TÜRKİYE BİRİNCİSİ BELLİ OLDU

Kültür 22.05.2017 - 16:19, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3151+ kez okundu.
 

TÜRKİYE BİRİNCİSİ BELLİ OLDU

Ülke genelinde bulunan Kur’an kursları arası erkek öğrenciler Kur’an-ı Kerimi güzel okuma yarışması 18 yaş altı erkekler Türkiye Finali orduda yapıldı.

Düzenlenen final yarışmasına Diyanet İşleri Başkanlığını temsilen Kadro Terfi ve Tahsis Daire Başkanı Mahmut Göl, Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Çoruh, Samsun İl Müftüsü Veysel Çakı, Ordu il Müftüsü Mürsel Öztürk, Ordu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, İlçe müftüleri, din görevlileri, yarışmacıların aileleri ve çok sayıda Ordulu katıldı. Yalı Camii İmam-Hatibi Murat Sivrikaya’nın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açış konuşmasını il Müftüsü Mürsel Öztürk yaptı. Böyle bir yarışmaya ev sahipliği yapmaktan son derece mutluyuz diyen Öztürk ‘’bu organizasyon için ilimizi seçen Diyanet İşleri Başkanlığımıza teşekkür ediyorum. Bölgelerinde birinci olmuş ve bu gün Türkiye finali için yarışacak genç kardeşlerimizi tebrik ediyor, başarılar diliyorum. Bu gün burada bizleri yalnız bırakmayan herkese çok teşekkür ediyorum’’ ifadelerini kullandı. Diyanet İşleri Başkanlığı Dair Başkanı Mahmut Göl ise yaptığı konuşmada Kur’an-ı kerimin gönderiliş amacına vurgu yaparak ‘’Kur’an-ı kerim bir uyarıcı bir hayat nizamıdır. Bu sebeple Kuran-ı kerimin bizim için gösterdiği düsturlar doğrultusunda yaşadığımız sürece hem dünya hem de ahiret mutluluğunu yakalarız. Ülkemiz genelinde bulunan bütün kuran kurslarının katıldığı yarışmalar sonucunda Türkiye Finaline kadar gelen bu genç kardeşlerimizin hepsi bizim için birincidir. Ancak kurallar gereği bu gün yapacağımız final ile bu yarışmaları tamamlıyoruz. Bu yarışmalara katılan öğrencilerimizi, hocalarını ve ailelerini tebrik ediyor hepsine başarılar diliyorum. Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Mehmet Görmez beyin sizlere selamlarını iletiyorum’’ ifadelerine yer verdi. Yedi bölge birincisinin yarıştığı Türkiye finalinde Samsun’dan Mustafa Altıkat Birinci olurken Erzurum’dan Geylani Budak ikinci, Ankara’dan Yusuf Ataş üçüncü oldu. Finalde yarışan yedi finaliste Diyanet İşleri Başkanlığı, İl Müftülüğü, Ordu Büyükşehir Belediyesi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar tarafından çeşitli hediyeler takdim edildi. Hediye takdiminin ardından çekilen toplu hatıra fotoğrafı ile program son buldu.
Ülke genelinde bulunan Kur’an kursları arası erkek öğrenciler Kur’an-ı Kerimi güzel okuma yarışması 18 yaş altı erkekler Türkiye Finali orduda yapıldı.

Düzenlenen final yarışmasına Diyanet İşleri Başkanlığını temsilen Kadro Terfi ve Tahsis Daire Başkanı Mahmut Göl, Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Çoruh, Samsun İl Müftüsü Veysel Çakı, Ordu il Müftüsü Mürsel Öztürk, Ordu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, İlçe müftüleri, din görevlileri, yarışmacıların aileleri ve çok sayıda Ordulu katıldı.

Yalı Camii İmam-Hatibi Murat Sivrikaya’nın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açış konuşmasını il Müftüsü Mürsel Öztürk yaptı. Böyle bir yarışmaya ev sahipliği yapmaktan son derece mutluyuz diyen Öztürk ‘’bu organizasyon için ilimizi seçen Diyanet İşleri Başkanlığımıza teşekkür ediyorum. Bölgelerinde birinci olmuş ve bu gün Türkiye finali için yarışacak genç kardeşlerimizi tebrik ediyor, başarılar diliyorum. Bu gün burada bizleri yalnız bırakmayan herkese çok teşekkür ediyorum’’ ifadelerini kullandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Dair Başkanı Mahmut Göl ise yaptığı konuşmada Kur’an-ı kerimin gönderiliş amacına vurgu yaparak ‘’Kur’an-ı kerim bir uyarıcı bir hayat nizamıdır. Bu sebeple Kuran-ı kerimin bizim için gösterdiği düsturlar doğrultusunda yaşadığımız sürece hem dünya hem de ahiret mutluluğunu yakalarız. Ülkemiz genelinde bulunan bütün kuran kurslarının katıldığı yarışmalar sonucunda Türkiye Finaline kadar gelen bu genç kardeşlerimizin hepsi bizim için birincidir. Ancak kurallar gereği bu gün yapacağımız final ile bu yarışmaları tamamlıyoruz. Bu yarışmalara katılan öğrencilerimizi, hocalarını ve ailelerini tebrik ediyor hepsine başarılar diliyorum. Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Mehmet Görmez beyin sizlere selamlarını iletiyorum’’ ifadelerine yer verdi.

Yedi bölge birincisinin yarıştığı Türkiye finalinde Samsun’dan Mustafa Altıkat Birinci olurken Erzurum’dan Geylani Budak ikinci, Ankara’dan Yusuf Ataş üçüncü oldu.

Finalde yarışan yedi finaliste Diyanet İşleri Başkanlığı, İl Müftülüğü, Ordu Büyükşehir Belediyesi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar tarafından çeşitli hediyeler takdim edildi.

Hediye takdiminin ardından çekilen toplu hatıra fotoğrafı ile program son buldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.