TEKRAR SÜRE VERİLSE YİNE AYNI ŞEY OLACAK

Yaşam 06.01.2016 - 00:43, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3783+ kez okundu.
 

TEKRAR SÜRE VERİLSE YİNE AYNI ŞEY OLACAK

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “Ünye’de birkaç günden beri seyyar pazarcılarla ilgili bir feveran koparılmaya çalışılıyor” dedi.

Ünye Belediyesi 2016 yılının ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi. Ocak ayı meclis toplantısının gündemi ise seyyar satıcılar oldu. Meclis toplantısında açıklamalarda bulunan Başkan Çamyar, "Ünye'de birkaç günden beri seyyar pazarcılar ile ilgili bir feveran koparılmaya çalışılıyor. Nasıl biz siyasi rant elde ederiz ya da nasıl belediyeye sorumluluk yükleriz, olmayan sorumluluğu belediye başkanın üzerine nasıl atarız anlamında, gerek sanal alemde gerekse kamuoyunda bazı dedikodular yapıyorlar. Sizin oturduğunuz sıralarda tüm seyyar pazarcılarımızı burada ağırladık. Özellikle dünden itibaren baktığımızda içlerinden iki tane arkadaş kendileri burada oturuyorlardı" diye konuştu. "TEKRAR SÜRE VERİLSE YİNE AYNI ŞEY OLACAK" Aynı uygulamanın Fatsa ve Altınordu'da da yapıldığını hatırlatan Başkan Çamyar, uygulamayı Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığını ve kendilerinin de destek verdiğini belirtti. Çamyar, "Seyyar pazarcılığın kurala bağlanması gerekiyor ve bu uygulamayı biz yapmıyoruz, Büyükşehir Belediyemiz yapıyor ve biz de destekliyoruz. Bu uygulama, Fatsa ve Altınordu'da da yapılıyor. Olaya 2 açıdan bakıyoruz. Birincisi, dükkanında satış yapan hemşehrilerimize haksız bir rekabet oluşmuş oluyor. İkincisi ise bununla ilgili hepsi gariban arkadaşlar olabilirler ama içlerinden bazılarına bakıyorsun 1 kişinin 5 -6 tane aracı var. Hukuk devletinde bu şekliyle yapılan uygulamalara müsaade edilmemesi gerekir. Bunların içerisinde gariban olan, ihtiyacı olan vatandaşlarımızdan var olanları Büyükşehir Zabıta  Dairesi tespit ettikten sonra çözüm üretmeye devam edeceklerdir. 3-4 ay öncede bu sıkıntı vardı, biz 'yılbaşına kadar bu problemi çözeceğiz' diye bir süre aldık ama problem çözülmeden olduğu gibi devam ediliyor. Şimdi tekrar süre verilse yine aynı şey olacak" şeklinde konuştu.
Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “Ünye’de birkaç günden beri seyyar pazarcılarla ilgili bir feveran koparılmaya çalışılıyor” dedi.

Ünye Belediyesi 2016 yılının ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi. Ocak ayı meclis toplantısının gündemi ise seyyar satıcılar oldu. Meclis toplantısında açıklamalarda bulunan Başkan Çamyar, "Ünye'de birkaç günden beri seyyar pazarcılar ile ilgili bir feveran koparılmaya çalışılıyor. Nasıl biz siyasi rant elde ederiz ya da nasıl belediyeye sorumluluk yükleriz, olmayan sorumluluğu belediye başkanın üzerine nasıl atarız anlamında, gerek sanal alemde gerekse kamuoyunda bazı dedikodular yapıyorlar. Sizin oturduğunuz sıralarda tüm seyyar pazarcılarımızı burada ağırladık. Özellikle dünden itibaren baktığımızda içlerinden iki tane arkadaş kendileri burada oturuyorlardı" diye konuştu.

"TEKRAR SÜRE VERİLSE YİNE AYNI ŞEY OLACAK"

Aynı uygulamanın Fatsa ve Altınordu'da da yapıldığını hatırlatan Başkan Çamyar, uygulamayı Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığını ve kendilerinin de destek verdiğini belirtti. Çamyar, "Seyyar pazarcılığın kurala bağlanması gerekiyor ve bu uygulamayı biz yapmıyoruz, Büyükşehir Belediyemiz yapıyor ve biz de destekliyoruz. Bu uygulama, Fatsa ve Altınordu'da da yapılıyor. Olaya 2 açıdan bakıyoruz. Birincisi, dükkanında satış yapan hemşehrilerimize haksız bir rekabet oluşmuş oluyor. İkincisi ise bununla ilgili hepsi gariban arkadaşlar olabilirler ama içlerinden bazılarına bakıyorsun 1 kişinin 5 -6 tane aracı var. Hukuk devletinde bu şekliyle yapılan uygulamalara müsaade edilmemesi gerekir. Bunların içerisinde gariban olan, ihtiyacı olan vatandaşlarımızdan var olanları Büyükşehir Zabıta  Dairesi tespit ettikten sonra çözüm üretmeye devam edeceklerdir. 3-4 ay öncede bu sıkıntı vardı, biz 'yılbaşına kadar bu problemi çözeceğiz' diye bir süre aldık ama problem çözülmeden olduğu gibi devam ediliyor. Şimdi tekrar süre verilse yine aynı şey olacak" şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.