TOPLU TAŞIMADA YÜZDE 50 SINIRLAMA

Gündem 18.04.2021 - 18:06, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3974+ kez okundu.
 

TOPLU TAŞIMADA YÜZDE 50 SINIRLAMA

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine gönderilen genelge kapsamında toplu taşıma araçlarında yüzde 50 yolcu taşıma sınırlaması Ordu’da uygulanmaya başlandı.

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine gönderilen genelge kapsamında toplu taşıma araçlarında yüzde 50 yolcu taşıma sınırlaması Ordu’da uygulanmaya başlandı. Ordu Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığından yapılan açıklamada, İçişleri Bakanlığı tarafından gönderilen genelge ile toplu taşıma araçlarında, araç ruhsatında yer alan kapasitenin yüzde 50'si kadar yolcu taşınması kısıtlamasının ikinci bir genelgeye kadar yeniden başladığı ve araçlara kesinlikle maskesiz binmenin yasak olduğu belirtildi. OTURMA KAPASİTESİ YÜZDE 50 İLE SINIRLANDIRILACAK Ordu Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığından yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi: “15 Nisan tarihi itibariyle kent içi ulaşım araçları (minibüsler, dolmuşlar, halk otobüsleri, belediye otobüsleri ve diğerleri) ile ilgili alınması gereken önlemlerin yine toplu taşıma araçlarında (metro, metrobüs, körüklü otobüs vb.) güvenli mesafe kurallarına uymak koşulu ile hangi oranda/sayıda ayakta yolcu alınabileceğinin İl ve İlçe Hıfzıssıhha kurullarınca alınacak kararlar ve konulacak kurallar doğrultusunda belirlenmesine karar verilmiştir. Buna göre, Minibüs/midibüsler ile koltuk kapasitelerinde herhangi bir seyreltme ve kaldırılma yapılmayan otobüsler gibi iç hacim bakımından fiziki mesafe kurallarının uygulanamayacağı şehir içi toplu ulaşım araçlarında ayakta yolcu alınmasına müsaade edilmeyecek.”​    
İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine gönderilen genelge kapsamında toplu taşıma araçlarında yüzde 50 yolcu taşıma sınırlaması Ordu’da uygulanmaya başlandı.
İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine gönderilen genelge kapsamında toplu taşıma araçlarında yüzde 50 yolcu taşıma sınırlaması Ordu’da uygulanmaya başlandı.
Ordu Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığından yapılan açıklamada, İçişleri Bakanlığı tarafından gönderilen genelge ile toplu taşıma araçlarında, araç ruhsatında yer alan kapasitenin yüzde 50'si kadar yolcu taşınması kısıtlamasının ikinci bir genelgeye kadar yeniden başladığı ve araçlara kesinlikle maskesiz binmenin yasak olduğu belirtildi.
OTURMA KAPASİTESİ YÜZDE 50 İLE SINIRLANDIRILACAK
Ordu Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığından yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi: “15 Nisan tarihi itibariyle kent içi ulaşım araçları (minibüsler, dolmuşlar, halk otobüsleri, belediye otobüsleri ve diğerleri) ile ilgili alınması gereken önlemlerin yine toplu taşıma araçlarında (metro, metrobüs, körüklü otobüs vb.) güvenli mesafe kurallarına uymak koşulu ile hangi oranda/sayıda ayakta yolcu alınabileceğinin İl ve İlçe Hıfzıssıhha kurullarınca alınacak kararlar ve konulacak kurallar doğrultusunda belirlenmesine karar verilmiştir. Buna göre, Minibüs/midibüsler ile koltuk kapasitelerinde herhangi bir seyreltme ve kaldırılma yapılmayan otobüsler gibi iç hacim bakımından fiziki mesafe kurallarının uygulanamayacağı şehir içi toplu ulaşım araçlarında ayakta yolcu alınmasına müsaade edilmeyecek.”​
 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.