TCG FATİH GEMİSİ KOMUTANLARINDAN BAŞKAN GÜLER’E ZİYARET

Gündem 22.05.2019 - 12:12, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 4519+ kez okundu.
 

TCG FATİH GEMİSİ KOMUTANLARINDAN BAŞKAN GÜLER’E ZİYARET

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in daveti üzerine Ordu’ya gelen TCG FATİH Gemisi Ordu açıklarına demir attı.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in daveti üzerine Ordu’ya gelen TCG FATİH Gemisi Ordu açıklarına demir attı. Firkateynin Ordu programı kapsamında gemi komutanları Komodor Deniz Albay Aziz Bakioğlu ve Deniz Yarbay Levent Barbak Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler’e nezaket ziyaretinde bulundu. Başkan Güler, “Şanlı silahlı kuvvetlerimizin deniz kuvvetleri bizim iftihar ettiğimiz en güçlü ve mukayeseli üstünlüğümüzdür” dedi. BAŞKAN GÜLER: “KRUVAZÖR LİMANI ORDU’NUN İHTİYACI” Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren ve Ordu ile ilgili bilgiler veren Başkan Güler Ordu’ya kruvazör limanı kazandırmak istediklerini söyleyerek, “İskelemizle alakalı çalışmalarımız var. İskeleyi uzatmayı düşünüyoruz. Ünye limanının derinliğini 9 metre Altınordu limanının derinliğini ise 180 metre uzatınca buralara kruvazörler yanaşabilecek. Şimdi buraya gelen gemilerden 1.500-2.000 kişinin Ordu sahillerinde yürüyüp şehre geleceğini düşünün. Müthiş bir şey olur. İlimizdeki tarihi yerleri de genişletebilirsek buraya gezmeye gelebilirler. Ordu’nun ekonomisinin de buna çok ihtiyacı var” ifadelerini kullandı. KOMODOR DZ. ALB. BAKIOĞLU: “ORDU HALKINDAN VE ORDU MANZARASINDAN ETKİLENDİK” Ziyarette 2’inci Hücumbot Filotillası Komodoru Dz. Alb. Aziz Bakıoğlu ve TCG Fatih (F-242) Gemisi’nin komutanı Dz. Yrb. Levent Barbak, Ordu halkından ve Ordu manzarasından etkilendiklerini ifade ederek liman konusunda isteklerini Başkan Güler’e ilettiler. Komodor Dz. Alb. Aziz Bakıoğlu, “Ordu da limanların geliştirilmeye ihtiyacı var. Kullanılacak limanın ulaştırma anlamında hizmet etmesi lazım. Büyük gemilerin, konteynır taşıyan gemilerin de bu anlamda hizmet alabileceği bir ortam olması lazım. Biz hep Akdeniz, Ege kıyılarını görmüşüz. Marmaris için mavi ve yeşilin buluştuğu nadide yerlerden biri derler. Ama sabah gelirken ben burada da aynı hissiyata kapıldım. Gerçekten çok güzeldi. Bir ara bir sis bastı görüntü kapandı. Sonra güneşin birazcık yükselmesi, ısının artmasıyla birlikte o sis dağıldı. Bu görüntü çok hoşumuza gitti” dedi. 21 Mayıs 2019 Salı günü saat 08.30 sularında Ordu önlerine demir atan TCG FATİH Gemisi, 3 gün boyunca Ordu’da kalacak. Halkın ziyaretine açık olacak TCG FATİH Gemisi, 24 Mayıs 2019 Cuma günü saat 09.00’da demir alarak Ordu’dan ayrılacak. 116 metrelik TCG Fatih F-242 firkateynde 21 subay, 91 astsubay, 11 uzman erbaş ile 46 erbaş ve er görev yapıyor.
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in daveti üzerine Ordu’ya gelen TCG FATİH Gemisi Ordu açıklarına demir attı.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in daveti üzerine Ordu’ya gelen TCG FATİH Gemisi Ordu açıklarına demir attı. Firkateynin Ordu programı kapsamında gemi komutanları Komodor Deniz Albay Aziz Bakioğlu ve Deniz Yarbay Levent Barbak Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler’e nezaket ziyaretinde bulundu. Başkan Güler, “Şanlı silahlı kuvvetlerimizin deniz kuvvetleri bizim iftihar ettiğimiz en güçlü ve mukayeseli üstünlüğümüzdür” dedi.

BAŞKAN GÜLER: “KRUVAZÖR LİMANI ORDU’NUN İHTİYACI”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren ve Ordu ile ilgili bilgiler veren Başkan Güler Ordu’ya kruvazör limanı kazandırmak istediklerini söyleyerek, “İskelemizle alakalı çalışmalarımız var. İskeleyi uzatmayı düşünüyoruz. Ünye limanının derinliğini 9 metre Altınordu limanının derinliğini ise 180 metre uzatınca buralara kruvazörler yanaşabilecek. Şimdi buraya gelen gemilerden 1.500-2.000 kişinin Ordu sahillerinde yürüyüp şehre geleceğini düşünün. Müthiş bir şey olur. İlimizdeki tarihi yerleri de genişletebilirsek buraya gezmeye gelebilirler. Ordu’nun ekonomisinin de buna çok ihtiyacı var” ifadelerini kullandı.

KOMODOR DZ. ALB. BAKIOĞLU: “ORDU HALKINDAN VE ORDU MANZARASINDAN ETKİLENDİK”

Ziyarette 2’inci Hücumbot Filotillası Komodoru Dz. Alb. Aziz Bakıoğlu ve TCG Fatih (F-242) Gemisi’nin komutanı Dz. Yrb. Levent Barbak, Ordu halkından ve Ordu manzarasından etkilendiklerini ifade ederek liman konusunda isteklerini Başkan Güler’e ilettiler. Komodor Dz. Alb. Aziz Bakıoğlu, “Ordu da limanların geliştirilmeye ihtiyacı var. Kullanılacak limanın ulaştırma anlamında hizmet etmesi lazım. Büyük gemilerin, konteynır taşıyan gemilerin de bu anlamda hizmet alabileceği bir ortam olması lazım. Biz hep Akdeniz, Ege kıyılarını görmüşüz. Marmaris için mavi ve yeşilin buluştuğu nadide yerlerden biri derler. Ama sabah gelirken ben burada da aynı hissiyata kapıldım. Gerçekten çok güzeldi. Bir ara bir sis bastı görüntü kapandı. Sonra güneşin birazcık yükselmesi, ısının artmasıyla birlikte o sis dağıldı. Bu görüntü çok hoşumuza gitti” dedi.

21 Mayıs 2019 Salı günü saat 08.30 sularında Ordu önlerine demir atan TCG FATİH Gemisi, 3 gün boyunca Ordu’da kalacak. Halkın ziyaretine açık olacak TCG FATİH Gemisi, 24 Mayıs 2019 Cuma günü saat 09.00’da demir alarak Ordu’dan ayrılacak.

116 metrelik TCG Fatih F-242 firkateynde 21 subay, 91 astsubay, 11 uzman erbaş ile 46 erbaş ve er görev yapıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.