TAŞ DUVARLARLA YOLLARIN ÖMRÜ UZATILIYOR

Gündem 01.01.2018 - 21:55, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3360+ kez okundu.
 

TAŞ DUVARLARLA YOLLARIN ÖMRÜ UZATILIYOR

Ordu ilinin zor coğrafi şartlarına rağmen en uzak mahallelerine kadar ulaşım hizmeti götüren Ordu Büyükşehir Belediyesi, taş duvar ve perde duvar gibi sanat yapılarıyla da yaptığı yolların ömrünü uzatıyor.

Ordu ilinin zor coğrafi şartlarına rağmen en uzak mahallelerine kadar ulaşım hizmeti götüren Ordu Büyükşehir Belediyesi, taş duvar ve perde duvar gibi sanat yapılarıyla da yaptığı yolların ömrünü uzatıyor.  TÜRKİYE’NİN EN UZUN İKİNCİ YOL AĞI ORDU’DA  Yaklaşık 10 bin 300 km’lik Türkiye’nin en uzun yol ağına sahip ikinci ili olan Ordu’da ulaşımla ilgili yaşanan sorunları çözüme kavuşturmak amacıyla çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor. İlin mahallelerini sıcak asfaltla tanıştıran Büyükşehir Belediyesi, yolların ömrünü uzatmak, halkın konforlu ve güvenli bir şekilde yolculuk yapmasını sağlamak amacıyla taş duvarlar, menfezler ve betonarme duvarlar ile yolları koruma altına alıyor.  SANAT YAPILARI YOLLARI KORUYOR  Dik ve engebeli olan arazi şartlarının olduğu bölgelerde, özellikle yağışlı havalarda oluşabilecek toprak kaymalarının ulaşım hizmetlerini aksatmaması için yolların kenarlarına taş duvar ve betonarme duvar inşa ediliyor. Geride bırakılan süre içerisinde 19 ilçede 1396 km yolu asfaltla buluşturan Ordu Büyükşehir Belediyesi, yollar uzun ömürlü olsun diye toplam 37 bin metre uzunluğunda 281 bin 627 m3 taş duvar, 1418 metre betonarme duvar ve 2 bin 887 metre menfez imalatı gerçekleştirdi.  ORDU EN FAZLA YAĞIŞ ALAN 5. İL  Ordu ilinin Türkiye’de en fazla yağış alan 5. il konumunda olduğuna dikkat çeken Başkan Enver Yılmaz, “Büyükşehir Belediyemizce sürdürülen asfalt yol çalışmaları kapsamında, şiddetli yağışları göz önünde bulundurarak yolları sanat yapıları ile koruyoruz. Ordu’muzda görülen şiddetli yağışların yol açabileceği sel, taşkın ve heyelan gibi doğal afetlere karşı Büyükşehir’imiz tüm yatırımlarında gerekli önlemleri alıyor. İlimizde dağlık, engebeli ve dağınık bir yerleşim düzenine sahip Karadeniz coğrafyasına rağmen dağ, tepe ve yamaçlar adeta Ferhat misali delinerek uzak bölgeler yollara kavuşturuluyor” dedi.  
Ordu ilinin zor coğrafi şartlarına rağmen en uzak mahallelerine kadar ulaşım hizmeti götüren Ordu Büyükşehir Belediyesi, taş duvar ve perde duvar gibi sanat yapılarıyla da yaptığı yolların ömrünü uzatıyor.

Ordu ilinin zor coğrafi şartlarına rağmen en uzak mahallelerine kadar ulaşım hizmeti götüren Ordu Büyükşehir Belediyesi, taş duvar ve perde duvar gibi sanat yapılarıyla da yaptığı yolların ömrünü uzatıyor. 

TÜRKİYE’NİN EN UZUN İKİNCİ YOL AĞI ORDU’DA 

Yaklaşık 10 bin 300 km’lik Türkiye’nin en uzun yol ağına sahip ikinci ili olan Ordu’da ulaşımla ilgili yaşanan sorunları çözüme kavuşturmak amacıyla çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor. İlin mahallelerini sıcak asfaltla tanıştıran Büyükşehir Belediyesi, yolların ömrünü uzatmak, halkın konforlu ve güvenli bir şekilde yolculuk yapmasını sağlamak amacıyla taş duvarlar, menfezler ve betonarme duvarlar ile yolları koruma altına alıyor. 

SANAT YAPILARI YOLLARI KORUYOR 

Dik ve engebeli olan arazi şartlarının olduğu bölgelerde, özellikle yağışlı havalarda oluşabilecek toprak kaymalarının ulaşım hizmetlerini aksatmaması için yolların kenarlarına taş duvar ve betonarme duvar inşa ediliyor. Geride bırakılan süre içerisinde 19 ilçede 1396 km yolu asfaltla buluşturan Ordu Büyükşehir Belediyesi, yollar uzun ömürlü olsun diye toplam 37 bin metre uzunluğunda 281 bin 627 m3 taş duvar, 1418 metre betonarme duvar ve 2 bin 887 metre menfez imalatı gerçekleştirdi. 

ORDU EN FAZLA YAĞIŞ ALAN 5. İL 

Ordu ilinin Türkiye’de en fazla yağış alan 5. il konumunda olduğuna dikkat çeken Başkan Enver Yılmaz, “Büyükşehir Belediyemizce sürdürülen asfalt yol çalışmaları kapsamında, şiddetli yağışları göz önünde bulundurarak yolları sanat yapıları ile koruyoruz. Ordu’muzda görülen şiddetli yağışların yol açabileceği sel, taşkın ve heyelan gibi doğal afetlere karşı Büyükşehir’imiz tüm yatırımlarında gerekli önlemleri alıyor. İlimizde dağlık, engebeli ve dağınık bir yerleşim düzenine sahip Karadeniz coğrafyasına rağmen dağ, tepe ve yamaçlar adeta Ferhat misali delinerek uzak bölgeler yollara kavuşturuluyor” dedi.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.