TERMİNAL BİNASI YÜZDE 25 SEVİYESİNE GELDİ

Gündem 03.05.2018 - 11:51, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3801+ kez okundu.
 

TERMİNAL BİNASI YÜZDE 25 SEVİYESİNE GELDİ

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Altınordu ilçesinde, çevre yolunun hemen kenarında yapımına başlanan şehirler arası otobüs terminali inşaatında %25 seviyelerine gelindi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Altınordu ilçesinde, çevre yolunun hemen kenarında yapımına başlanan şehirler arası otobüs terminali inşaatında %25 seviyelerine gelindi. Başkan Enver Yılmaz, çalışmaların hızlı bir şekilde ilerlediğini ve en kısa zamanda modern bir terminal binasını vatandaşların hizmetine sunacaklarını söyledi. Altınordu ilçe merkezinde kısıtlı bir alanda hizmet veren eski otogarın yaşanan yoğunluğu karşılayamamasından dolayı büyük bir ihtiyaç olarak görülen yeni otogar inşası için Büyükşehir Belediyesi hummalı bir çalışma yürütüyor. Terminal inşaatında işin büyük bir bölümünü oluşturan çelik yapı imalatları devam ediyor. ALTINORDU’YA YAKIŞIR MODERN BİR TERMİNAL BİNASI OLACAK Terminal binası yapım çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Başkan Yılmaz, “Altınordu Şehirler Arası Otobüs Terminalinde inşaat çalışmalarımız sürüyor. Şu an çalışmalarda % 25 seviyesine geldik. Trafo binası ve giriş kulübesinin betonarme imalatı tamamlandı. Çevre düzenlemesi ile ilgili toprak serimi yapıldı ve zemin sıkıştırması gerçekleştiriliyor. İşin büyük bir kısmını oluşturan çelik imalatı devam ediyor. Kısa sürede çalışmaları bitirip, Altınordu ilçemize yakışan modern bir terminal binasını hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız” dedi. 25 MİLYON TL’LİK YATIRIM 25 milyon TL’yi bulacak olan yeni otogarın sadece şehirler arası otogar olarak değil, kentin günlük ulaşım ihtiyacına hizmet veren ilçe minibüslerinin de toplanma alanı olacağını söyleyen Başkan Enver Yılmaz, “Toplam 22 bin m2lik alan üzerine inşa edilen yeni terminalimiz ile birlikte kentimizin uzun yıllar beklediği önemli bir hizmeti daha hayata geçirmiş olacağız. 3 bin 177 m2lik terminal binasından oluşan projede, 18 adet kırsal terminal park alanı (ilçe minibüsü), 32 adet otobüs park alanı (şehirler arası), 54 adet minibüs park alanı, 16 adet midibüs park alanı, 90 araçlık kapalı otopark, 60 araçlık açık otopark, 28 adet peron, 2 adet kafeterya ve 6 adet dükkân bulunuyor” diye konuştu. KENDİ ENERJİSİNİ ÜRETECEK Terminalin 22 bin m2lik alan üzerine projelendirildiğini söyleyen Başkan Yılmaz, “Hayata geçireceğimiz proje, standardı yüksek güneş panelleri sistemiyle yıllık tahmini 322.000 KW elektrik üretecek. Bu kapsamda güneş enerjisi sistemiyle kendi elektriğini üretecek, ısı pompasıyla da ısıtma ve soğutma sistemini sağlayacak çevre dostu bir bina olacak” şeklinde konuştu.
Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Altınordu ilçesinde, çevre yolunun hemen kenarında yapımına başlanan şehirler arası otobüs terminali inşaatında %25 seviyelerine gelindi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Altınordu ilçesinde, çevre yolunun hemen kenarında yapımına başlanan şehirler arası otobüs terminali inşaatında %25 seviyelerine gelindi. Başkan Enver Yılmaz, çalışmaların hızlı bir şekilde ilerlediğini ve en kısa zamanda modern bir terminal binasını vatandaşların hizmetine sunacaklarını söyledi.

Altınordu ilçe merkezinde kısıtlı bir alanda hizmet veren eski otogarın yaşanan yoğunluğu karşılayamamasından dolayı büyük bir ihtiyaç olarak görülen yeni otogar inşası için Büyükşehir Belediyesi hummalı bir çalışma yürütüyor. Terminal inşaatında işin büyük bir bölümünü oluşturan çelik yapı imalatları devam ediyor.

ALTINORDU’YA YAKIŞIR MODERN BİR TERMİNAL BİNASI OLACAK

Terminal binası yapım çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Başkan Yılmaz, “Altınordu Şehirler Arası Otobüs Terminalinde inşaat çalışmalarımız sürüyor. Şu an çalışmalarda % 25 seviyesine geldik. Trafo binası ve giriş kulübesinin betonarme imalatı tamamlandı. Çevre düzenlemesi ile ilgili toprak serimi yapıldı ve zemin sıkıştırması gerçekleştiriliyor. İşin büyük bir kısmını oluşturan çelik imalatı devam ediyor. Kısa sürede çalışmaları bitirip, Altınordu ilçemize yakışan modern bir terminal binasını hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız” dedi.

25 MİLYON TL’LİK YATIRIM

25 milyon TL’yi bulacak olan yeni otogarın sadece şehirler arası otogar olarak değil, kentin günlük ulaşım ihtiyacına hizmet veren ilçe minibüslerinin de toplanma alanı olacağını söyleyen Başkan Enver Yılmaz, “Toplam 22 bin m2lik alan üzerine inşa edilen yeni terminalimiz ile birlikte kentimizin uzun yıllar beklediği önemli bir hizmeti daha hayata geçirmiş olacağız. 3 bin 177 m2lik terminal binasından oluşan projede, 18 adet kırsal terminal park alanı (ilçe minibüsü), 32 adet otobüs park alanı (şehirler arası), 54 adet minibüs park alanı, 16 adet midibüs park alanı, 90 araçlık kapalı otopark, 60 araçlık açık otopark, 28 adet peron, 2 adet kafeterya ve 6 adet dükkân bulunuyor” diye konuştu.

KENDİ ENERJİSİNİ ÜRETECEK

Terminalin 22 bin m2lik alan üzerine projelendirildiğini söyleyen Başkan Yılmaz, “Hayata geçireceğimiz proje, standardı yüksek güneş panelleri sistemiyle yıllık tahmini 322.000 KW elektrik üretecek. Bu kapsamda güneş enerjisi sistemiyle kendi elektriğini üretecek, ısı pompasıyla da ısıtma ve soğutma sistemini sağlayacak çevre dostu bir bina olacak” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.