TEDBİRLER VE AŞIYLA COVİD-19’U AŞIYORUZ HAYDİ ORDU!

Sağlık 28.05.2021 - 22:07, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3566+ kez okundu.
 

TEDBİRLER VE AŞIYLA COVİD-19’U AŞIYORUZ HAYDİ ORDU!

,Ordu Sağlık Müdürü Dr.Mustafa Kasapoğlu, Sağlık Bakanım Dr.Fahrettin KOCA’nın sosyal medya hesabından “Hayatımızın yeniden normalleşmesi için kolları sıvıyoruz” başlığıyla paylaştığı videoya atıf yaparak basın mensuplarına bazı açıklamalarda bulundu.

,Ordu Sağlık Müdürü  Dr.Mustafa Kasapoğlu, Sağlık Bakanım Dr.Fahrettin KOCA’nın sosyal medya hesabından  “Hayatımızın yeniden normalleşmesi için kolları sıvıyoruz” başlığıyla paylaştığı videoya atıf yaparak basın mensuplarına bazı açıklamalarda bulundu. Kasapoğlu; “Sayın Sağlık Bakanımızın mesajını aldık, eski normallerimize dönmek için bizlerde kollarımızı sıvıyoruz. Hedefimiz fındık ve yayla sezonu başlamadan, Ordu’muzda Sağlık Bakanlığının belirlediği yaş ve risk gruplarını aşılamaktır. Covid-19 aşısının ikinci dozunu olduktan sonra bağışıklık gelişmesi birkaç hafta sürüyor. Ayrıca aşı uygulanan kişi korunuyor olsa bile dışardan virüs alması halinde korunmayan bir başkasına bulaştırabilmektedir. Toplumsal bağışıklık oluşana kadar maske, mesafe, temizlik tedbirlerini uygulamaya devam etmek gerekir.” dedi. Konuşmasına, “Bu vesile ile sizlere bazı bilgiler vermek istiyorum.” diyerek devam eden Kasapoğlu; “Türkiye genelinde bugün itibariyle 30 milyon civarında aşı yapıldı. İlimizde ise bugün itibariyle 365.000’in üzerine çıktık. Bildiğiniz gibi aşılamaya 65 yaş üstü vatandaşlarımızdan başladık ve 65 yaş üstü vatandaşlarımızın %87,92’sini aşıladık. 55 yaş üstü vatandaşlarımızın aşılanması devam ediyor. 31 Mayıs tarihi itibariyle 50 yaş ve üstü vatandaşlarımızı aşılamaya başlayacağız. Ordu’da şu ana kadar aşı yapılması gereken hedef nüfusumuz 274.828. Bu nüfusun da %76.61’i aşılanmış durumdadır. 31 Mayıs itibariyle aşı yapılmayan hastane kalmayacak. Akkuş’tan, Mesudiye’ye, Aybastı’dan, Ulubey’e, Gürgentepe,  Gölköy, tüm hastanelerimizde biontech aşısı yapılacaktır.” dedi. Sağlık Bakanımızın geçtiğimiz günlerde Ülkemize 30 milyon doz aşı geleceğinin bilgisini verdiğini belirten Dr.KASAPOĞLU, “bende buradan bu aşılarından yaklaşık 280.000 doz aşının Ordu’muza geleceğinin müjdesini vermek istiyorum. Şu an itibariyle de Sağlık Müdürlüğünün depolarında yeterince aşımız mevcuttur. Bir kez daha vurgulamak isterim ki, aşı covid-19 mücadelesinde en etkili silahımızdır. Aşı hakkı gelen vatandaşlarımızın aşılarını yaptırmalarını öneriyoruz, böylece toplumsal bağışıklığı belirli bir noktaya taşıyarak eski normallerimize dönebiliriz. Aşı hakkı geldiği halde aşılanmamış hemşerimiz kalmasın istiyoruz.” dedi. Basın mensuplarıyla sloganımızı paylaşan Kasapoğlu“Tedbirler ve Aşıyla Covid-19’u Aşıyoruz, Haydi Ordu! Kollarımızı Sıvıyoruz.” diyerek konuşmasını bitirdi.      
,Ordu Sağlık Müdürü Dr.Mustafa Kasapoğlu, Sağlık Bakanım Dr.Fahrettin KOCA’nın sosyal medya hesabından “Hayatımızın yeniden normalleşmesi için kolları sıvıyoruz” başlığıyla paylaştığı videoya atıf yaparak basın mensuplarına bazı açıklamalarda bulundu.

,Ordu Sağlık Müdürü  Dr.Mustafa Kasapoğlu, Sağlık Bakanım Dr.Fahrettin KOCA’nın sosyal medya hesabından  “Hayatımızın yeniden normalleşmesi için kolları sıvıyoruz” başlığıyla paylaştığı videoya atıf yaparak basın mensuplarına bazı açıklamalarda bulundu.

Kasapoğlu; “Sayın Sağlık Bakanımızın mesajını aldık, eski normallerimize dönmek için bizlerde kollarımızı sıvıyoruz. Hedefimiz fındık ve yayla sezonu başlamadan, Ordu’muzda Sağlık Bakanlığının belirlediği yaş ve risk gruplarını aşılamaktır. Covid-19 aşısının ikinci dozunu olduktan sonra bağışıklık gelişmesi birkaç hafta sürüyor. Ayrıca aşı uygulanan kişi korunuyor olsa bile dışardan virüs alması halinde korunmayan bir başkasına bulaştırabilmektedir. Toplumsal bağışıklık oluşana kadar maske, mesafe, temizlik tedbirlerini uygulamaya devam etmek gerekir.” dedi.

Konuşmasına, “Bu vesile ile sizlere bazı bilgiler vermek istiyorum.” diyerek devam eden Kasapoğlu; “Türkiye genelinde bugün itibariyle 30 milyon civarında aşı yapıldı. İlimizde ise bugün itibariyle 365.000’in üzerine çıktık. Bildiğiniz gibi aşılamaya 65 yaş üstü vatandaşlarımızdan başladık ve 65 yaş üstü vatandaşlarımızın %87,92’sini aşıladık. 55 yaş üstü vatandaşlarımızın aşılanması devam ediyor. 31 Mayıs tarihi itibariyle 50 yaş ve üstü vatandaşlarımızı aşılamaya başlayacağız. Ordu’da şu ana kadar aşı yapılması gereken hedef nüfusumuz 274.828. Bu nüfusun da %76.61’i aşılanmış durumdadır. 31 Mayıs itibariyle aşı yapılmayan hastane kalmayacak. Akkuş’tan, Mesudiye’ye, Aybastı’dan, Ulubey’e, Gürgentepe,  Gölköy, tüm hastanelerimizde biontech aşısı yapılacaktır.” dedi.

Sağlık Bakanımızın geçtiğimiz günlerde Ülkemize 30 milyon doz aşı geleceğinin bilgisini verdiğini belirten Dr.KASAPOĞLU, “bende buradan bu aşılarından yaklaşık 280.000 doz aşının Ordu’muza geleceğinin müjdesini vermek istiyorum. Şu an itibariyle de Sağlık Müdürlüğünün depolarında yeterince aşımız mevcuttur. Bir kez daha vurgulamak isterim ki, aşı covid-19 mücadelesinde en etkili silahımızdır. Aşı hakkı gelen vatandaşlarımızın aşılarını yaptırmalarını öneriyoruz, böylece toplumsal bağışıklığı belirli bir noktaya taşıyarak eski normallerimize dönebiliriz. Aşı hakkı geldiği halde aşılanmamış hemşerimiz kalmasın istiyoruz.” dedi.

Basın mensuplarıyla sloganımızı paylaşan Kasapoğlu“Tedbirler ve Aşıyla Covid-19’u Aşıyoruz, Haydi Ordu! Kollarımızı Sıvıyoruz.” diyerek konuşmasını bitirdi.

 

 

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.