SERTİFİKALANDIRMA DENETİMİ YAPILDI

Gündem 04.08.2019 - 15:12, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 4023+ kez okundu.
 

SERTİFİKALANDIRMA DENETİMİ YAPILDI

Ordu İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz ve Ziraat Odaları Başkanlığınca ortaklaşa yürütülen iyi Tarım Uygulamalarının Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi Kapsamında 10 ilçede 1061 üreticide sertifikalandırma denetimi yapıldı.

Ordu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Ziraat Odaları Başkanlığınca ortaklaşa yürütülen iyi Tarım Uygulamalarının Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi Kapsamında 10 ilçede 1061 üreticide sertifikalandırma denetimi yapıldı. Denetime Bakanlık tarafından yetkilendirilmiş Kontrol Sertifikasyon Kuruluşu kontrolörleri İl, ilçe MüdürlükleriBde projede görevli personeller ile Ziraat Odalarındaki Tarım Danışmanları eşlik etti. Yapılan denetimlerde, üreticilerimizin iyi Tarım Uygulamaları kritik kontrol noktalarına uygun şartlarda üretim yapıp yapmadığı kontrol edilerek fındık numunesi alındı. Alınan fındık numuneleri pestisit yönünden analizleri yapılmak üzere akredite laboratuvarlara gönderilmiş olup; Analiz sonucu uygun çıkan üreticilerimize İyi Tarım Uygulamaları normlarına uygun üretim yaptıkları için sertifikaları verilece. 2012 yılında 90 üretici ile başlayan sertifikalı fındık üretimi, 2018 yılında 1978 fındık üreticisi tarafından uygulanmış ve 72.190 da fındık alanı sertifikalandırılmış olup, 2.887.849 TL destekleme ödemesi yapılacak.  İlimizde İyi Tarım Uygulamaları kapsamında yapılan eğitim ve demonstrasyonlar bu konuyu ön plana çıkarmakta ve her yıl Sertifikalı ürün üretimi ve tüketimi hızla artmaktadır.   
Ordu İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz ve Ziraat Odaları Başkanlığınca ortaklaşa yürütülen iyi Tarım Uygulamalarının Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi Kapsamında 10 ilçede 1061 üreticide sertifikalandırma denetimi yapıldı.

Ordu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Ziraat Odaları Başkanlığınca ortaklaşa yürütülen iyi Tarım Uygulamalarının Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi Kapsamında 10 ilçede 1061 üreticide sertifikalandırma denetimi yapıldı. Denetime Bakanlık tarafından yetkilendirilmiş Kontrol Sertifikasyon Kuruluşu kontrolörleri İl, ilçe MüdürlükleriBde projede görevli personeller ile Ziraat Odalarındaki Tarım Danışmanları eşlik etti.

Yapılan denetimlerde, üreticilerimizin iyi Tarım Uygulamaları kritik kontrol noktalarına uygun şartlarda üretim yapıp yapmadığı kontrol edilerek fındık numunesi alındı. Alınan fındık numuneleri pestisit yönünden analizleri yapılmak üzere akredite laboratuvarlara gönderilmiş olup; Analiz sonucu uygun çıkan üreticilerimize İyi Tarım Uygulamaları normlarına uygun üretim yaptıkları için sertifikaları verilece.

2012 yılında 90 üretici ile başlayan sertifikalı fındık üretimi, 2018 yılında 1978 fındık üreticisi tarafından uygulanmış ve 72.190 da fındık alanı sertifikalandırılmış olup, 2.887.849 TL destekleme ödemesi yapılacak.

 İlimizde İyi Tarım Uygulamaları kapsamında yapılan eğitim ve demonstrasyonlar bu konuyu ön plana çıkarmakta ve her yıl Sertifikalı ürün üretimi ve tüketimi hızla artmaktadır. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.