VALİ BALKANLIOĞLU BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ MUHAFAZA ETMEK ZORUNDAYIZ

Gündem 24.12.2016 - 13:14, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 1623+ kez okundu.
 

VALİ BALKANLIOĞLU BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ MUHAFAZA ETMEK ZORUNDAYIZ

Ordu Milli Eğitim Müdürlüğü ile Ordu Kültür Sanat ve Spor Kulübü Derneği tarafından 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Geçmişten Günümüze Tüm Şehitleri Anma Programı düzenlendi.

Ordu Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen programa Vali İrfan Balkanlıoğlu, Vali Yardımcısı Mehmet Erhan Türker, İl Emniyet Müdürü Suat Çelik, İl Jandarma Komutanı Albay Sedat Sarıkaya, Altınordu Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Şaşmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Dr.Şaban Karataş, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.   15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Geçmişten Günümüze Tüm Şehitleri Anma Programında bir konuşma yapan Vali İrfan Balkanlıoğlu, ”Tarih sahnesinde ilk günden itibaren oluşan medeniyetler sürekli birbirleriyle savaşmış, kalelerini fethetmişler. Kazılarda da binlerce yıllar öteye uzanan tarih fışkırıyor. Günümüzde de değişen bir şey yok. Çünkü çok stratejik bir yerdeyiz. Dış güçlerin gözü üzerimizde. 15 Temmuz ruhuyla yeniden silkelendik. Hür ve bağımsız yaşıyoruz. Bayrağımız göklerde dalgalanıyor, ezanlarımız okunuyor, istediğimiz gibi geziyoruz. Bu yüzden birlik ve beraberliğimizi muhafaza etmek zorundayız. Buralardaki topraklardan kurtulmak ve başka yerlerde yaşamak oldukça zor. Çocuklarımıza çok iyi bir gelecek hazırlamamız lazım. Onları güvenli, huzurlu ve barış içerisinde yaşayacağı bir vatanı emanet etmek için bizim çok uyanık olmamız gerekiyor. Vatanı korusun diye emanet edilen silahlar, kendi öz vatanında, kendi bayrağı altında rahat ve huzur içinde yaşamak isteyen, demokrasisine sahip çıkmak isteyen, milli iradeye sahip çıkmak isteyen ve sokaklara dökülen masum insanların üzerine acımasızca ateş edildi. Halkımızın basireti sayesinde bu darbe girişimi başarısızlıkla sonuçlandırıldı. Allah bir daha milletimize böyle acılar yaşatmasın. Milletimize birlik ve basiret versin. Bugün milletimiz eğer basiretli ve kararlı olmasaydı bugün bizde burada olmayacaktık” diye konuştu.   Vali Balkanlıoğlu, ”Uyanık olmamız gerekiyor. Kim olursak olalım. Hangi siyasi görüşten, hangi etnik kökenden, hangi dini mezhepten olursak olalım birbirimize sahip çıkmak zorundayız. Hepimiz aynı geminin içerisindeyiz. Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın” diyerek, sözlerini tamamladı.
Ordu Milli Eğitim Müdürlüğü ile Ordu Kültür Sanat ve Spor Kulübü Derneği tarafından 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Geçmişten Günümüze Tüm Şehitleri Anma Programı düzenlendi.
Ordu Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen programa Vali İrfan Balkanlıoğlu, Vali Yardımcısı Mehmet Erhan Türker, İl Emniyet Müdürü Suat Çelik, İl Jandarma Komutanı Albay Sedat Sarıkaya, Altınordu Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Şaşmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Dr.Şaban Karataş, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Geçmişten Günümüze Tüm Şehitleri Anma Programında bir konuşma yapan Vali İrfan Balkanlıoğlu, ”Tarih sahnesinde ilk günden itibaren oluşan medeniyetler sürekli birbirleriyle savaşmış, kalelerini fethetmişler. Kazılarda da binlerce yıllar öteye uzanan tarih fışkırıyor. Günümüzde de değişen bir şey yok. Çünkü çok stratejik bir yerdeyiz. Dış güçlerin gözü üzerimizde. 15 Temmuz ruhuyla yeniden silkelendik. Hür ve bağımsız yaşıyoruz. Bayrağımız göklerde dalgalanıyor, ezanlarımız okunuyor, istediğimiz gibi geziyoruz. Bu yüzden birlik ve beraberliğimizi muhafaza etmek zorundayız. Buralardaki topraklardan kurtulmak ve başka yerlerde yaşamak oldukça zor. Çocuklarımıza çok iyi bir gelecek hazırlamamız lazım. Onları güvenli, huzurlu ve barış içerisinde yaşayacağı bir vatanı emanet etmek için bizim çok uyanık olmamız gerekiyor. Vatanı korusun diye emanet edilen silahlar, kendi öz vatanında, kendi bayrağı altında rahat ve huzur içinde yaşamak isteyen, demokrasisine sahip çıkmak isteyen, milli iradeye sahip çıkmak isteyen ve sokaklara dökülen masum insanların üzerine acımasızca ateş edildi. Halkımızın basireti sayesinde bu darbe girişimi başarısızlıkla sonuçlandırıldı. Allah bir daha milletimize böyle acılar yaşatmasın. Milletimize birlik ve basiret versin. Bugün milletimiz eğer basiretli ve kararlı olmasaydı bugün bizde burada olmayacaktık” diye konuştu.
 
Vali Balkanlıoğlu, ”Uyanık olmamız gerekiyor. Kim olursak olalım. Hangi siyasi görüşten, hangi etnik kökenden, hangi dini mezhepten olursak olalım birbirimize sahip çıkmak zorundayız. Hepimiz aynı geminin içerisindeyiz. Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın” diyerek, sözlerini tamamladı.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.