TURİST SAYISI YÜZDE 25 ARTTI

Gündem 04.09.2018 - 10:33, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3146+ kez okundu.
 

TURİST SAYISI YÜZDE 25 ARTTI

2018 yılının ilk 8 ayında Ordu’yu ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısı, geçen yılın aynı ayına oranla %25 artış gösterdi.

2018 yılının ilk 8 ayında Ordu’yu ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısı, geçen yılın aynı ayına oranla %25 artış gösterdi. Yerli ve yabancı turistler tarafından Ordu’ya gösterilen ilginin her geçen yıl arttığını belirten Vali Seddar Yavuz, yaz döneminde Ordu’daki konaklama tesislerinde yüzde yüz doluluk oranına ulaşıldığını söyledi. 2018 yılının ilk 8 ayında Ordu’da gerçekleşen konaklama istatistikleri hakkında bilgi veren Vali Seddar Yavuz, “2017 yılının ilk 8 ayında Ordu’da konaklayan yerli turist sayısı 429.010 iken, 2018 yılının ilk 8 ayında bu rakam %23’lük artışla 527.241 oldu. Aynı şekilde, 56.727 olan yabancı turist sayısı, %38’lik bir artışla 78.401 oldu. Toplamda ise, geçen yılın aynı dönemine oranla %25’lik bir artışla 2018 yılının ilk 8 ayında Ordu’da 605.642 yerli ve yabancı turist konaklama yaptı” dedi. Ordu’daki yerli ve yabancı turist artışının, esnafın yüzünü güldürdüğünü ifade eden Vali Yavuz, “Esnaflarımıza yapmış olduğumuz ziyaret ve sohbetlerimizde, Ordu’daki yerli ve yabancı ziyaretçi sayısının artmasının, işlerine olumlu yönde yansıdığını ifade etmektedirler. Daha önceleri sadece fındığa bağımlı olan Ordu ekonomisinin, Ordu’ya gelen yerli ve yabancı turistler sayesinde bu bağımlılıktan kurtulduğunu dile getirmektedirler. Bu da gösteriyor ki, Ordu’ya gelen yerli ve yabancı turistler, Ordu’nun ticari hayatına ve ekonomisine ciddi manada katkı sağlıyor” diye konuştu. Yapılan yatırım ve hizmetlerle birlikte turizmde Ordu’nun geleceğinin parlak olduğunu kaydeden Vali Yavuz, “Doğal güzellikleri ile Karadeniz’in incisi olan Ordu, turizmde geleceği parlak bir şehirdir. Yapımı tamamlanan birçok hizmet ve yatırımla birlikte Ordu daha cazip bir il haline gelmiştir. Yapımı devam etmekte olan ulaşım yatırımlarının tamamlanmasıyla birlikte Ordu’nun turizm cazibe merkezlerine ulaşım çok daha kolay ve konforlu hale gelecektir. Böylelikle de Ordu’yu ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısı çok yakın gelecekte milyonları aşacaktır” şeklinde konuştu.
2018 yılının ilk 8 ayında Ordu’yu ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısı, geçen yılın aynı ayına oranla %25 artış gösterdi.

2018 yılının ilk 8 ayında Ordu’yu ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısı, geçen yılın aynı ayına oranla %25 artış gösterdi.

Yerli ve yabancı turistler tarafından Ordu’ya gösterilen ilginin her geçen yıl arttığını belirten Vali Seddar Yavuz, yaz döneminde Ordu’daki konaklama tesislerinde yüzde yüz doluluk oranına ulaşıldığını söyledi.

2018 yılının ilk 8 ayında Ordu’da gerçekleşen konaklama istatistikleri hakkında bilgi veren Vali Seddar Yavuz, “2017 yılının ilk 8 ayında Ordu’da konaklayan yerli turist sayısı 429.010 iken, 2018 yılının ilk 8 ayında bu rakam %23’lük artışla 527.241 oldu. Aynı şekilde, 56.727 olan yabancı turist sayısı, %38’lik bir artışla 78.401 oldu. Toplamda ise, geçen yılın aynı dönemine oranla %25’lik bir artışla 2018 yılının ilk 8 ayında Ordu’da 605.642 yerli ve yabancı turist konaklama yaptı” dedi.

Ordu’daki yerli ve yabancı turist artışının, esnafın yüzünü güldürdüğünü ifade eden Vali Yavuz, “Esnaflarımıza yapmış olduğumuz ziyaret ve sohbetlerimizde, Ordu’daki yerli ve yabancı ziyaretçi sayısının artmasının, işlerine olumlu yönde yansıdığını ifade etmektedirler. Daha önceleri sadece fındığa bağımlı olan Ordu ekonomisinin, Ordu’ya gelen yerli ve yabancı turistler sayesinde bu bağımlılıktan kurtulduğunu dile getirmektedirler. Bu da gösteriyor ki, Ordu’ya gelen yerli ve yabancı turistler, Ordu’nun ticari hayatına ve ekonomisine ciddi manada katkı sağlıyor” diye konuştu.

Yapılan yatırım ve hizmetlerle birlikte turizmde Ordu’nun geleceğinin parlak olduğunu kaydeden Vali Yavuz, “Doğal güzellikleri ile Karadeniz’in incisi olan Ordu, turizmde geleceği parlak bir şehirdir. Yapımı tamamlanan birçok hizmet ve yatırımla birlikte Ordu daha cazip bir il haline gelmiştir. Yapımı devam etmekte olan ulaşım yatırımlarının tamamlanmasıyla birlikte Ordu’nun turizm cazibe merkezlerine ulaşım çok daha kolay ve konforlu hale gelecektir. Böylelikle de Ordu’yu ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısı çok yakın gelecekte milyonları aşacaktır” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.