ÜRETİCİLERE TMO MÜJDESİ

Gündem 14.08.2017 - 17:36, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3117+ kez okundu.
 

ÜRETİCİLERE TMO MÜJDESİ

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile bir toplantı gerçekleştirdiklerini belirterek,...

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile bir toplantı gerçekleştirdiklerini belirterek, "Bakanımıza ‘TMO’nun gerektiği zamanda devreye girmesi, fındık fiyatlarının istikrar bulması açısından fevkalade önemli’ dedik. Bakanımız da bunun sözünü verdi ve 'gerekmesi halinde veya şartlara göre muhakkak surette biz TMO’yu devreye koyarız ve fındık alımı da yaparız' dedi. Tabii bu müjdeyi de fındık üreticilerimize vermiş olalım" şeklinde konuştu. Şemsi Bayraktar, ziyarette gazetecilere yaptığı açıklamada, bir iki haftadır bakanları gezerek hayırlı olsun dileklerini ilettiklerini bildiren Bayraktar, şunları söyledi: “Perşembe günü akşamı da Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Fakıbaba ile geç saatlere kadar tarımı masaya yatırdık. Bütün bürokratlarıyla birlikte toplantı yaptık. Tabii oradan bu bölgeyi de ilgilendiren iki konu özellikle gündemimizdeydi. Önemli bir konumuz da fındık. Tabii fındıkta fevkalade spekülasyon yapıldığını da biliyoruz. Ziraat Odaları Birliği ve Ziraat Odalarımız, çiftçimizin alın terinin değerlendirilmesi noktasında büyük mücadele veriyor. Fakat buna karşılık da bazı lobiler de fındık fiyatını aşağıya çekmeye çalışıyor. Ziraat Odaları ile bu çıkar grupları arasındaki bu mücadele devam ediyor. Bakanımızdan şunu istirham ettik; ‘Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) gerektiği zamanda devreye girmesi, fındık fiyatlarının istikrar bulması açısından fevkalade önemli’ dedik. Sayın Bakanımız da bunun sözünü verdi ve 'gerekmesi halinde veya şartlara göre muhakkak surette biz TMO’yu devreye koyarız ve fındık alımı da yaparız' dedi. Tabii bu müjdeyi de fındık üreticilerimize vermiş olalım. İnşallah makul fiyattan alım yapılır. Bu sene rekoltemiz biraz yüksek görünüyor. Hayvancılık ve diğer bitkisel ürünleri, diğer kalemleri, diğer destekleme konularını içeren aşağı yukarı 2-2,5 saat süren bir toplantı yaptık. Çok olumlu bir toplantı oldu. İnşallah çiftçilerimiz için hayırlı sonuçlar verecektir. Yakın bir tarihte Başbakanımız Binali Yıldırım ile Ziraat Odası başkanlarımızı buluşturacağım. Ziraat Odası başkanlarımız problemlerini Başbakanımıza anlatacaklar. Bunu sağlayacağız.”  
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile bir toplantı gerçekleştirdiklerini belirterek,...

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile bir toplantı gerçekleştirdiklerini belirterek, "Bakanımıza ‘TMO’nun gerektiği zamanda devreye girmesi, fındık fiyatlarının istikrar bulması açısından fevkalade önemli’ dedik. Bakanımız da bunun sözünü verdi ve 'gerekmesi halinde veya şartlara göre muhakkak surette biz TMO’yu devreye koyarız ve fındık alımı da yaparız' dedi. Tabii bu müjdeyi de fındık üreticilerimize vermiş olalım" şeklinde konuştu.

Şemsi Bayraktar, ziyarette gazetecilere yaptığı açıklamada, bir iki haftadır bakanları gezerek hayırlı olsun dileklerini ilettiklerini bildiren Bayraktar, şunları söyledi: “Perşembe günü akşamı da Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Fakıbaba ile geç saatlere kadar tarımı masaya yatırdık. Bütün bürokratlarıyla birlikte toplantı yaptık. Tabii oradan bu bölgeyi de ilgilendiren iki konu özellikle gündemimizdeydi. Önemli bir konumuz da fındık. Tabii fındıkta fevkalade spekülasyon yapıldığını da biliyoruz. Ziraat Odaları Birliği ve Ziraat Odalarımız, çiftçimizin alın terinin değerlendirilmesi noktasında büyük mücadele veriyor. Fakat buna karşılık da bazı lobiler de fındık fiyatını aşağıya çekmeye çalışıyor. Ziraat Odaları ile bu çıkar grupları arasındaki bu mücadele devam ediyor. Bakanımızdan şunu istirham ettik; ‘Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) gerektiği zamanda devreye girmesi, fındık fiyatlarının istikrar bulması açısından fevkalade önemli’ dedik. Sayın Bakanımız da bunun sözünü verdi ve 'gerekmesi halinde veya şartlara göre muhakkak surette biz TMO’yu devreye koyarız ve fındık alımı da yaparız' dedi. Tabii bu müjdeyi de fındık üreticilerimize vermiş olalım. İnşallah makul fiyattan alım yapılır. Bu sene rekoltemiz biraz yüksek görünüyor. Hayvancılık ve diğer bitkisel ürünleri, diğer kalemleri, diğer destekleme konularını içeren aşağı yukarı 2-2,5 saat süren bir toplantı yaptık. Çok olumlu bir toplantı oldu. İnşallah çiftçilerimiz için hayırlı sonuçlar verecektir. Yakın bir tarihte Başbakanımız Binali Yıldırım ile Ziraat Odası başkanlarımızı buluşturacağım. Ziraat Odası başkanlarımız problemlerini Başbakanımıza anlatacaklar. Bunu sağlayacağız.”  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.