SALDIRGANIN FETÖ BAĞLANTISI ARAŞTIRILIYOR

Gündem 20.12.2016 - 00:47, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 2462+ kez okundu.
 

SALDIRGANIN FETÖ BAĞLANTISI ARAŞTIRILIYOR

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov düzenlenen suikast sonucu hayatını kaybederken, saldırganın polis olduğu öğrenildi. İncelemeler kapsamında saldırıyı düzenleyen Ankara Çevik Kuvvet'te görevli polis memuru M.M.A'nın FETÖ bağlantısının araştırıldığı öğrenildi.

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov, Ankara'da katıldığı bir fotoğraf sergisinde bir kişinin silahlı saldırısına uğradı. Karlov, Rusya'nın Ankara Büyükelçiliği ve Çankaya Belediyesi işbirliğiyle gerçekleştirilen "Gezgin Gözüyle Kaliningrad'dan Kamçatka'ya Rusya" adlı konulu fotoğraf sergisinde, açılış konuşmasını yaptığı sırada, silahlı saldırıya uğradı.Saldırgan, Karlov'u yaraladıktan sonra havaya ateş açtı. Bu sırada salonda bulunan davetliler panik içerisinde kaçışmaya başlayarak salondan çıkmaya çalıştı. Karlov, ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.Saldırgana ilişkin incelemeler başlatılırken, FETÖ bağlantılarının bulunduğu iddia edildi. Bu kapsamda araştırma çalışmalarının başlatıldığı ve saldırganın FETÖ'yle bağlantısına dair güçlü bulguların bulunduğu öğrenildi.Rusya 'FETÖ' dediRus haber ajansları da Rus yetkililerden edindikleri bilgilere dayandırdıkları iddialara göre saldırının FETÖ tarafından gerçekleştirdiğini bildirdi.2014'te mezun olmuşRusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'a suikast düzenleyen saldırganın Ankara Çevik Kuvvet'te görevli polis memuru M.M.A olduğu iddia edildi. 1994 doğumlu M.M.A'nın Aydın Söke doğumlu olduğu öne sürüldü. M.M.A'nın 2014 İzmir Rüştü Ünsal Polis Okulu mezunu olduğu iddia edildi.FETÖ dershanesine gitmişSaldırganın Aydın Söke Özel Körfez Dershanesi'nin bir dönem öğrencisi olduğu ortaya çıktı.Açığa alınmışPolis memuru olduğu ortaya çıkan saldırganın 4 Ekim'de açığa alınmış olduğu ve 14 Ekim'de göreve iade edildiği ortaya çıktı.
Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov düzenlenen suikast sonucu hayatını kaybederken, saldırganın polis olduğu öğrenildi. İncelemeler kapsamında saldırıyı düzenleyen Ankara Çevik Kuvvet'te görevli polis memuru M.M.A'nın FETÖ bağlantısının araştırıldığı öğrenildi.

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov, Ankara'da katıldığı bir fotoğraf sergisinde bir kişinin silahlı saldırısına uğradı. Karlov, Rusya'nın Ankara Büyükelçiliği ve Çankaya Belediyesi işbirliğiyle gerçekleştirilen "Gezgin Gözüyle Kaliningrad'dan Kamçatka'ya Rusya" adlı konulu fotoğraf sergisinde, açılış konuşmasını yaptığı sırada, silahlı saldırıya uğradı.

Saldırgan, Karlov'u yaraladıktan sonra havaya ateş açtı. Bu sırada salonda bulunan davetliler panik içerisinde kaçışmaya başlayarak salondan çıkmaya çalıştı. Karlov, ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Saldırgana ilişkin incelemeler başlatılırken, FETÖ bağlantılarının bulunduğu iddia edildi. Bu kapsamda araştırma çalışmalarının başlatıldığı ve saldırganın FETÖ'yle bağlantısına dair güçlü bulguların bulunduğu öğrenildi.

Rusya 'FETÖ' dedi
Rus haber ajansları da Rus yetkililerden edindikleri bilgilere dayandırdıkları iddialara göre saldırının FETÖ tarafından gerçekleştirdiğini bildirdi.

2014'te mezun olmuş
Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'a suikast düzenleyen saldırganın Ankara Çevik Kuvvet'te görevli polis memuru M.M.A olduğu iddia edildi.

1994 doğumlu M.M.A'nın Aydın Söke doğumlu olduğu öne sürüldü.


M.M.A'nın 2014 İzmir Rüştü Ünsal Polis Okulu mezunu olduğu iddia edildi.

FETÖ dershanesine gitmiş
Saldırganın Aydın Söke Özel Körfez Dershanesi'nin bir dönem öğrencisi olduğu ortaya çıktı.

Açığa alınmış
Polis memuru olduğu ortaya çıkan saldırganın 4 Ekim'de açığa alınmış olduğu ve 14 Ekim'de göreve iade edildiği ortaya çıktı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.