ÜNYE ŞEYH YUNUS EMRE TÜRBESİ ESTETİK GÖRÜNÜME KAVUŞTU

Kültür 07.02.2017 - 18:09, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 4023+ kez okundu.
 

ÜNYE ŞEYH YUNUS EMRE TÜRBESİ ESTETİK GÖRÜNÜME KAVUŞTU

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ünye ilçesinde bulunan Şeyh Yunus Emre Türbesi’nde onarım çalışması gerçekleştirdi. İlk yapıldığı dönemde sekiz köşeli ve tavana doğru kısalan formatla inşa edilen türbe, yenilenen yüzüyle ziyaretçilerini ağırlıyor.

TÜRBENİN İÇİNDE VE DIŞINDA İMALAT ÇALIŞMASI YAPILDI Ordu ilinin geleceğine yönelik yatırımları emin adımlarla sürdüren Büyükşehir Belediyesi, kabrinin nerede olduğu kesin olarak bilinmeyen ve ülke genelinde 10’un üzerinde mezarı bulunan Türkmen Dervişi Yunus Emre’nin Ünye ilçesinde bulunan türbesinde onarım çalışması yaptı. Sekiz köşeli olarak inşa edilen türbede onarım işi kapsamında iç ve dış imalat çalışması yapan ekipler; türbenin çatısını titanyum alaşımlı çinko levhalarla kapattı. İçeride cam tuğlaların olduğu yerleri alçıpanla kaplayarak sıva ve mevcut sıvada düzenleme yapmanın yanı sıra tüm duvarı ve tavandaki bozulan alanları temizleyerek boyadı. Türbenin deforme olan mevcut olukları ise gri patinalı titanyum kenetli levhalarla hazırlanmış yatay ve düşey oluklarla değiştirildi. BAŞKAN YILMAZ, “DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDECEĞİZ” Başkan Enver Yılmaz, “Bir şiirinde ‘İndik Urum’a kışladık, Çok hayr-u şer işledik, Oney oldu son durak, Göçtük Elhamdülillah’ dizelerine yer veren Yunus Emre’nin eski adı Oney olan Ünye ilçemizde vefat ettiği ve burada defnedildiği düşünülüyor. Biz de bu inanış doğrultusunda, bir kültür mirası ve önemli bir değer olarak gördüğümüz bu yapıya sahip çıktık. Bundan sonra da değerlerimize sahip çıkarak bu kültür varlıklarımızın gelecek nesillere ulaştırılmasına katkı sunacağız” dedi.
Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ünye ilçesinde bulunan Şeyh Yunus Emre Türbesi’nde onarım çalışması gerçekleştirdi. İlk yapıldığı dönemde sekiz köşeli ve tavana doğru kısalan formatla inşa edilen türbe, yenilenen yüzüyle ziyaretçilerini ağırlıyor.

TÜRBENİN İÇİNDE VE DIŞINDA İMALAT ÇALIŞMASI YAPILDI

Ordu ilinin geleceğine yönelik yatırımları emin adımlarla sürdüren Büyükşehir Belediyesi, kabrinin nerede olduğu kesin olarak bilinmeyen ve ülke genelinde 10’un üzerinde mezarı bulunan Türkmen Dervişi Yunus Emre’nin Ünye ilçesinde bulunan türbesinde onarım çalışması yaptı.

Sekiz köşeli olarak inşa edilen türbede onarım işi kapsamında iç ve dış imalat çalışması yapan ekipler; türbenin çatısını titanyum alaşımlı çinko levhalarla kapattı. İçeride cam tuğlaların olduğu yerleri alçıpanla kaplayarak sıva ve mevcut sıvada düzenleme yapmanın yanı sıra tüm duvarı ve tavandaki bozulan alanları temizleyerek boyadı. Türbenin deforme olan mevcut olukları ise gri patinalı titanyum kenetli levhalarla hazırlanmış yatay ve düşey oluklarla değiştirildi.

BAŞKAN YILMAZ, “DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Başkan Enver Yılmaz, “Bir şiirinde ‘İndik Urum’a kışladık, Çok hayr-u şer işledik, Oney oldu son durak, Göçtük Elhamdülillah’ dizelerine yer veren Yunus Emre’nin eski adı Oney olan Ünye ilçemizde vefat ettiği ve burada defnedildiği düşünülüyor. Biz de bu inanış doğrultusunda, bir kültür mirası ve önemli bir değer olarak gördüğümüz bu yapıya sahip çıktık. Bundan sonra da değerlerimize sahip çıkarak bu kültür varlıklarımızın gelecek nesillere ulaştırılmasına katkı sunacağız” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.