TÜRKİYE YENİDEN SANDIĞA GİDİYOR

Gündem 26.08.2015 - 00:33, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3376+ kez okundu.
 

TÜRKİYE YENİDEN SANDIĞA GİDİYOR

YÜKSEK Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven bugün yaptığı açıklamada Türkiye'nin 1 Kasım 2015 Pazar günü yeniden sandık başına gideceğini açıkladı. Erken genel seçimlerle ilgili takvim de bir iki gün içerisinde Yüksek Seçim Kurulu tarafından açıklanacak.

Türkiye, yeniden sandığa gidiyor. Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven, erken genel seçim tarihini 1 Kasım 2015 Pazar günü olarak açıkladı.   İşte YSK Başkanı'nın açıklamaları:   "45 gün içinde Bakanlar Kurulu oluşturulamadığından Sayın Cumhurbaşkanı Anayasa'nın 104 ve 116'ncı maddelerine göre seçimlerin yenilenmesine karar vermiştir. YSK Anayasa'nın 79 ve 2839 Sayılı Yasa'nın 8 ve 9.maddeleri gereği 90 günlük süreyi kısaltma yetkisi olduğuna karar vermiştir. Yüksek Seçim Kurulu, kış mevsiminin yaklaşmasını da göz önüne alarak, Anayasa'nın 79, 116 son ve 2839 Sayılı Kanun'un 8 ve 9. maddelerine göre 26.Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nin 1 Kasım 2015 Pazar günü yapılmasına karar vermiştir. Bugün CHP ile ilgili aday belirleme yönetmeliğinde yapılan değişiklik uygulaması da değerlendirilmiş, oy çokluğuyla uygulanmasına karar verilmiştir. Seçimlerin ülkemize hayır getirmesini diliyorum."   "SEÇİM TAKVİMİ BİR İKİ GÜNE AÇIKLANACAK"    YSK Başkanı Sadi Güven, 1 Kasım seçimleriyle ilgili seçim takviminin de hazır olduğunu belirterek, "Bir iki gün içinde de takvimi açıklayacağız. Bir iki detay üzerinde çalışıyoruz. Doğrudan seçim takvimine yönelik itiraz gelmedi. Bir parti 8 Kasım'da yapılması şeklinde teklifte bulundu ama Yüksek Kurulumuz Doğu ve Güneydoğu'daki mevsim şartlarını göz önüne alarak 1 Kasım'ı uygun buldu." dedi.
YÜKSEK Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven bugün yaptığı açıklamada Türkiye'nin 1 Kasım 2015 Pazar günü yeniden sandık başına gideceğini açıkladı. Erken genel seçimlerle ilgili takvim de bir iki gün içerisinde Yüksek Seçim Kurulu tarafından açıklanacak.
Türkiye, yeniden sandığa gidiyor. Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven, erken genel seçim tarihini 1 Kasım 2015 Pazar günü olarak açıkladı.

 

İşte YSK Başkanı'nın açıklamaları:

 

"45 gün içinde Bakanlar Kurulu oluşturulamadığından Sayın Cumhurbaşkanı Anayasa'nın 104 ve 116'ncı maddelerine göre seçimlerin yenilenmesine karar vermiştir. YSK Anayasa'nın 79 ve 2839 Sayılı Yasa'nın 8 ve 9.maddeleri gereği 90 günlük süreyi kısaltma yetkisi olduğuna karar vermiştir. Yüksek Seçim Kurulu, kış mevsiminin yaklaşmasını da göz önüne alarak, Anayasa'nın 79, 116 son ve 2839 Sayılı Kanun'un 8 ve 9. maddelerine göre 26.Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nin 1 Kasım 2015 Pazar günü yapılmasına karar vermiştir. Bugün CHP ile ilgili aday belirleme yönetmeliğinde yapılan değişiklik uygulaması da değerlendirilmiş, oy çokluğuyla uygulanmasına karar verilmiştir. Seçimlerin ülkemize hayır getirmesini diliyorum."

 

"SEÇİM TAKVİMİ BİR İKİ GÜNE AÇIKLANACAK" 

 

YSK Başkanı Sadi Güven, 1 Kasım seçimleriyle ilgili seçim takviminin de hazır olduğunu belirterek, "Bir iki gün içinde de takvimi açıklayacağız. Bir iki detay üzerinde çalışıyoruz. Doğrudan seçim takvimine yönelik itiraz gelmedi. Bir parti 8 Kasım'da yapılması şeklinde teklifte bulundu ama Yüksek Kurulumuz Doğu ve Güneydoğu'daki mevsim şartlarını göz önüne alarak 1 Kasım'ı uygun buldu." dedi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.