VALİ ÇİFTÇİ KONSERE GİTTİ

Sanat 14.03.2014 - 11:50, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 4354+ kez okundu.
 

VALİ ÇİFTÇİ KONSERE GİTTİ

Vali ÇİFTÇİ, ODÜ'de "Akademik Çalgı Topluluğu"nun Konserine Katıldı.

Vali Kenan ÇİFTÇİ, Ordu Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Müzik Kulübü tarafından düzenlenen "Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Türk Halk Müziği Akademik Çalgı Topluluğu"nun ilk kez gerçekleştirdiği konsere katıldı. ODÜ Tıp Fakültesi Morfoloji Binası Konferans Salonu'nda gerçekleşen konsere Vali Kenan ÇİFTÇİ, ODÜ Rektörü Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanı Prof. Sabri YENER, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alpay HAKTANIR, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Orhan BAŞ, ODÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Yrd. Doç. Dr. Özgür ENGİNYURT, Ordu İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Hasan ÖZTÜRK, akademik ve idari personelin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı. ODÜ bünyesinde bu yıl içerisinde oluşturulan "THM Akademik Çalgı Topluluğu", Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi akademisyenlerinden Öğr. Gör. Emre Şimşek, Öğr. Gör. Ercan DURMAZ, Öğr. Gör. Aytunç AYDIN, Öğr. Gör. Timur EŞİGÜL, Arş. Gör. Ahmet Serdar YENER ve öğrenci Ercan DURMUŞ muhteşem bir müzik ziyafeti verdi.Kültürümüzün önemli bir kolu olan Türk halk müziğinin icra edildiği konserde kaval, kemane, bağlama-cura, bağlama-divan, bağlama ve bendir gibi enstrümanlar çalındı.Farklı yörelerin ezgilerinin solo ve koro şeklinde sunulduğu konserde "Abdurrahman Halayı, Uşak Gelin Alma Havası, Başım Alıp Çıksam Bir Yüce Dağa, Sürüler İçinde Sürmeli Koyun, Sevda Gitmiyor Serde, Karakoyun, Daldalan, Kaytağı, Kocaoğlan Zeybeği, Yağcılar Zeybeği, Üç Güzel oturmuş İskambil Oynar, Ben Yarime Ismarladım Bir Altın Tarak, Safranbolu Kaşık Havası, Gıcır Gıcır Gelir Yarin Kağnısı, Anan Var midur" ezgileri izleyenler tarafından büyük beğeni topladı.Vali Kenan ÇİFTÇİ, Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ ve Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanı Prof. Sabri YENER'in program sonunda "THM Akademik Çalgı Topluluğu" üyelerine teşekkür belgesi ve çiçek takdim etmesiyle konser sona erdi.
Vali ÇİFTÇİ, ODÜ'de "Akademik Çalgı Topluluğu"nun Konserine Katıldı.

Vali Kenan ÇİFTÇİ, Ordu Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Müzik Kulübü tarafından düzenlenen "Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Türk Halk Müziği Akademik Çalgı Topluluğu"nun ilk kez gerçekleştirdiği konsere katıldı.

ODÜ Tıp Fakültesi Morfoloji Binası Konferans Salonu'nda gerçekleşen konsere Vali Kenan ÇİFTÇİ, ODÜ Rektörü Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanı Prof. Sabri YENER, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alpay HAKTANIR, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Orhan BAŞ, ODÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Yrd. Doç. Dr. Özgür ENGİNYURT, Ordu İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Hasan ÖZTÜRK, akademik ve idari personelin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı.

ODÜ bünyesinde bu yıl içerisinde oluşturulan "THM Akademik Çalgı Topluluğu", Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi akademisyenlerinden Öğr. Gör. Emre Şimşek, Öğr. Gör. Ercan DURMAZ, Öğr. Gör. Aytunç AYDIN, Öğr. Gör. Timur EŞİGÜL, Arş. Gör. Ahmet Serdar YENER ve öğrenci Ercan DURMUŞ muhteşem bir müzik ziyafeti verdi.

Kültürümüzün önemli bir kolu olan Türk halk müziğinin icra edildiği konserde kaval, kemane, bağlama-cura, bağlama-divan, bağlama ve bendir gibi enstrümanlar çalındı.

Farklı yörelerin ezgilerinin solo ve koro şeklinde sunulduğu konserde "Abdurrahman Halayı, Uşak Gelin Alma Havası, Başım Alıp Çıksam Bir Yüce Dağa, Sürüler İçinde Sürmeli Koyun, Sevda Gitmiyor Serde, Karakoyun, Daldalan, Kaytağı, Kocaoğlan Zeybeği, Yağcılar Zeybeği, Üç Güzel oturmuş İskambil Oynar, Ben Yarime Ismarladım Bir Altın Tarak, Safranbolu Kaşık Havası, Gıcır Gıcır Gelir Yarin Kağnısı, Anan Var midur" ezgileri izleyenler tarafından büyük beğeni topladı.

Vali Kenan ÇİFTÇİ, Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ ve Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanı Prof. Sabri YENER'in program sonunda "THM Akademik Çalgı Topluluğu" üyelerine teşekkür belgesi ve çiçek takdim etmesiyle konser sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.