“TÜRKİYE İSLAM ÂLEMİNİN YILDIZIDIR”

Kültür 16.04.2018 - 11:24, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3598+ kez okundu.
 

“TÜRKİYE İSLAM ÂLEMİNİN YILDIZIDIR”

Ordu Büyükşehir Belediyesinin kültür sanat etkinlikleri kapsamında, Tarihçi Yazar Yavuz Bahadıroğlu tarafından Akkuş, Kabataş, Fatsa ve Ünye ilçelerinde konferans düzenlendi.

Ordu Büyükşehir Belediyesinin kültür sanat etkinlikleri kapsamında, Tarihçi Yazar Yavuz Bahadıroğlu tarafından Akkuş, Kabataş, Fatsa ve Ünye ilçelerinde konferans düzenlendi. Verdiği konferanslarda Osmanlı Devleti’nin kuruluşu, Şeyh Edebali ve Osmanlı padişahları hakkında bilgiler veren Tarihçi Yazar Bahadıroğlu, Osmanlı’nın ve onun mirasçısı Türkiye’nin İslam âleminin yıldızı olduğunu söyledi. KİMSE BİZE HAKKI, HUKUKU ÖĞRETEMEZ Güncel konulara ilişkin örneklerle bilgiler veren Tarihçi Yazar Yavuz Bahadıroğlu, “Osmanlı Devleti’nin dünyaya sunduğu hak, adalet ve medeniyet çok önemli. Dünya siyaset tarihinde Türkiye'nin bir hedefi var. Osmanlı’nın varisleri olarak hiç kimse bizlere medeniyeti, hakkı ve hukuku öğretemez” dedi. Tarih biliminin geçmişi hatırlatmak, doğru olaylardan ilham almak ve yanlış olaylardan da ibret alarak tekrarını yapmamak için var olduğunu belirten Tarihçi Yazar Bahadıroğlu, kendisinin de tarihi doğru anlatmaya çalıştığını belirtti. TÜRKİYE’Yİ HESABA KATMAYAN HER HESAP YOKLUĞA MAHKÛMDUR Osmanlı ve Türkiye’nin bölgemiz için önemini vurgulayan Yavuz Bahadıroğlu, "İngiltere’nin 150 senelik projesi içinde Osmanlı Devleti’ni yok etmek birinci sıradadır. Osmanlı ve onun mirasçısı Türkiye, İslam âleminin yıldızıdır. Burada Türkiye’yi hesaba katmayan her hesap yokluğa mahkûmdur" şeklinde konuştu. KÜLTÜR PROGRAMLARINI ÖNEMSİYORUM Osmanlı ve Türkiye’nin yetiştirdiği insanların doğru anlatılamadığını ifade eden Tarihçi Yazar Bahadıroğlu, "Sadece Mimar Sinan’ın eserlerini dünyaya anlatsak hayranlıkla medeniyete olan katkılarımızı izlerler. Türk toplumu olarak ürünleri değil, insanları öne çıkarmamız gerekir. Maddi kalkınmayı, insani ve vicdani kalkınmayla desteklemezseniz sürdürülebilir olmaktan çıkar. Para biter geriye cehalet kalır. O bakımdan kültür programlarını önemsiyorum. Özellikle belediyelerin bu konudaki çabalarını takdir ediyorum. Artık insana değer vermeye başladık. İnşallah bu bizi manevi kalkınmaya da götürecektir” diye konuştu. 
Ordu Büyükşehir Belediyesinin kültür sanat etkinlikleri kapsamında, Tarihçi Yazar Yavuz Bahadıroğlu tarafından Akkuş, Kabataş, Fatsa ve Ünye ilçelerinde konferans düzenlendi.

Ordu Büyükşehir Belediyesinin kültür sanat etkinlikleri kapsamında, Tarihçi Yazar Yavuz Bahadıroğlu tarafından Akkuş, Kabataş, Fatsa ve Ünye ilçelerinde konferans düzenlendi.

Verdiği konferanslarda Osmanlı Devleti’nin kuruluşu, Şeyh Edebali ve Osmanlı padişahları hakkında bilgiler veren Tarihçi Yazar Bahadıroğlu, Osmanlı’nın ve onun mirasçısı Türkiye’nin İslam âleminin yıldızı olduğunu söyledi.

KİMSE BİZE HAKKI, HUKUKU ÖĞRETEMEZ

Güncel konulara ilişkin örneklerle bilgiler veren Tarihçi Yazar Yavuz Bahadıroğlu, “Osmanlı Devleti’nin dünyaya sunduğu hak, adalet ve medeniyet çok önemli. Dünya siyaset tarihinde Türkiye'nin bir hedefi var. Osmanlı’nın varisleri olarak hiç kimse bizlere medeniyeti, hakkı ve hukuku öğretemez” dedi.

Tarih biliminin geçmişi hatırlatmak, doğru olaylardan ilham almak ve yanlış olaylardan da ibret alarak tekrarını yapmamak için var olduğunu belirten Tarihçi Yazar Bahadıroğlu, kendisinin de tarihi doğru anlatmaya çalıştığını belirtti.

TÜRKİYE’Yİ HESABA KATMAYAN HER HESAP YOKLUĞA MAHKÛMDUR

Osmanlı ve Türkiye’nin bölgemiz için önemini vurgulayan Yavuz Bahadıroğlu, "İngiltere’nin 150 senelik projesi içinde Osmanlı Devleti’ni yok etmek birinci sıradadır. Osmanlı ve onun mirasçısı Türkiye, İslam âleminin yıldızıdır. Burada Türkiye’yi hesaba katmayan her hesap yokluğa mahkûmdur" şeklinde konuştu.

KÜLTÜR PROGRAMLARINI ÖNEMSİYORUM

Osmanlı ve Türkiye’nin yetiştirdiği insanların doğru anlatılamadığını ifade eden Tarihçi Yazar Bahadıroğlu, "Sadece Mimar Sinan’ın eserlerini dünyaya anlatsak hayranlıkla medeniyete olan katkılarımızı izlerler. Türk toplumu olarak ürünleri değil, insanları öne çıkarmamız gerekir. Maddi kalkınmayı, insani ve vicdani kalkınmayla desteklemezseniz sürdürülebilir olmaktan çıkar. Para biter geriye cehalet kalır. O bakımdan kültür programlarını önemsiyorum. Özellikle belediyelerin bu konudaki çabalarını takdir ediyorum. Artık insana değer vermeye başladık. İnşallah bu bizi manevi kalkınmaya da götürecektir” diye konuştu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.