RUS BÜYÜKELÇİYE ANKARA'DA SİLAHLI SALDIRI

Gündem 19.12.2016 - 23:19, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 1653+ kez okundu.
 

RUS BÜYÜKELÇİYE ANKARA'DA SİLAHLI SALDIRI

Ankara’da, Çağdaş Sanatlar Merkezi'ndeki bir resim sergisinde silahlı saldırıya uğrayan Rusya Büyükelçisi Andrey Gennadiyeviç Karlov hayatını kaybetti.

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un Çağdaş Sanatlar Merkezi'ndeki resim sergisinin açılışında kürsüye geldiği sırada silahlı saldırıya uğradı.Büyükelçi Karlov'un ağır yaralı olduğu, saldırıda 3 kişinin daha yaralandığı bildirildi. Saldırganın 20-25 yaşlarında olduğu ve Çağdaş Sanatlar Merkezi'ndeki sergiye polis kimliği gösterek girdiği iddia edildi. BÜYÜKELÇİ KARLOV HAYATINI KAYBETTİRus Haber Ajansı'nda gelen bilgilere göre,  Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde silahlı saldırıya uğrayan Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Karlov hayatını kaybetti. SALDIRGAN ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ Görgü tanıkları, takım elbise giymiş olan saldırganın, Suriye'ye dair sloganlar atarak ateş ettiğini belirtti. Rehine krizlerini çözmek üzere eğitim almış özel harekat polisleri olay yerine geldi.Saldırganın vurularak etkisiz hale getirildiği bildirildi. Ayrıca saldırganın Mevlüt Mert Altıntaş adlı bir polis memuru olduğu da iddia ediliyor. Başsavcılık'tan gelen açıklamaya göre, polis olduğu iddia edilen saldırganın evinde polis şu an arama gerçekleştiriyor. Ayrıca, saldırganın 2012 Polis Meslek Yüksek Okulu sınavında soru çaldığı teknik olarak gösterildiği, bilirkişinin bu bilgiyi savcılığa verdiği ancak savcılıktan sonuç çıkmadığı öğrenildi. BÜYÜKELÇİ 2013'TEN BERİ TÜRKİYE'DEYDİ Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov, 2013 yılının Temmuz ayından bu yana Rusya'nın Ankara Büyükelçisi olarak görevini sürdürüyordu. Korece ve İngilizce bilen Karlov, evli ve bir çocuk babasıydı. İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU OLAY YERİNE GELDİİçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Ankara Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan saldırı sonrası olay yerine geldi. CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, PUTİN'LE GÖRÜŞTÜ Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Cumhurbaşkanımız, Rusya Devlet Başkanı Putin'i telefonla arayarak saldırı hakkında bilgi verdi." dedi.
Ankara’da, Çağdaş Sanatlar Merkezi'ndeki bir resim sergisinde silahlı saldırıya uğrayan Rusya Büyükelçisi Andrey Gennadiyeviç Karlov hayatını kaybetti.

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un Çağdaş Sanatlar Merkezi'ndeki resim sergisinin açılışında kürsüye geldiği sırada silahlı saldırıya uğradı.Büyükelçi Karlov'un ağır yaralı olduğu, saldırıda 3 kişinin daha yaralandığı bildirildi. Saldırganın 20-25 yaşlarında olduğu ve Çağdaş Sanatlar Merkezi'ndeki sergiye polis kimliği gösterek girdiği iddia edildi.

BÜYÜKELÇİ KARLOV HAYATINI KAYBETTİ

Rus Haber Ajansı'nda gelen bilgilere göre,  Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde silahlı saldırıya uğrayan Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Karlov hayatını kaybetti.

SALDIRGAN ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Görgü tanıkları, takım elbise giymiş olan saldırganın, Suriye'ye dair sloganlar atarak ateş ettiğini belirtti. Rehine krizlerini çözmek üzere eğitim almış özel harekat polisleri olay yerine geldi.

Saldırganın vurularak etkisiz hale getirildiği bildirildi. Ayrıca saldırganın Mevlüt Mert Altıntaş adlı bir polis memuru olduğu da iddia ediliyor.

Başsavcılık'tan gelen açıklamaya göre, polis olduğu iddia edilen saldırganın evinde polis şu an arama gerçekleştiriyor. Ayrıca, saldırganın 2012 Polis Meslek Yüksek Okulu sınavında soru çaldığı teknik olarak gösterildiği, bilirkişinin bu bilgiyi savcılığa verdiği ancak savcılıktan sonuç çıkmadığı öğrenildi.

BÜYÜKELÇİ 2013'TEN BERİ TÜRKİYE'DEYDİ

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov, 2013 yılının Temmuz ayından bu yana Rusya'nın Ankara Büyükelçisi olarak görevini sürdürüyordu. Korece ve İngilizce bilen Karlov, evli ve bir çocuk babasıydı.

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU OLAY YERİNE GELDİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Ankara Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan saldırı sonrası olay yerine geldi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, PUTİN'LE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Cumhurbaşkanımız, Rusya Devlet Başkanı Putin'i telefonla arayarak saldırı hakkında bilgi verdi." dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.