REKTÖR YARILGAÇ'IN 15 TEMMUZ MESAJI

Gündem 14.07.2019 - 13:31, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 4419+ kez okundu.
 

REKTÖR YARILGAÇ'IN 15 TEMMUZ MESAJI

Ordu Üniiversitesi Rektörü Tarık Yarılgaç “15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü” Mesajı yayınladı.

Ordu Üniiversitesi Rektörü Tarık Yarılgaç   “15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü” Mesajı yayınladı.  15 Temmuz 2016 gecesi; kahramanlık destanının yazıldığı, devlet bekasının her şeyin üstünde olduğu, milli birlik ve beraberlik sayesinde iç ve dış mihrakların asla emellerine ulaşamayacaklarının kanıtlandığı bir gece olarak tarihe geçmiştir. O gece kadın, erkek, genç, yaşlı demeden bedenini tanklara, bombalara, kurşunlara siper eden milletimiz ülkesine, devletine, demokrasiye ve özgürlüğüne olan bağlılığını tüm dünyaya göstermiştir. 15 Temmuz ve ardından gerçekleştirilen demokrasi nöbetlerinde milletimiz ve devletimiz tarafından ortaya konulan irade, bu millete ve bu ülkeye ait olmayanlara karşı tarihi bir meydan okuma olarak anlaşılmalı ve değerlendirilmelidir. Bundan sonraki süreçlerde de aynı kaygı ile hareket edilerek FETÖ yapılanmasıyla mücadele edilmesinin gerekliliği dikkate değer bir ayrıntı olarak hafızalarda daima diri tutulmalıdır. Bu coğrafyanın insanlarının iyi niyetlerini suistimal ederek kendine yaşam alanı bulan bu ve bunun gibi yapılarla mücadele etmek için her vatandaşımıza çok büyük sorumluluklar düşmektedir. Eğitim kurumları olarak bizlere düşen görev de akıl, bilim, ahlak ve vicdanın ışığında daha güçlü genç nesiller yetiştirmeye devam etmektir. Bu duygu ve düşüncelerle 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü’nün üçüncü yıl dönümünde demokrasimiz, vatanımız, bağımsızlığımız, millî birlik ve bütünlüğümüz uğrunda canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor; gazilerimize şükranlarımızı sunuyorum.  
Ordu Üniiversitesi Rektörü Tarık Yarılgaç “15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü” Mesajı yayınladı.

Ordu Üniiversitesi Rektörü Tarık Yarılgaç   “15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü” Mesajı yayınladı.

 15 Temmuz 2016 gecesi; kahramanlık destanının yazıldığı, devlet bekasının her şeyin üstünde olduğu, milli birlik ve beraberlik sayesinde iç ve dış mihrakların asla emellerine ulaşamayacaklarının kanıtlandığı bir gece olarak tarihe geçmiştir. O gece kadın, erkek, genç, yaşlı demeden bedenini tanklara, bombalara, kurşunlara siper eden milletimiz ülkesine, devletine, demokrasiye ve özgürlüğüne olan bağlılığını tüm dünyaya göstermiştir.

15 Temmuz ve ardından gerçekleştirilen demokrasi nöbetlerinde milletimiz ve devletimiz tarafından ortaya konulan irade, bu millete ve bu ülkeye ait olmayanlara karşı tarihi bir meydan okuma olarak anlaşılmalı ve değerlendirilmelidir. Bundan sonraki süreçlerde de aynı kaygı ile hareket edilerek FETÖ yapılanmasıyla mücadele edilmesinin gerekliliği dikkate değer bir ayrıntı olarak hafızalarda daima diri tutulmalıdır.

Bu coğrafyanın insanlarının iyi niyetlerini suistimal ederek kendine yaşam alanı bulan bu ve bunun gibi yapılarla mücadele etmek için her vatandaşımıza çok büyük sorumluluklar düşmektedir. Eğitim kurumları olarak bizlere düşen görev de akıl, bilim, ahlak ve vicdanın ışığında daha güçlü genç nesiller yetiştirmeye devam etmektir. Bu duygu ve düşüncelerle 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü’nün üçüncü yıl dönümünde demokrasimiz, vatanımız, bağımsızlığımız, millî birlik ve bütünlüğümüz uğrunda canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor; gazilerimize şükranlarımızı sunuyorum.

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.