SU ÜRÜNLERİ MERKEZİNE YENİ BUZ MAKİNESİ

Gündem 03.11.2020 - 15:26, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 2316+ kez okundu.
 

SU ÜRÜNLERİ MERKEZİNE YENİ BUZ MAKİNESİ

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Altınordu’nun Kumbaşı Balıkçı Barınağı içerisinde bulunan Su Ürünleri Toptan Satış Merkezine yeni buz makinesi kazandırıldı.

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Altınordu’nun Kumbaşı Balıkçı Barınağı içerisinde bulunan Su Ürünleri Toptan Satış Merkezine yeni buz makinesi kazandırıldı. Balığın daha taze ve soğuk olarak korunması, çevre illerden gelen balıkçı esnafının da ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından deniz suyu ile çalışan hava soğutmalı buz üretim makinesi alındı. Mevcutta bulunan 5 ton/gün kapasiteli buz makinesine ilave olarak alınan 3 ton/gün kapasiteli buz makinesiyle balıkçı esnafı ve komisyoncuların ihtiyaçları büyük ölçüde karşılanacak. Bu durumda Ordu ili ve çevre illerde yaşayan vatandaşların taze ve güvenilir şekilde balık tüketmesi sağlanacak. “TAZE VE GÜVENİLİR BALIKLAR TÜKETECEĞİZ” Yapılan çalışmalarla balıkçıların ve balıkçı esnafının yanında olduklarını belirten Büyükşehir Belediyesi Kaynak Geliştirme ve İştirakler Dairesi Başkanı Aytekin Başköy, Ordu Su Ürünleri Merkezinde bir buz makinesinin yetersiz kaldığını, hem kapasiteyi artırmak hem de denizden çıkarılan ürünlerin daha taze ve soğuk olmasını sağlamak için yeni bir buz makinesine ihtiyaç olduğunu belirtti. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in balıkçıların talebi üzerine alınması talimatını verdiği yeni makinenin Su Ürünleri Merkezi’nde kazandırıldığını belirten Başköy, “Bilindiği gibi Eylül ve Ekim aylarında da havaların sıcak geçmesi de buz makinesi talebini artırmıştı. Bu anlamda mevcutta bulunan buz makinemize ilave olarak yeni bir makinenin alımını yaptık. Buz üretim makinesiyle birlikte balıkçı esnafı ve komisyoncuların ihtiyaçlarını karşılayacağız. Aynı zamanda Ordu ili ve çevre illerde yaşayan vatandaşın daha taze ve güvenilir şekilde balık tüketmesi sağlamış olacağız. Büyükşehir Belediyesi olarak yaptığımız çalışmalarla her zaman balıkçılarımızın ve balıkçı esnafımızın yanındayız” dedi.  
Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Altınordu’nun Kumbaşı Balıkçı Barınağı içerisinde bulunan Su Ürünleri Toptan Satış Merkezine yeni buz makinesi kazandırıldı.

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Altınordu’nun Kumbaşı Balıkçı Barınağı içerisinde bulunan Su Ürünleri Toptan Satış Merkezine yeni buz makinesi kazandırıldı.

Balığın daha taze ve soğuk olarak korunması, çevre illerden gelen balıkçı esnafının da ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından deniz suyu ile çalışan hava soğutmalı buz üretim makinesi alındı.

Mevcutta bulunan 5 ton/gün kapasiteli buz makinesine ilave olarak alınan 3 ton/gün kapasiteli buz makinesiyle balıkçı esnafı ve komisyoncuların ihtiyaçları büyük ölçüde karşılanacak. Bu durumda Ordu ili ve çevre illerde yaşayan vatandaşların taze ve güvenilir şekilde balık tüketmesi sağlanacak.

“TAZE VE GÜVENİLİR BALIKLAR TÜKETECEĞİZ”

Yapılan çalışmalarla balıkçıların ve balıkçı esnafının yanında olduklarını belirten Büyükşehir Belediyesi Kaynak Geliştirme ve İştirakler Dairesi Başkanı Aytekin Başköy, Ordu Su Ürünleri Merkezinde bir buz makinesinin yetersiz kaldığını, hem kapasiteyi artırmak hem de denizden çıkarılan ürünlerin daha taze ve soğuk olmasını sağlamak için yeni bir buz makinesine ihtiyaç olduğunu belirtti.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in balıkçıların talebi üzerine alınması talimatını verdiği yeni makinenin Su Ürünleri Merkezi’nde kazandırıldığını belirten Başköy, “Bilindiği gibi Eylül ve Ekim aylarında da havaların sıcak geçmesi de buz makinesi talebini artırmıştı. Bu anlamda mevcutta bulunan buz makinemize ilave olarak yeni bir makinenin alımını yaptık. Buz üretim makinesiyle birlikte balıkçı esnafı ve komisyoncuların ihtiyaçlarını karşılayacağız. Aynı zamanda Ordu ili ve çevre illerde yaşayan vatandaşın daha taze ve güvenilir şekilde balık tüketmesi sağlamış olacağız. Büyükşehir Belediyesi olarak yaptığımız çalışmalarla her zaman balıkçılarımızın ve balıkçı esnafımızın yanındayız” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.