ORTAR A.Ş FINDIK HASAR TESPİTİ İÇİN SAHADA

Gündem 04.04.2023 - 12:17, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 4317+ kez okundu.
 

ORTAR A.Ş FINDIK HASAR TESPİTİ İÇİN SAHADA

Soğuk havanın devam edeceğini belirten mühendisler alınması gereken önlemler hakkında uyarılarda bulundu.

Ordu’da 3 gün boyunca etkili olan soğuk ve yağışlı hava fındık üreticilerini tedirgin ederken Ordu Büyükşehir Belediyesi iştirak şirketi ORTAR A.Ş. ziraat mühendisleri fındık bahçelerinde don hasar tespiti yaptı. Soğuk havanın devam edeceğini belirten mühendisler alınması gereken önlemler hakkında uyarılarda bulundu. Karadeniz Bölgesi’nin fındık üretiminde lider şehri olan Ordu’da geçtiğimiz hafta boyunca yüksek rakımlı ilçelerde etkili olan kar yağışı ve buzlanmanın fındığa zarar verip vermediğini yerinde tespiti amacıyla Ordu Büyükşehir Belediyesi harekete geçti. Ziraat Yüksek Mühendisleri eşliğinde arazide inceleme yapan ekipler buzlanmaya dikkati çekerek fındık üreticilerini uyardı. ORTAR A.Ş. ZİRAAT YÜKSEK MÜHENDİSİ SUAT AKGÜL: “ZİRAİ DON RİSKİ ZARARI BEKLENİYOR” Soğuk havaların Ordu’da fındığa etkisini değerlendirmek amacıyla sahaya çıkan ORTAR A.Ş. Ziraat Yüksek Mühendisi Suat Akgül, “400 rakım üzeri olan birçok ilçemizde zirai don riski zararı görülmesi beklenmektedir” dedi. Ziraat Yüksek Mühendisi Akgül, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi: “İlimizde yaşanan soğuk ve yağışlı havanın başladığı ilk andan itibaren ORTAR A.Ş. ekipleri olarak sahada yer aldık. Yaptığımız tespitler neticesinde sahil şeridinden 400 metre yüksekliğinde yer alan ilçelerimizde zirai don zararı görülmesi beklenmektedir. Fındık üreticisi vatandaşlarımızın bu süreçte bahçelerinde dumanlama ve bölge bölge ateş yakmaları sıcaklık açısından önemlidir. Üreticilerimiz gerekli desteği bizlerden ücretsiz olarak alabilirler. ORTAR A.Ş. olarak sahada tespit çalışmalarımıza devam ediyoruz.”
Soğuk havanın devam edeceğini belirten mühendisler alınması gereken önlemler hakkında uyarılarda bulundu.

Ordu’da 3 gün boyunca etkili olan soğuk ve yağışlı hava fındık üreticilerini tedirgin ederken Ordu Büyükşehir Belediyesi iştirak şirketi ORTAR A.Ş. ziraat mühendisleri fındık bahçelerinde don hasar tespiti yaptı. Soğuk havanın devam edeceğini belirten mühendisler alınması gereken önlemler hakkında uyarılarda bulundu.

Karadeniz Bölgesi’nin fındık üretiminde lider şehri olan Ordu’da geçtiğimiz hafta boyunca yüksek rakımlı ilçelerde etkili olan kar yağışı ve buzlanmanın fındığa zarar verip vermediğini yerinde tespiti amacıyla Ordu Büyükşehir Belediyesi harekete geçti. Ziraat Yüksek Mühendisleri eşliğinde arazide inceleme yapan ekipler buzlanmaya dikkati çekerek fındık üreticilerini uyardı.

ORTAR A.Ş. ZİRAAT YÜKSEK MÜHENDİSİ SUAT AKGÜL: “ZİRAİ DON RİSKİ ZARARI BEKLENİYOR”

Soğuk havaların Ordu’da fındığa etkisini değerlendirmek amacıyla sahaya çıkan ORTAR A.Ş. Ziraat Yüksek Mühendisi Suat Akgül, “400 rakım üzeri olan birçok ilçemizde zirai don riski zararı görülmesi beklenmektedir” dedi.

Ziraat Yüksek Mühendisi Akgül, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“İlimizde yaşanan soğuk ve yağışlı havanın başladığı ilk andan itibaren ORTAR A.Ş. ekipleri olarak sahada yer aldık. Yaptığımız tespitler neticesinde sahil şeridinden 400 metre yüksekliğinde yer alan ilçelerimizde zirai don zararı görülmesi beklenmektedir. Fındık üreticisi vatandaşlarımızın bu süreçte bahçelerinde dumanlama ve bölge bölge ateş yakmaları sıcaklık açısından önemlidir. Üreticilerimiz gerekli desteği bizlerden ücretsiz olarak alabilirler. ORTAR A.Ş. olarak sahada tespit çalışmalarımıza devam ediyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.