TEHLİKELİ YOLCULUK SONA ERİYOR

Gündem 22.06.2020 - 13:20, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3726+ kez okundu.
 

TEHLİKELİ YOLCULUK SONA ERİYOR

Ordu’da, yaklaşık 40 yıldır kullanımda olan ve çürüdüğü için yıkılma tehlikesi bulunan ahşap köprü çilesi bitiyor. Öğrencilerin okula giderken kullanmak zorunda oldukları, tehlike saçan ahşap köprünün yerine büyük bakslarla geçiş sağlanması için çalışma başlatıldı.

Ordu’da, yaklaşık 40 yıldır kullanımda olan ve çürüdüğü için yıkılma tehlikesi bulunan ahşap köprü çilesi bitiyor. Öğrencilerin okula giderken kullanmak zorunda oldukları, tehlike saçan ahşap köprünün yerine büyük bakslarla geçiş sağlanması için çalışma başlatıldı. Ordu’nun Çaybaşı Taşkesiği ve Ünye Pelitliyatak Mahallelerini birbirine bağlayan, dere üzerindeki tahta köprüden geçerek okula gitmek zorunda kalan öğrencilerin tehlikeli yolculuğu son buluyor. Ordu Büyükşehir Belediyesi tahta köprünün yerine, büyük bakslarla geçişin sağlanması için çalışma başlattı. Çaybaşı Taşkesiği Mahallesi sakinleri, ilkel şartlarda tahtalarla yapılan ve büyük tehlike arz eden Ünye Pelitliyatak Mahallesi bağlantılı köprünün yeniden yapılması için Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’den yardım istedi. Mahalle sakinlerinin taleplerini not alan Başkan Güler, sorunun bir an önce çözülmesi için talimat verdi. BAŞKAN GÜLER’İN TALİMATIYLA ÇALIŞMA BAŞLATILDI Çaybaşı İlçesi Taşkesiği Mahallesi’nde bulunan dere üzerindeki ahşap köprüde incelemelerde bulunan Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bülent Şişman, çalışmaların bir hafta içerisinde tamamlanacağını söyledi. Dere üzerinden güvenli bir geçiş için tüm hazırlıkların yapıldığını belirten Şişman, “Sayın başkanımızın talimatlarıyla çalışmaları başlatıyoruz. Dere üzerinde geçiş sağlayacağımız büyük bakslarla birlikte, hem yaya hem de araç geçişini tek hamlede çözüme kavuşturacağız” dedi. MUHTAR KARAYİĞİT; “ELİMİZ YÜREĞİMİZDEYDİ” Taşkesiği Mahallesi Muhtarı Duran Karayiğit ise “Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler’e teşekkür ediyorum. Bu köprü yılların sorunuydu. Çocuklarımız okula giderken bizim elimiz yüreğimizdeydi. Yağmurda, karda bu derme çatma olarak yaptığımız köprünün üzerinden geçmek zorunda kalıyorlardı. Başkanımıza sorunu ilettiğimizde hemen çözülmesi talimatını vermişti. Sağolsunlar, bir hafta içerisinde çözüme kavuşacağını müjdelediler. Mahalle sakinlerimiz adına teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu. MÜJDEYİ SOSYAL MEDYA HESABINDAN DUYURDU Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, müjdeli haberi sosyal medya hesabından duyurdu. Başkan Güler yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi; “Çaybaşı Taşkesiği Mahallesi'nde öğrencilerin ve vatandaşların kullandığı, fotoğrafta gördüğünüz ahşap köprü tehlike saçıyordu. Mahalle sakinlerinin talebi üzerine hemen çalışmaları başlattık. Dere üzerinde büyük bakslarla geçişi sağlayıp, güvenli bir ulaşım sağlayacağız. Mazeret yok, çözüm var”
Ordu’da, yaklaşık 40 yıldır kullanımda olan ve çürüdüğü için yıkılma tehlikesi bulunan ahşap köprü çilesi bitiyor. Öğrencilerin okula giderken kullanmak zorunda oldukları, tehlike saçan ahşap köprünün yerine büyük bakslarla geçiş sağlanması için çalışma başlatıldı.

Ordu’da, yaklaşık 40 yıldır kullanımda olan ve çürüdüğü için yıkılma tehlikesi bulunan ahşap köprü çilesi bitiyor. Öğrencilerin okula giderken kullanmak zorunda oldukları, tehlike saçan ahşap köprünün yerine büyük bakslarla geçiş sağlanması için çalışma başlatıldı.

Ordu’nun Çaybaşı Taşkesiği ve Ünye Pelitliyatak Mahallelerini birbirine bağlayan, dere üzerindeki tahta köprüden geçerek okula gitmek zorunda kalan öğrencilerin tehlikeli yolculuğu son buluyor. Ordu Büyükşehir Belediyesi tahta köprünün yerine, büyük bakslarla geçişin sağlanması için çalışma başlattı.

Çaybaşı Taşkesiği Mahallesi sakinleri, ilkel şartlarda tahtalarla yapılan ve büyük tehlike arz eden Ünye Pelitliyatak Mahallesi bağlantılı köprünün yeniden yapılması için Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’den yardım istedi. Mahalle sakinlerinin taleplerini not alan Başkan Güler, sorunun bir an önce çözülmesi için talimat verdi.

BAŞKAN GÜLER’İN TALİMATIYLA ÇALIŞMA BAŞLATILDI

Çaybaşı İlçesi Taşkesiği Mahallesi’nde bulunan dere üzerindeki ahşap köprüde incelemelerde bulunan Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bülent Şişman, çalışmaların bir hafta içerisinde tamamlanacağını söyledi. Dere üzerinden güvenli bir geçiş için tüm hazırlıkların yapıldığını belirten Şişman, “Sayın başkanımızın talimatlarıyla çalışmaları başlatıyoruz. Dere üzerinde geçiş sağlayacağımız büyük bakslarla birlikte, hem yaya hem de araç geçişini tek hamlede çözüme kavuşturacağız” dedi.

MUHTAR KARAYİĞİT; “ELİMİZ YÜREĞİMİZDEYDİ”

Taşkesiği Mahallesi Muhtarı Duran Karayiğit ise “Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler’e teşekkür ediyorum. Bu köprü yılların sorunuydu. Çocuklarımız okula giderken bizim elimiz yüreğimizdeydi. Yağmurda, karda bu derme çatma olarak yaptığımız köprünün üzerinden geçmek zorunda kalıyorlardı. Başkanımıza sorunu ilettiğimizde hemen çözülmesi talimatını vermişti. Sağolsunlar, bir hafta içerisinde çözüme kavuşacağını müjdelediler. Mahalle sakinlerimiz adına teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

MÜJDEYİ SOSYAL MEDYA HESABINDAN DUYURDU

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, müjdeli haberi sosyal medya hesabından duyurdu. Başkan Güler yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi; “Çaybaşı Taşkesiği Mahallesi'nde öğrencilerin ve vatandaşların kullandığı, fotoğrafta gördüğünüz ahşap köprü tehlike saçıyordu. Mahalle sakinlerinin talebi üzerine hemen çalışmaları başlattık. Dere üzerinde büyük bakslarla geçişi sağlayıp, güvenli bir ulaşım sağlayacağız. Mazeret yok, çözüm var”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.