı. 

  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.