ÜNYE'DE EDEBİYAT VE KİTAP GÜNLERİ BAŞLADI

Eğitim 10.11.2016 - 08:56, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 2335+ kez okundu.
 

ÜNYE'DE EDEBİYAT VE KİTAP GÜNLERİ BAŞLADI

Ordu Ünye’de 1.si düzenlenen Yunus Emre Edebiyat ve Kitap Günleri başladı. Etkinliğin ilk günü dolayısıyla Ünye Cumhuriyet Meydanı’nda açılış programı gerçekleştirildi.

Kültür ve Turizm şehri Ünye’de bu yıl Ünye Belediyesi tarafından ilki düzenlenen Yunus Emre Edebiyat ve Kitap Günleri Ünye Cumhuriyet Meydanında kurulan alanda başladı. Etkinliğin ilk günü dolaysıyla Cumhuriyet meydanında açılış programı düzenlendi. Programa Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Oda Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşlarını temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılışta bir konuşma yapan yazar Sinan Yağmur, Ünye’nin son yıllarda kültür ve sanat alanında yaptığı yatırımları takdirle karşıladıklarını belirterek Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar ve ekibine teşekkür etti. Sanat ve edebiyata yapılan yatırımların uzun vadede sonuçlarının alındığını vurgulayan ve gelecekle ilgili bu çalışmaların kendilerini umutlandırdığının altını çizen Yağmur, Ünye Belediyesi’nin başlattığı Edebiyat ve Kitap Günlerinin örnek teşkil eden bir çalışma olduğunu söyledi. Açılışta konuşan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar ise “Hiç kuşkusuz bilgi her çağda güçtür. Bu gücü elde etmek için okumak gerekir. Bizim Kutsal Kitabımız da “oku” emri ile başlar. Çağımızda maalesef kitaplar elimizden düşüp yerini cep telefonu ve televizyon kumandaları aldı. Bu anlamda yeniden bir farkındalık oluşturmak adına ve insanları yeniden kitap okumaya döndürmek adına böyle bir etkinliğe imza attık. Etkinliğin adını Yunus Emre ile birlikte anarak ise çağlar öncesinde söylemesine rağmen söylediklerini hala net bir şekilde anlayabildiğimiz için anlam kattık. Okumak bizi birbirimize yaklaştırırken, diğer yandan da aslında kutsal bir ibadet gibidir. Bugün ne yazık ki en fazla yoksun olduğumuz olgulardan biri okumaktır. Dün Endülüs’ü yok edenler, bugün Bağdat’ı, Şam’ı ve orda ki kültürü yok etmekle meşguller. İşte, bunu ortadan kaldırabilecek yegâne idare bilgidir. Bilgiyi elde edebilmenin de tek yolu okumaktan geçer.  Okuyacağız, birbirimizi iyi anlayacağız ve yarınımız buna göre planlayacağız. Böylece Anadolu coğrafyasından adeta bir ana kucağı edasıyla tüm dünyaya barışı yayabiliriz” dedi. 1.Yunus Emre Edebiyat ve Kitap Günlerine, Puslu Yayıncılık, 5 Şubat Yayınları, Librum, Alfa, Timaş, Kapı Yayıncılık, Bizim Kitap, Herdem Yayınları, Mylos Yayın Grubu, Hiç Yayınevi, Özyürek, Neden, Siyah Beyaz, Öteki, Yason, Kemer ve Gönül Yayın evleri gibi birçok yayın evi katılım gösteriyor. Etkinlik çerçevesinde ayrıca, Sinan Yağmur, Mustafa Uzoğlu, Ünyeli Yazarlar, Nurinisa Doğruyol, Cezmi Ersöz, Ali Bayram gibi yazarlar okuyucularıyla buluşacak ve söyleşi yapacak. 8 Kasım’da başlayan 1.Ünye Yunus Emre Edebiyat ve Kitap Günleri 11 Kasım Cuma günü sona erecek.
Ordu Ünye’de 1.si düzenlenen Yunus Emre Edebiyat ve Kitap Günleri başladı. Etkinliğin ilk günü dolayısıyla Ünye Cumhuriyet Meydanı’nda açılış programı gerçekleştirildi.

Kültür ve Turizm şehri Ünye’de bu yıl Ünye Belediyesi tarafından ilki düzenlenen Yunus Emre Edebiyat ve Kitap Günleri Ünye Cumhuriyet Meydanında kurulan alanda başladı. Etkinliğin ilk günü dolaysıyla Cumhuriyet meydanında açılış programı düzenlendi. Programa Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Oda Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşlarını temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılışta bir konuşma yapan yazar Sinan Yağmur, Ünye’nin son yıllarda kültür ve sanat alanında yaptığı yatırımları takdirle karşıladıklarını belirterek Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar ve ekibine teşekkür etti. Sanat ve edebiyata yapılan yatırımların uzun vadede sonuçlarının alındığını vurgulayan ve gelecekle ilgili bu çalışmaların kendilerini umutlandırdığının altını çizen Yağmur, Ünye Belediyesi’nin başlattığı Edebiyat ve Kitap Günlerinin örnek teşkil eden bir çalışma olduğunu söyledi.

Açılışta konuşan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar ise “Hiç kuşkusuz bilgi her çağda güçtür. Bu gücü elde etmek için okumak gerekir. Bizim Kutsal Kitabımız da “oku” emri ile başlar. Çağımızda maalesef kitaplar elimizden düşüp yerini cep telefonu ve televizyon kumandaları aldı. Bu anlamda yeniden bir farkındalık oluşturmak adına ve insanları yeniden kitap okumaya döndürmek adına böyle bir etkinliğe imza attık. Etkinliğin adını Yunus Emre ile birlikte anarak ise çağlar öncesinde söylemesine rağmen söylediklerini hala net bir şekilde anlayabildiğimiz için anlam kattık. Okumak bizi birbirimize yaklaştırırken, diğer yandan da aslında kutsal bir ibadet gibidir. Bugün ne yazık ki en fazla yoksun olduğumuz olgulardan biri okumaktır. Dün Endülüs’ü yok edenler, bugün Bağdat’ı, Şam’ı ve orda ki kültürü yok etmekle meşguller. İşte, bunu ortadan kaldırabilecek yegâne idare bilgidir. Bilgiyi elde edebilmenin de tek yolu okumaktan geçer.  Okuyacağız, birbirimizi iyi anlayacağız ve yarınımız buna göre planlayacağız. Böylece Anadolu coğrafyasından adeta bir ana kucağı edasıyla tüm dünyaya barışı yayabiliriz” dedi.

1.Yunus Emre Edebiyat ve Kitap Günlerine, Puslu Yayıncılık, 5 Şubat Yayınları, Librum, Alfa, Timaş, Kapı Yayıncılık, Bizim Kitap, Herdem Yayınları, Mylos Yayın Grubu, Hiç Yayınevi, Özyürek, Neden, Siyah Beyaz, Öteki, Yason, Kemer ve Gönül Yayın evleri gibi birçok yayın evi katılım gösteriyor.

Etkinlik çerçevesinde ayrıca, Sinan Yağmur, Mustafa Uzoğlu, Ünyeli Yazarlar, Nurinisa Doğruyol, Cezmi Ersöz, Ali Bayram gibi yazarlar okuyucularıyla buluşacak ve söyleşi yapacak.

8 Kasım’da başlayan 1.Ünye Yunus Emre Edebiyat ve Kitap Günleri 11 Kasım Cuma günü sona erecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.