SEL VE YOL SORUNU ORTADAN KALKIYOR

Gündem 22.12.2020 - 17:44, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 1835+ kez okundu.
 

SEL VE YOL SORUNU ORTADAN KALKIYOR

Turnasuyu ve Tepealtı mahalleleri birbirinden ayıran Divani vadisinde yaşayan vatandaşların yıllardır süren yol ve menfez talepleri nihayetinde karşılandı.

Turnasuyu ve Tepealtı mahalleleri  birbirinden ayıran Divani vadisinde yaşayan vatandaşların yıllardır süren yol ve menfez talepleri nihayetinde karşılandı. Belediye Başkanı Ulaş Tepe’nin girişimleri neticesinde, Ordu Büyükşehir Belediyemiz tarafından yürütülen çalışmalarda sona gelindi. Divani deresi üzerinde tıkanıklık yaşanan noktalara geniş menfezlerin inşa edilmesinin ardından 1.3 km’lik beton yol çalışması tamamlandı.  AŞIRI YAĞIŞTA SEL VE SU BASKINLARI YAŞANIYORDU Her aşırı yağış sonrasında Divani deresinin taştığını hatırlatan Gülyalı Belediye Başkanı Ulaş Tepe, “Büz olarak nitelendirdiğimiz büyük su giderleri dahi çözüm olmuyordu. Birçok noktadan taşan dere, bölgeye zarar veriyordu. Son olarak 22 Ağustos’ta Karadeniz bölgesinde yaşanan büyük felakette Ordu’da en çok zarar gören sahalardan biri ilçemizdi. Divani deresi başta olmak üzere birçok noktada ciddi hasarlar oluştu. Harmanda fındığı bulunan birçok üreticimizin mahsulü denize sürüklendi. Sel sonrası Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Dr. Mehmet Hilmi Güler başkanlığında Afet Risk Durum Toplantısı gerçekleştirdik, Divani vadisi başta olmak üzere ilçemizde afet riski bulunan alanlarla ilgili tespit ve çözüm önerilerimizi paylaştık. Çözüme yönelik adımlar hızlıca atıldı. Büyükşehir Belediyemiz tarafından dere yatağının akışını rahatlatacak geniş menfezler inşa edildi” dedi. HAFRİYAT YOLUNDA TOZ VE ÇAMURDAN KURTARAN BETONLAMA  Büyükşehir Belediyesi’nin Hafriyat Döküm Sahası’na giden yolda kamyon hareketliliğine bağlı olarak yazın tozdan, kışın ise çamurdan vatandaşlarımız büyük sıkıntı yaşadığını ifade eden Başkan Tepe, “Menfez çalışmalarının ardından başlayan 1.3 km’lik betonlama çalışması da tamamlandı. V kanalların da yapılmasıyla vadideki çalışmaların bitirilmesini bekliyoruz” dedi.  BAŞKAN TEPE’DEN TEŞEKKÜR Başkan Tepe, “Afet konusundaki hassasiyetlerimizi dikkate alarak önerilerimizi ivedilikle hayata geçiren, beton yol çalışmasıyla büyük bir sorunu ortadan kaldıran Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Dr. Mehmet Hilmi Güler’e şahsım ve vatandaşlarımız adına teşekkürlerimi sunuyorum. İlçemize hayırlı olsun” dedi.  
Turnasuyu ve Tepealtı mahalleleri birbirinden ayıran Divani vadisinde yaşayan vatandaşların yıllardır süren yol ve menfez talepleri nihayetinde karşılandı.

Turnasuyu ve Tepealtı mahalleleri  birbirinden ayıran Divani vadisinde yaşayan vatandaşların yıllardır süren yol ve menfez talepleri nihayetinde karşılandı. Belediye Başkanı Ulaş Tepe’nin girişimleri neticesinde, Ordu Büyükşehir Belediyemiz tarafından yürütülen çalışmalarda sona gelindi. Divani deresi üzerinde tıkanıklık yaşanan noktalara geniş menfezlerin inşa edilmesinin ardından 1.3 km’lik beton yol çalışması tamamlandı. 
AŞIRI YAĞIŞTA SEL VE SU BASKINLARI YAŞANIYORDU
Her aşırı yağış sonrasında Divani deresinin taştığını hatırlatan Gülyalı Belediye Başkanı Ulaş Tepe, “Büz olarak nitelendirdiğimiz büyük su giderleri dahi çözüm olmuyordu. Birçok noktadan taşan dere, bölgeye zarar veriyordu. Son olarak 22 Ağustos’ta Karadeniz bölgesinde yaşanan büyük felakette Ordu’da en çok zarar gören sahalardan biri ilçemizdi. Divani deresi başta olmak üzere birçok noktada ciddi hasarlar oluştu. Harmanda fındığı bulunan birçok üreticimizin mahsulü denize sürüklendi. Sel sonrası Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Dr. Mehmet Hilmi Güler başkanlığında Afet Risk Durum Toplantısı gerçekleştirdik, Divani vadisi başta olmak üzere ilçemizde afet riski bulunan alanlarla ilgili tespit ve çözüm önerilerimizi paylaştık. Çözüme yönelik adımlar hızlıca atıldı. Büyükşehir Belediyemiz tarafından dere yatağının akışını rahatlatacak geniş menfezler inşa edildi” dedi.
HAFRİYAT YOLUNDA TOZ VE ÇAMURDAN KURTARAN BETONLAMA 
Büyükşehir Belediyesi’nin Hafriyat Döküm Sahası’na giden yolda kamyon hareketliliğine bağlı olarak yazın tozdan, kışın ise çamurdan vatandaşlarımız büyük sıkıntı yaşadığını ifade eden Başkan Tepe, “Menfez çalışmalarının ardından başlayan 1.3 km’lik betonlama çalışması da tamamlandı. V kanalların da yapılmasıyla vadideki çalışmaların bitirilmesini bekliyoruz” dedi. 
BAŞKAN TEPE’DEN TEŞEKKÜR
Başkan Tepe, “Afet konusundaki hassasiyetlerimizi dikkate alarak önerilerimizi ivedilikle hayata geçiren, beton yol çalışmasıyla büyük bir sorunu ortadan kaldıran Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Dr. Mehmet Hilmi Güler’e şahsım ve vatandaşlarımız adına teşekkürlerimi sunuyorum. İlçemize hayırlı olsun” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.