'TÜM ÇOCUKLARIN GELECEĞİ İÇİN ADAY ADAYI OLDUM'

Siyaset 19.02.2015 - 09:04, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3634+ kez okundu.
 

'TÜM ÇOCUKLARIN GELECEĞİ İÇİN ADAY ADAYI OLDUM'

Aday adaylığı açıklamaların yoğun olduğu bu günlerde bir açıklamada AK Parti Kurucu Kadın Kolları İl Başkanı Nilgün Tomakin’den geldi. Tomakin, “Bir anne olarak, tüm çocukların geleceğini bugünden oluşturmak amacıyla aday adayı oldum.” dedi.

Haziran Seçimleri için aday adaylarının açıklamaları peşi sıra gelmeye devam ediyor. AK Parti Ordu İl Kadın Kolları Kurucu Başkanı Av. Nilgün Tomakin de Milletvekili aday adaylığını açıkladı. Parti binasında düzenlenen adaylık açıklamasına Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, milletvekili aday adayları, İl ve İlçe Başkanları ile belediye başkanları ile partililer katıldı. Konuşmasına Mersin’de hunharca katledilen Özgecan Aslan’ın ölümünden duyduğu üzüntüyü dile getirerek başlayan Tomakin, yüreklerimizde bir “özge-Can “ olarak kalacak olan ve vicdanımın derinliklerini yakıp kavuran Özgecan Arslan’a yapılanı anlatmaya, kifayetsiz kalan kelimelerimle, bir anne olarak çok üzüldüğümü belirtmek isterim. Allah anne babasına sabır ve selamet, kendisine de rahmet eylesin. Acılarını cennetin en güzel yerlerinde dindirsin.” Siyasetin mutfağından geldiğini belirten Tomakin “Siyasetin merkezinde olmam gerektiğini düşündüm. Başörtüsü engeli sebebiyle yıllardır duruşmalara giremeyen, çifte standardı dorukta yaşayan bir kadın olarak mecliste kadınlarla ilgili karar alınırken, bizim kadınlarımız için üreteceğimiz projelerin hayata geçmesi için adayım.” Tomakin, “Bir anne olarak, tüm çocukların geleceğini bugünden oluşturmak, onları da temsil ederek hayatlarına hizmet etmek amacıyla aday adayı oldum. Ordulu hemşehrilerimin, çıkmış olduğum ve haktan ayrılmamak için yine hakka sığındığım bu yolda bana destek vereceklerine inanıyorum.” dedi. NİLGÜN TOMAKİN KİM?Antalya Serik İmam Hatip Lisesi’ni birincilikle bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne giren Nigün Tomakin 1993 yılından beri Ordu’da serbest avukat olarak çalışıyor. Av. Süleyman Tomakin ile evli olan Nilgün Tomakin, son olarak Ordu Büyükşehir Belediyesi Hukuk Müşaviri olarak görev yapıyordu. Siyasi olarak Refah Partisi, Fazilet Partisi Kadın kollarında görev alan Nilgün Tomakin, Ak Parti Ordu İl Kadın Kollarının Kurucu Başkanlığını da yaptı.
Aday adaylığı açıklamaların yoğun olduğu bu günlerde bir açıklamada AK Parti Kurucu Kadın Kolları İl Başkanı Nilgün Tomakin’den geldi. Tomakin, “Bir anne olarak, tüm çocukların geleceğini bugünden oluşturmak amacıyla aday adayı oldum.” dedi.

Haziran Seçimleri için aday adaylarının açıklamaları peşi sıra gelmeye devam ediyor. AK Parti Ordu İl Kadın Kolları Kurucu Başkanı Av. Nilgün Tomakin de Milletvekili aday adaylığını açıkladı.

Parti binasında düzenlenen adaylık açıklamasına Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, milletvekili aday adayları, İl ve İlçe Başkanları ile belediye başkanları ile partililer katıldı.

Konuşmasına Mersin’de hunharca katledilen Özgecan Aslan’ın ölümünden duyduğu üzüntüyü dile getirerek başlayan Tomakin, yüreklerimizde bir “özge-Can “ olarak kalacak olan ve vicdanımın derinliklerini yakıp kavuran Özgecan Arslan’a yapılanı anlatmaya, kifayetsiz kalan kelimelerimle, bir anne olarak çok üzüldüğümü belirtmek isterim. Allah anne babasına sabır ve selamet, kendisine de rahmet eylesin. Acılarını cennetin en güzel yerlerinde dindirsin.”

Siyasetin mutfağından geldiğini belirten Tomakin “Siyasetin merkezinde olmam gerektiğini düşündüm. Başörtüsü engeli sebebiyle yıllardır duruşmalara giremeyen, çifte standardı dorukta yaşayan bir kadın olarak mecliste kadınlarla ilgili karar alınırken, bizim kadınlarımız için üreteceğimiz projelerin hayata geçmesi için adayım.”

Tomakin, “Bir anne olarak, tüm çocukların geleceğini bugünden oluşturmak, onları da temsil ederek hayatlarına hizmet etmek amacıyla aday adayı oldum. Ordulu hemşehrilerimin, çıkmış olduğum ve haktan ayrılmamak için yine hakka sığındığım bu yolda bana destek vereceklerine inanıyorum.” dedi.

NİLGÜN TOMAKİN KİM?
Antalya Serik İmam Hatip Lisesi’ni birincilikle bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne giren Nigün Tomakin 1993 yılından beri Ordu’da serbest avukat olarak çalışıyor. Av. Süleyman Tomakin ile evli olan Nilgün Tomakin, son olarak Ordu Büyükşehir Belediyesi Hukuk Müşaviri olarak görev yapıyordu. Siyasi olarak Refah Partisi, Fazilet Partisi Kadın kollarında görev alan Nilgün Tomakin, Ak Parti Ordu İl Kadın Kollarının Kurucu Başkanlığını da yaptı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.