SON BAŞVURU TARİHİ 31 ARALIK

Yaşam 26.12.2016 - 19:01, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 2957+ kez okundu.
 

SON BAŞVURU TARİHİ 31 ARALIK

Ordu Büyükşehir Belediyesinin öncülüğünde ikincisi düzenlenen “Dört Mevsim Ordu” adlı ulusal fotoğraf yarışmasının başvuruları 31 Aralık 2016 tarihinde sona eriyor.

Birincisi 2015 yılında düzenlenen, 2016’da ulusal çapta bir organizasyona dönüştürülen ve 14 Şubat 2016 tarihinde başlayan “Dört Mevsim Ordu” adlı fotoğraf yarışması için devam eden müracaatların sona ermesine az bir süre kaldı.   KENTE AİT GÖRSEL BELLEK OLUŞTURULACAK   Ordu Büyükşehir Belediyesi, ORBEL A.Ş. ve OFSAD işbirliğiyle düzenlenen yarışma ile fotoğraf sanatı aracılığıyla Büyükşehir sınırları içerisindeki sosyal hayatı belgeleyerek, ilimizin tanınırlığını artırmak ve kente ait bir görsel bellek oluşturmak amaçlanıyor.   ORDU’NUN DEĞERLERİ FOTOĞRAFLANACAK   Yarışmaya 19 ilçemizde bulunan tarihi yapıları (köprüler, camiler, kiliseler, kaleler ile ilçelerin öne çıkan tarihi mirasları), doğal güzellikleri (dağlar, yaylalar, göller, akarsular, şelaleler, mağaralar vb.), bölgeye ait kültürel öğeleri (yöresel yemekler, tarım, hayvancılık, balıkçılık faaliyetleri, gelenek ve görenekler, halk oyunları, düğünler, asker eğlenceleri, kına geceleri, tarım aletleri ve el sanatları vb.), yaban hayvanlarını, endemik bitkileri, Ordu’ya özgü yaşam faaliyetleri ve mahallelerdeki sosyal hayatı anlatan fotoğraflar katılabilecek.   DERECEYE GİREN FOTOĞRAFLAR SANAT GALERİSİNDE SERGİLENECEK   Başvuruları 31 Aralık 2016 tarihinde sona erecek yarışmaya katılan fotoğraflar, seçici kurul jüri üyeleri tarafından değerlendirilerek dereceye girenleri belirlenecek. Yarışma sonucunda dereceye giren ve sergilenmeye layık görülen fotoğraflar, Ordu Büyükşehir Belediyesi Sanat Galerisi’nde sergilenecek.   Yarışmada dereceye girenlere verilecek ödüller ise şu şekilde:   Birincilik                                                      5000.- TL İkincilik                                                        3000.- TL Üçüncülük                                                    2000.- TL Jüri Özel Ödülü (Kış)                                   1000.- TL Jüri Özel Ödülü (İlkbahar)                           1000.- TL Jüri Özel Ödülü (Yaz)                                  1000.- TL Jüri Özel Ödülü (Sonbahar)                         1000.- TL Sergileme (En fazla 100 eser)                        100.- TL
Ordu Büyükşehir Belediyesinin öncülüğünde ikincisi düzenlenen “Dört Mevsim Ordu” adlı ulusal fotoğraf yarışmasının başvuruları 31 Aralık 2016 tarihinde sona eriyor.
Birincisi 2015 yılında düzenlenen, 2016’da ulusal çapta bir organizasyona dönüştürülen ve 14 Şubat 2016 tarihinde başlayan “Dört Mevsim Ordu” adlı fotoğraf yarışması için devam eden müracaatların sona ermesine az bir süre kaldı.
 
KENTE AİT GÖRSEL BELLEK OLUŞTURULACAK
 
Ordu Büyükşehir Belediyesi, ORBEL A.Ş. ve OFSAD işbirliğiyle düzenlenen yarışma ile fotoğraf sanatı aracılığıyla Büyükşehir sınırları içerisindeki sosyal hayatı belgeleyerek, ilimizin tanınırlığını artırmak ve kente ait bir görsel bellek oluşturmak amaçlanıyor.
 
ORDU’NUN DEĞERLERİ FOTOĞRAFLANACAK
 
Yarışmaya 19 ilçemizde bulunan tarihi yapıları (köprüler, camiler, kiliseler, kaleler ile ilçelerin öne çıkan tarihi mirasları), doğal güzellikleri (dağlar, yaylalar, göller, akarsular, şelaleler, mağaralar vb.), bölgeye ait kültürel öğeleri (yöresel yemekler, tarım, hayvancılık, balıkçılık faaliyetleri, gelenek ve görenekler, halk oyunları, düğünler, asker eğlenceleri, kına geceleri, tarım aletleri ve el sanatları vb.), yaban hayvanlarını, endemik bitkileri, Ordu’ya özgü yaşam faaliyetleri ve mahallelerdeki sosyal hayatı anlatan fotoğraflar katılabilecek.
 
DERECEYE GİREN FOTOĞRAFLAR SANAT GALERİSİNDE SERGİLENECEK
 
Başvuruları 31 Aralık 2016 tarihinde sona erecek yarışmaya katılan fotoğraflar, seçici kurul jüri üyeleri tarafından değerlendirilerek dereceye girenleri belirlenecek. Yarışma sonucunda dereceye giren ve sergilenmeye layık görülen fotoğraflar, Ordu Büyükşehir Belediyesi Sanat Galerisi’nde sergilenecek.
 
Yarışmada dereceye girenlere verilecek ödüller ise şu şekilde:
 
Birincilik                                                      5000.- TL
İkincilik                                                        3000.- TL
Üçüncülük                                                    2000.- TL
Jüri Özel Ödülü (Kış)                                   1000.- TL
Jüri Özel Ödülü (İlkbahar)                           1000.- TL
Jüri Özel Ödülü (Yaz)                                  1000.- TL
Jüri Özel Ödülü (Sonbahar)                         1000.- TL
Sergileme (En fazla 100 eser)                        100.- TL
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.