YANAN TARİHİ CAMİ ONARILDI

Kültür 15.07.2015 - 17:59, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3594+ kez okundu.
 

YANAN TARİHİ CAMİ ONARILDI

Gülyalı ilçesi Kestane Mahallesi Merkez Camii’nin onarımı tamamlandı.

  Gülyalı ilçesi Kestane Mahallesi Merkez Camii’nin onarımı tamamlandı. Ordu Büyükşehir Belediyesince onarım kapsamında; yangında eriyerek sarkan plastik lambirler söküldü ve altından çıkan orijinal ahşap tavan beyaz renge boyandı. İşlenmiş duvarlar ve tavan komple boyanırken, mahfil kata çıkan merdivene korkuluk eklendi. Vaaz kürsüsü, ayakkabılıklar, elektrik tesisatı ve avizeler ise komple yenilendi. NİSAN AYI’NDA YANMIŞTI… 1911 yılında düzgün kesme taştan inşa edilen iki katlı yapı olan tescilli tarihi cami Nisan ayında elektrik kontağından çıkan yangın sonucu kullanılamaz hale gelmişti. Tavan, duvar, kürsü ve aydınlatma sistemi hasar gören cami yöremizdeki kesme taş işçiliğinin en güzel örneklerinden biri. Tarihi cami; zemin ve mahfil olmak üzere 2 kattan oluşuyor. Karakteristik dört sütunlu son cemaat bölümünden geçilerek girilen caminin minaresinin 1978 tarihinde eklendiği biliniyor.
Gülyalı ilçesi Kestane Mahallesi Merkez Camii’nin onarımı tamamlandı.

 

Gülyalı ilçesi Kestane Mahallesi Merkez Camii’nin onarımı tamamlandı.

Ordu Büyükşehir Belediyesince onarım kapsamında; yangında eriyerek sarkan plastik lambirler söküldü ve altından çıkan orijinal ahşap tavan beyaz renge boyandı. İşlenmiş duvarlar ve tavan komple boyanırken, mahfil kata çıkan merdivene korkuluk eklendi. Vaaz kürsüsü, ayakkabılıklar, elektrik tesisatı ve avizeler ise komple yenilendi.

NİSAN AYI’NDA YANMIŞTI…

1911 yılında düzgün kesme taştan inşa edilen iki katlı yapı olan tescilli tarihi cami Nisan ayında elektrik kontağından çıkan yangın sonucu kullanılamaz hale gelmişti. Tavan, duvar, kürsü ve aydınlatma sistemi hasar gören cami yöremizdeki kesme taş işçiliğinin en güzel örneklerinden biri. Tarihi cami; zemin ve mahfil olmak üzere 2 kattan oluşuyor. Karakteristik dört sütunlu son cemaat bölümünden geçilerek girilen caminin minaresinin 1978 tarihinde eklendiği biliniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.