VALİ ONLARI TÜM ORDU'YA ÖRNEK GÖSTERDİ

Gündem 17.02.2015 - 15:07, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3612+ kez okundu.
 

VALİ ONLARI TÜM ORDU'YA ÖRNEK GÖSTERDİ

Öğrenme Hareketliliği projeleri 177 bin Euro hibe desteği almaya hak kazanan Korgan Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Çayırkent Çok Programlı Lisesi öğrencilerini kabul eden Vali İrfan Balkanlıoğlu, başarısıyla herkese örnek gösterdi.

Korgan Kaymakamı Erkan Kaçmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murtaza Alan, 2014 Çağrı Dönemi Erasmus+Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personelinin Öğrenme Hareketliliği projeleri kapsamında Avrupa Birliği hibe desteği alan Korgan Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Korgan Çayırkent Çok Programlı Lisesi öğrencileri ile birlikte Vali İrfan Balkanlıoğlu’nu makamında ziyaret etti. Öğrenme Hareketliliği projeleri Avrupa Birliği Ulusal Ajansı tarafından kabul edilerek, 177.000 Euro hibe verilmesinden dolayı mutluluk duyduğunu belirten Vali Balkanlıoğlu, ”Korgan gibi ilçelerimizden projeler çıkmaya başlaması son derece sevindirici. Bu sayede insanlarımız yurt dışını görmüş oluyor, bilgi görgü deneyimi artmış oluyor” dedi. Vali Balkanlıoğlu, ”Bir takım projelerin teknik çağrıları var. Bu projelerin finanse edildiği bütçe genelde bundan faydalanma hakkı olan ülkelerin katkılarıyla oluşturulur. Dolayısıyla birçok Avrupa Birliği konularından faydalanma noktasında Türkiye’nin de bir katkısı var. Yeterince proje üretemediğimiz zaman bazen oraya verdiğimiz parayı bile değerlendirip geri alacak ve ondan faydalanacak çalışma içerisine giremiyoruz” diyerek, çocukların genç yaşta başka bir ülkeye gitmesinin ufkunu açacağına vurgu yaptı. “Bu proje teknik çağrılarının dikkatle takip edilip, projelerle talepte bulunmak ve ondan faydalanmak son derece önemli” diyen Vali İrfan Balkanlıoğlu, “Her şeyi devletten hazır istemek yerine kendiniz bir proje oluşturup, geliştirebilirsiniz. Sizleri tebrik ediyorum” dedi ve diğer okullara da örnek olması gerektiğini kaydetti. Korgan Kaymakamı Erkan Kaçmaz ise, ilçedeki meslek liselerinin gösterdiği başarıdan duyduğu gururu ifade ederek, bu çalışmaların süreklilik kazanmasının çok daha büyük başarıları getireceğini belirterek, projelerde görev alan öğrenci ve öğretmenlere başarılar diledi. Kaymakam Kaçmaz, “Bizim açımızdan şöyle bir önemi var; İlçemiz ilk defa Avrupa Birliği projelerine ve Erasmus programı kampanyası görüyor. İki projenin ilimizde uygulanacak olması, bizler açımızdan farklıda bir önem taşıyor.” diyerek sözlerini tamamladı. Korgan Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin hazırladığı ‘Avrupa’da İslam Dininin Bilimsel Öğretim Metotları Ve Farklı Din Mensupları İle İlişkilerin Uygulamalı Eğitimi’ adlı proje kapsamında 50 öğrenci, 3 rehber öğretmen eşliğinde Hollanda Rotterdam İslam Üniversitesinde 12–25 Nisan 2015 tarihleri arasında staj yapacak. Çayırkent Çok Programlı Lisesi tarafından hazırlanan ‘Bilişim Teknolojilerinin Tanıtım ve Ticarette Kullanımı’ adlı projede ise 45 öğrenci ve 5 rehber öğretmen eşliğinde Hollanda, Çek Cumhuriyeti ve Almanya’da stajlarını tamamlayacak. Ziyarette, Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mustafa Ertim, Proje Koordinatörü Ercan Düzücü, Çayırkent Çok Programlı Lisesi Müdürü Mustafa Topçu ile Proje Koordinatörü Adil Bolgi de yer aldı.
Öğrenme Hareketliliği projeleri 177 bin Euro hibe desteği almaya hak kazanan Korgan Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Çayırkent Çok Programlı Lisesi öğrencilerini kabul eden Vali İrfan Balkanlıoğlu, başarısıyla herkese örnek gösterdi.

Korgan Kaymakamı Erkan Kaçmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murtaza Alan, 2014 Çağrı Dönemi Erasmus+Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personelinin Öğrenme Hareketliliği projeleri kapsamında Avrupa Birliği hibe desteği alan Korgan Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Korgan Çayırkent Çok Programlı Lisesi öğrencileri ile birlikte Vali İrfan Balkanlıoğlu’nu makamında ziyaret etti.

Öğrenme Hareketliliği projeleri Avrupa Birliği Ulusal Ajansı tarafından kabul edilerek, 177.000 Euro hibe verilmesinden dolayı mutluluk duyduğunu belirten Vali Balkanlıoğlu, ”Korgan gibi ilçelerimizden projeler çıkmaya başlaması son derece sevindirici. Bu sayede insanlarımız yurt dışını görmüş oluyor, bilgi görgü deneyimi artmış oluyor” dedi.

Vali Balkanlıoğlu, ”Bir takım projelerin teknik çağrıları var. Bu projelerin finanse edildiği bütçe genelde bundan faydalanma hakkı olan ülkelerin katkılarıyla oluşturulur. Dolayısıyla birçok Avrupa Birliği konularından faydalanma noktasında Türkiye’nin de bir katkısı var. Yeterince proje üretemediğimiz zaman bazen oraya verdiğimiz parayı bile değerlendirip geri alacak ve ondan faydalanacak çalışma içerisine giremiyoruz” diyerek, çocukların genç yaşta başka bir ülkeye gitmesinin ufkunu açacağına vurgu yaptı.

“Bu proje teknik çağrılarının dikkatle takip edilip, projelerle talepte bulunmak ve ondan faydalanmak son derece önemli” diyen Vali İrfan Balkanlıoğlu, “Her şeyi devletten hazır istemek yerine kendiniz bir proje oluşturup, geliştirebilirsiniz. Sizleri tebrik ediyorum” dedi ve diğer okullara da örnek olması gerektiğini kaydetti.

Korgan Kaymakamı Erkan Kaçmaz ise, ilçedeki meslek liselerinin gösterdiği başarıdan duyduğu gururu ifade ederek, bu çalışmaların süreklilik kazanmasının çok daha büyük başarıları getireceğini belirterek, projelerde görev alan öğrenci ve öğretmenlere başarılar diledi.

Kaymakam Kaçmaz, “Bizim açımızdan şöyle bir önemi var; İlçemiz ilk defa Avrupa Birliği projelerine ve Erasmus programı kampanyası görüyor. İki projenin ilimizde uygulanacak olması, bizler açımızdan farklıda bir önem taşıyor.” diyerek sözlerini tamamladı.

Korgan Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin hazırladığı ‘Avrupa’da İslam Dininin Bilimsel Öğretim Metotları Ve Farklı Din Mensupları İle İlişkilerin Uygulamalı Eğitimi’ adlı proje kapsamında 50 öğrenci, 3 rehber öğretmen eşliğinde Hollanda Rotterdam İslam Üniversitesinde 12–25 Nisan 2015 tarihleri arasında staj yapacak. Çayırkent Çok Programlı Lisesi tarafından hazırlanan ‘Bilişim Teknolojilerinin Tanıtım ve Ticarette Kullanımı’ adlı projede ise 45 öğrenci ve 5 rehber öğretmen eşliğinde Hollanda, Çek Cumhuriyeti ve Almanya’da stajlarını tamamlayacak.

Ziyarette, Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mustafa Ertim, Proje Koordinatörü Ercan Düzücü, Çayırkent Çok Programlı Lisesi Müdürü Mustafa Topçu ile Proje Koordinatörü Adil Bolgi de yer aldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.