REKTÖR YARILGAÇ'DAN ZİYARET

Gündem 18.06.2019 - 13:53, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3526+ kez okundu.
 

REKTÖR YARILGAÇ'DAN ZİYARET

Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi ve Fatsa Meslek Yüksekokulunu ziyaret etti. Gerçekleştirilen ziyarette Rektör Yarılgaç’a Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bahar Tokur, Fatsa Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Yılmaz Çiftçi ile ilgili birimlerin akademik ve idari personeli eşlik etti.

Ordu Üniversitesi  Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi ve Fatsa Meslek Yüksekokulunu ziyaret etti. Gerçekleştirilen ziyarette Rektör Yarılgaç’a Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bahar Tokur, Fatsa Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Yılmaz Çiftçi ile ilgili birimlerin akademik ve idari personeli eşlik etti.  Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi Yerleşkesi’nin mevcut durumu ve çözüm önerilerinin görüşüldüğü ziyarette Rektör Yarılgaç Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği bölümüne ait laboratuvarlarda incelemelerde bulunarak yapılan bilimsel çalışmalar hakkında bilgi aldı.  Fatsa Meslek Yüksekokulunun öğrenci ihtiyaçları ve bu ihtiyaçların hangi oranda karşılandığı hakkında bilgi alan Rektör Yarılgaç, gemi makineleri simülatörü, köprüüstü simülatörü, soğutma iklimlendirme laboratuvarı, haberleşme laboratuvarı ile motorlu araçlar laboratuvarı ve moda tasarımı atölyelerinde incelemelerde bulundu. Ziyaret sonrası Rektör Yarılgaç, “Üniversitemizin diğer birimlerinde olduğu gibi Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi ile Fatsa Meslek Yüksekokulunda gerçekleştirdiğimiz bilimsel faaliyetler sonucunda elde ettiğimiz bulguları eğitim ortamına aktararak daha evrensel düzeyde ülkeye ve bölgeye yaralı olabilecek bireyler yetiştirmeyi amaçlamaktayız. Buna bağlı olarak sürekli yenilenme, değişim ve gelişim amacıyla uluslararası kriterlere sahip altyapı, laboratuvar, donanım ve derslik gereksinimlerini karşılayarak kurduğumuz tesis ve laboratuvarlarla nitelikli bilimsel çalışmalar ortaya koymayı, uluslararası düzeyde ve uygulamaya yönelik çalışmalara öncelik vermeyi, ülkemizin ihtiyaç duyduğu kalifiye elemanların yetiştirilmesine fayda sağlamayı ve bilimsel alanda ülkemizin rekabet edebilme gücünü artırma çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Bölgesinde öncü ve örnek bir kurum olan Üniversitemizde yürüttüğümüz faaliyetlerle eğitim, araştırma ve toplumsal katkı alanlarında yeni sistemler geliştirerek yarına güvenle bakan nesillerin yetişmesine aracı olmaya devam edeceğiz.” açıklamalarında bulundu.  
Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi ve Fatsa Meslek Yüksekokulunu ziyaret etti. Gerçekleştirilen ziyarette Rektör Yarılgaç’a Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bahar Tokur, Fatsa Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Yılmaz Çiftçi ile ilgili birimlerin akademik ve idari personeli eşlik etti.

Ordu Üniversitesi  Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi ve Fatsa Meslek Yüksekokulunu ziyaret etti. Gerçekleştirilen ziyarette Rektör Yarılgaç’a Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bahar Tokur, Fatsa Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Yılmaz Çiftçi ile ilgili birimlerin akademik ve idari personeli eşlik etti. 
Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi Yerleşkesi’nin mevcut durumu ve çözüm önerilerinin görüşüldüğü ziyarette Rektör Yarılgaç Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği bölümüne ait laboratuvarlarda incelemelerde bulunarak yapılan bilimsel çalışmalar hakkında bilgi aldı.  Fatsa Meslek Yüksekokulunun öğrenci ihtiyaçları ve bu ihtiyaçların hangi oranda karşılandığı hakkında bilgi alan Rektör Yarılgaç, gemi makineleri simülatörü, köprüüstü simülatörü, soğutma iklimlendirme laboratuvarı, haberleşme laboratuvarı ile motorlu araçlar laboratuvarı ve moda tasarımı atölyelerinde incelemelerde bulundu.
Ziyaret sonrası Rektör Yarılgaç, “Üniversitemizin diğer birimlerinde olduğu gibi Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi ile Fatsa Meslek Yüksekokulunda gerçekleştirdiğimiz bilimsel faaliyetler sonucunda elde ettiğimiz bulguları eğitim ortamına aktararak daha evrensel düzeyde ülkeye ve bölgeye yaralı olabilecek bireyler yetiştirmeyi amaçlamaktayız. Buna bağlı olarak sürekli yenilenme, değişim ve gelişim amacıyla uluslararası kriterlere sahip altyapı, laboratuvar, donanım ve derslik gereksinimlerini karşılayarak kurduğumuz tesis ve laboratuvarlarla nitelikli bilimsel çalışmalar ortaya koymayı, uluslararası düzeyde ve uygulamaya yönelik çalışmalara öncelik vermeyi, ülkemizin ihtiyaç duyduğu kalifiye elemanların yetiştirilmesine fayda sağlamayı ve bilimsel alanda ülkemizin rekabet edebilme gücünü artırma çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Bölgesinde öncü ve örnek bir kurum olan Üniversitemizde yürüttüğümüz faaliyetlerle eğitim, araştırma ve toplumsal katkı alanlarında yeni sistemler geliştirerek yarına güvenle bakan nesillerin yetişmesine aracı olmaya devam edeceğiz.” açıklamalarında bulundu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.