TEREYAĞI YERİNE MARGARİN YEDİRMİŞLER

Gündem 23.03.2015 - 23:20, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3323+ kez okundu.
 

TEREYAĞI YERİNE MARGARİN YEDİRMİŞLER

Tereyağı diye margarin yediriyorlarmış. Perşembe Belediyesi zabıta ekipleri tarafından Pazartesi günleri kurulan ilçe pazarında yaptıkları kontrolde, tereyağı süsü verilerek satışa sunulan 90 tane bitkisel yağa el koydu.

Tüketiciden gelen şikâyet üzerine pazarda incelemelerde bulunan ekipler, 1,5 kiloluk olarak paketlenmiş 90 adet nebati yağ olduğu, Samsun Gıda Kontrol Laboratuarında yapılan tahliller sonucunda Bitkisel Margarin karıştırılmış sahte tereyağı ele geçirdi. Satıcılara cezai müeyyide uygulanırken, ele geçirilen yağlar ise imha edildi... BAŞKAN BAHTİYAR "GIDA KONUSUNDA HASSASIZ" Vatandaşın alışveriş yaptığı noktalarda aldıkları gıdaların güvenilirliğini önemsediklerini belirten Belediye Başkanı Kemal Bahtiyar, bu kapsamda çeşitli noktalarda sıkı denetimler gerçekleştirdiklerini dile getirdi. Özellikle halka açık pazar yerlerinde köy tereyağı isminde satışların yapıldığını aktaran Bahtiyar, "İlimizde kahvaltı sofralarına kadar gelen, çocuklarımızın da severek yediği tereyağının pazar yerlerinde satışı ile ilgili çalışmalar yaptık. Ekiplerimizin hassasiyetle yaptığı incelemelerde tereyağı ile ilgili olumsuzluklarla karşılaştık. Bu nedenle uygun olmayan mamullere el koyarak gerekli işlemleri gerçekleştirdik” dedi. Gıda konusunda taviz vermeyeceklerini bildiren Başkan Bahtiyar, denetimlerin süreceğini iletti... "ALO PERŞEMBE" HATTINI ARAYARAK İHBAR EDİN Vatandaşların da gördükleri en küçük aksaklıkları dahi bildirmeleri yönünde çağrıda bulunan Başkan Bahtiyar şöyle devam etti: "Denetimlerimizin yanında vatandaşlarımızın da gördükleri en küçük sıkıntıyı bile bildirmelerini bekliyoruz. Çünkü gıdada yaşanacak en küçük görmezlik dahi büyük sıkıntılara neden olabilir. Bu nedenle hemşehrilerimiz Zabıta Müdürlüğümüzü ya da Belediyemizin (0452)500 5555 "Alo Perşembe" hattını arayarak ihbar etmeliler...” VATANDAŞLARIMIZIN KANDIRILMASINA İZİN VERMEYİZ Kentte gıda güvenliği adına titiz bir yönetim sergilemeye devam edeceklerini İfade eden Başkan Bahtiyar, "Perşembe Belediyesi ilgili birimleri ile gıda güvenliği konusunda çalışmalar yapmaktadır. Bu denetimler sürekli yapılacak olup hemşehrilerimizi kandırmak sureti ile kimsenin satış yapmasına müsaade edilmeyecektir. Tereyağları ile ilgili yaptığımız çalışmalar gibi gıda üzerine vatandaşlarımızın sağlığı için ara vermeden denetimlere devam edeceğiz. Bu güne kadar yapılan denetimler sonucunda 90 adet sahte tereyağı satışı gerçekleştiren kişi veya kişiler Pazar yerleri yönetmeliğinin 25. Maddesi gereğince Belediye Encümeni tarafından toplamda 2214 TL idari para cezası uygulanmıştır..." dedi.
Tereyağı diye margarin yediriyorlarmış. Perşembe Belediyesi zabıta ekipleri tarafından Pazartesi günleri kurulan ilçe pazarında yaptıkları kontrolde, tereyağı süsü verilerek satışa sunulan 90 tane bitkisel yağa el koydu.

Tüketiciden gelen şikâyet üzerine pazarda incelemelerde bulunan ekipler, 1,5 kiloluk olarak paketlenmiş 90 adet nebati yağ olduğu, Samsun Gıda Kontrol Laboratuarında yapılan tahliller sonucunda Bitkisel Margarin karıştırılmış sahte tereyağı ele geçirdi. Satıcılara cezai müeyyide uygulanırken, ele geçirilen yağlar ise imha edildi...

BAŞKAN BAHTİYAR "GIDA KONUSUNDA HASSASIZ"
Vatandaşın alışveriş yaptığı noktalarda aldıkları gıdaların güvenilirliğini önemsediklerini belirten Belediye Başkanı Kemal Bahtiyar, bu kapsamda çeşitli noktalarda sıkı denetimler gerçekleştirdiklerini dile getirdi. Özellikle halka açık pazar yerlerinde köy tereyağı isminde satışların yapıldığını aktaran Bahtiyar, "İlimizde kahvaltı sofralarına kadar gelen, çocuklarımızın da severek yediği tereyağının pazar yerlerinde satışı ile ilgili çalışmalar yaptık. Ekiplerimizin hassasiyetle yaptığı incelemelerde tereyağı ile ilgili olumsuzluklarla karşılaştık. Bu nedenle uygun olmayan mamullere el koyarak gerekli işlemleri gerçekleştirdik” dedi. Gıda konusunda taviz vermeyeceklerini bildiren Başkan Bahtiyar, denetimlerin süreceğini iletti...

"ALO PERŞEMBE" HATTINI ARAYARAK İHBAR EDİN
Vatandaşların da gördükleri en küçük aksaklıkları dahi bildirmeleri yönünde çağrıda bulunan Başkan Bahtiyar şöyle devam etti: "Denetimlerimizin yanında vatandaşlarımızın da gördükleri en küçük sıkıntıyı bile bildirmelerini bekliyoruz. Çünkü gıdada yaşanacak en küçük görmezlik dahi büyük sıkıntılara neden olabilir. Bu nedenle hemşehrilerimiz Zabıta Müdürlüğümüzü ya da Belediyemizin (0452)500 5555 "Alo Perşembe" hattını arayarak ihbar etmeliler...”

VATANDAŞLARIMIZIN KANDIRILMASINA İZİN VERMEYİZ
Kentte gıda güvenliği adına titiz bir yönetim sergilemeye devam edeceklerini İfade eden Başkan Bahtiyar, "Perşembe Belediyesi ilgili birimleri ile gıda güvenliği konusunda çalışmalar yapmaktadır. Bu denetimler sürekli yapılacak olup hemşehrilerimizi kandırmak sureti ile kimsenin satış yapmasına müsaade edilmeyecektir. Tereyağları ile ilgili yaptığımız çalışmalar gibi gıda üzerine vatandaşlarımızın sağlığı için ara vermeden denetimlere devam edeceğiz. Bu güne kadar yapılan denetimler sonucunda 90 adet sahte tereyağı satışı gerçekleştiren kişi veya kişiler Pazar yerleri yönetmeliğinin 25. Maddesi gereğince Belediye Encümeni tarafından toplamda 2214 TL idari para cezası uygulanmıştır..." dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.