SAMSUN’A ORDULU REKTÖR

Eğitim 15.08.2020 - 00:24, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 4191+ kez okundu.
 

SAMSUN’A ORDULU REKTÖR

Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Rektörlüğüne Ordu Fatsalı Prof. Dr. Yavuz Ünal atandı.

Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Rektörlüğüne Ordu  Fatsalı  Prof. Dr. Yavuz Ünal  atandı.  Resmî gazete de yayınlanan karar ile hemşehrimiz Ünal  rektör olarak ilk görevini gerçekleştirecek. 1963 Fatsa / Ordu doğumlu. Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Hadis Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Hadis Anabilim Dalı Başkanı. Dinbilimleri Akademik Araştırma Dergisi Baş Editörü. İlahiyat Fakültesi Eğitim ve Araştırma Dernek Baş. Meridyen Derneği Hadis Veri Tabanı Genel Koordinatörü. Öğrenim Bilgisi: 1982 yılında Fatsa İmam-Hatip Lisesinden, 1988 yılında da Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu.  Aynı yıl Mardin İmam Hatip Lisesine meslek dersleri öğretmeni olarak tayin oldu ve bu görevi 2 yıl kadar sürdürdü. 1990 yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Hadis Anabilim Dalına Araştırma Görevlisi olarak kabul edildi. 1993 yılında Cumhuriyet Türkiyesi Hadis Çalışmaları (1920-1992) adlı tez ile yüksek lisansı tamamladı. 1997 yılında Rivayetlerin Hz. Peygamber’e Aidiyetini Tespit ve Değerlendirmede Aklın Rolü adlı tezi ile Doktor unvanı  aldı. 1998 yılında Hadis Anabilim Dalında Yrd. Doç. Olarak göreve başladı. 2002 yılında Doçent, 2008 yılında da Profesör unvanı aldı.  
Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Rektörlüğüne Ordu Fatsalı Prof. Dr. Yavuz Ünal atandı.

Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Rektörlüğüne Ordu  Fatsalı  Prof. Dr. Yavuz Ünal  atandı. 

Resmî gazete de yayınlanan karar ile hemşehrimiz Ünal  rektör olarak ilk görevini gerçekleştirecek.

1963 Fatsa / Ordu doğumlu.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Hadis Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Hadis Anabilim Dalı Başkanı.

Dinbilimleri Akademik Araştırma Dergisi Baş Editörü.

İlahiyat Fakültesi Eğitim ve Araştırma Dernek Baş.

Meridyen Derneği Hadis Veri Tabanı Genel Koordinatörü.

Öğrenim Bilgisi:

1982 yılında Fatsa İmam-Hatip Lisesinden, 1988 yılında da Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu.  Aynı yıl Mardin İmam Hatip Lisesine meslek dersleri öğretmeni olarak tayin oldu ve bu görevi 2 yıl kadar sürdürdü.

1990 yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Hadis Anabilim Dalına Araştırma Görevlisi olarak kabul edildi.

1993 yılında Cumhuriyet Türkiyesi Hadis Çalışmaları (1920-1992) adlı tez ile yüksek lisansı tamamladı. 1997 yılında Rivayetlerin Hz. Peygamber’e Aidiyetini Tespit ve Değerlendirmede Aklın Rolü adlı tezi ile Doktor unvanı  aldı.

1998 yılında Hadis Anabilim Dalında Yrd. Doç. Olarak göreve başladı. 2002 yılında Doçent, 2008 yılında da Profesör unvanı aldı.

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.