ŞEHİTLER İÇİN YARIŞTILAR

Gündem 24.03.2019 - 16:38, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3073+ kez okundu.
 

ŞEHİTLER İÇİN YARIŞTILAR

Liseli öğrenciler Mehmet Akif Ersoy’un “Çanakkale Şehitlerine” isimli şiirini en güzel şekilde seslendirmek için yarıştılar.

Liseli öğrenciler  Mehmet Akif Ersoy’un “Çanakkale Şehitlerine” isimli şiirini en güzel şekilde seslendirmek için yarıştılar. Diyanet İşleri Başkanlığınca “18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi” münasebetiyle ülke genelinde “Lise Öğrencileri Arasında Şiir Okuma Yarışması” düzenlendi. Yarışmaya katılan öğrencilerden Milli Şairimiz Mehmet Akif ERSOY’un “Çanakkale Şehitlerine” isimli şiirini ezbere okumaları istendi. Bu çerçevede Ordu il genelinde yapılan yarışmalarda belirlenen ilçe birincileri, İl Müftülüğünce Ordu Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen il birinciliği için yarıştılar. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan yarışmada 19 İlçe birincisi sırayla “Çanakkale Şehitlerine” isimli şiiri ezbere seslendirdiler. Yarışmaların sonunda jüri tarafından yapılan değerlendirmede Altınordu ilçe birincisi olarak yarışmaya katılan Büyükşehir Anadolu İmam-Hatip Lisesi öğrencisi Şerife Nur Baki il birincisi olurken, Ulubey Anadolu İmam-Hatip Lisesi Öğrencisi Doğa Kıraç ikinci, İkizce Anadolu Lisesi öğrencisi Yücel Hamarat ise üçüncü oldu.  İl Müftüsü Mürsel Öztürk burada yaptığı konuşmada yarışmaya giren bütün öğrencileri tebrik ederek, şehitliğin önemine vurgu yaptı. Çanakkale ruhunun sürdürülmesi gerektiğine dikkat çeken Öztürk “bizim dinimizde şehitlik, bir Müslümanın Peygamberlikten sonra ulaşabileceği en yüksek mertebedir. Bu topraklarda 1071’den bu güne kadar şehidimiz hiç eksik olmamıştır. Şehitlerimizin uğrunda canlarını feda ettikleri değerlerimizi asla unutmamalıyız. Bu vesile ile aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve dua ile yâd ediyoruz” dedi. Yarışmalar için düzenlenen program dereceye girenlere ödüllerinin takdimi ile sona erdi.     
Liseli öğrenciler Mehmet Akif Ersoy’un “Çanakkale Şehitlerine” isimli şiirini en güzel şekilde seslendirmek için yarıştılar.

Liseli öğrenciler  Mehmet Akif Ersoy’un “Çanakkale Şehitlerine” isimli şiirini en güzel şekilde seslendirmek için yarıştılar.
Diyanet İşleri Başkanlığınca “18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi” münasebetiyle ülke genelinde “Lise Öğrencileri Arasında Şiir Okuma Yarışması” düzenlendi. Yarışmaya katılan öğrencilerden Milli Şairimiz Mehmet Akif ERSOY’un “Çanakkale Şehitlerine” isimli şiirini ezbere okumaları istendi.
Bu çerçevede Ordu il genelinde yapılan yarışmalarda belirlenen ilçe birincileri, İl Müftülüğünce Ordu Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen il birinciliği için yarıştılar.
Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan yarışmada 19 İlçe birincisi sırayla “Çanakkale Şehitlerine” isimli şiiri ezbere seslendirdiler. Yarışmaların sonunda jüri tarafından yapılan değerlendirmede Altınordu ilçe birincisi olarak yarışmaya katılan Büyükşehir Anadolu İmam-Hatip Lisesi öğrencisi Şerife Nur Baki il birincisi olurken, Ulubey Anadolu İmam-Hatip Lisesi Öğrencisi Doğa Kıraç ikinci, İkizce Anadolu Lisesi öğrencisi Yücel Hamarat ise üçüncü oldu. 
İl Müftüsü Mürsel Öztürk burada yaptığı konuşmada yarışmaya giren bütün öğrencileri tebrik ederek, şehitliğin önemine vurgu yaptı. Çanakkale ruhunun sürdürülmesi gerektiğine dikkat çeken Öztürk “bizim dinimizde şehitlik, bir Müslümanın Peygamberlikten sonra ulaşabileceği en yüksek mertebedir. Bu topraklarda 1071’den bu güne kadar şehidimiz hiç eksik olmamıştır. Şehitlerimizin uğrunda canlarını feda ettikleri değerlerimizi asla unutmamalıyız. Bu vesile ile aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve dua ile yâd ediyoruz” dedi.
Yarışmalar için düzenlenen program dereceye girenlere ödüllerinin takdimi ile sona erdi. 
 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.