Yason'da Organik Ürün Pazarı

Yaşam 07.06.2013 - 11:08, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3496+ kez okundu.
 

Yason'da Organik Ürün Pazarı

Perşembe, Çaytepeli bayanlar köylerinde yetiştirdikleri ürünleri, Yasun Burnu’nda açtıkları tezgahlarda satarak; aile bütçelerine önemli katkılar sağlıyorlar.

Perşembe, Çaytepeli bayanlar köylerinde yetiştirdikleri ürünleri, Yasun Burnu’nda açtıkları tezgahlarda satarak; aile bütçelerine önemli katkılar sağlıyorlar. Aynı zamanda da yörelerinin ve Ordu’nun tanıtımını yapıyorlar. Gülbeyaz Zafer adında, aynı zamanda pazarcılıkla da uğraşan bayan; bir yıldır düşündüğü Yason’atezgah açma konusunu, önce köy muhtarına açıyor. Muhtar da talebi Perşembe Kaymakamı’na iletiyor. Kaymakam’ın da oluru ve yardımlarıyla tezgahlarını yaptırıp; Cumartesi ve Pazar günleri pazarı açmaya başlıyorlar. Tezgahlarında yöresel ürünlerimizden melocan, fasulye, mısır, fırınlanmış mısır unu, üzüm yaprağı, erik, yenidünya, kiraz, çilek, dut, dut pekmezi, sırgan, kara lahana yani aklınıza gelecek her türlü yöresel sebze meyve bulunuyor. Yine kendi hayvanlarından elde ettikleri süt, yoğurt, tereyağ, peynir, köy yumurtası da tezgahlarda yer alıyor. Ordu’nun ve Perşembe’nin yanında yöresel ürünlerimizi de gelen turistlere tanıtıyorlar. Kadınlar yöresel ürünlerin çok ilgi gördüğünü, kendilerini gören diğer kadınların da tezgah açmaya hazırlandıklarını söylüyorlar. Hafta sonu satış yaparken aynı zamanda siparişler aldıklarını, hafta içi bunları hazırlayıp tezgahlarına koyduklarını anlatıyorlar. Gülbeyaz Zafer, bizim köylü kadınlar olarak hem elimize üç beş kuruş geçiyor evimizin ihtiyaçlarını görüyoruz hem de çocuklarımızın eğitim masraflarını karşılıyoruz, diyor. Perşembe’de işsizlik yüzünden göç olduğunu anlatan Zafer; köyde gençlerin kalmadığını, iş bulmak için dışarıya gittiğini, buraya turizm yatırımları yapılırsa geri döneceklerini söylüyor. Muhtara ve Kaymakam’a teşekkür ettikten sonra, bu bölgeden çıkan yatırımcı ve iş adamlarına sesleniyor: Buraya yatırım yapın artık gençlerimiz evlerinde kalsınlar.
Perşembe, Çaytepeli bayanlar köylerinde yetiştirdikleri ürünleri, Yasun Burnu’nda açtıkları tezgahlarda satarak; aile bütçelerine önemli katkılar sağlıyorlar.

Perşembe, Çaytepeli bayanlar köylerinde yetiştirdikleri ürünleri, Yasun Burnu’nda açtıkları tezgahlarda satarak; aile bütçelerine önemli katkılar sağlıyorlar.

Aynı zamanda da yörelerinin ve Ordu’nun tanıtımını yapıyorlar.

Gülbeyaz Zafer adında, aynı zamanda pazarcılıkla da uğraşan bayan; bir yıldır düşündüğü Yason’atezgah açma konusunu, önce köy muhtarına açıyor. Muhtar da talebi Perşembe Kaymakamı’na iletiyor. Kaymakam’ın da oluru ve yardımlarıyla tezgahlarını yaptırıp; Cumartesi ve Pazar günleri pazarı açmaya başlıyorlar.

Tezgahlarında yöresel ürünlerimizden melocan, fasulye, mısır, fırınlanmış mısır unu, üzüm yaprağı, erik, yenidünya, kiraz, çilek, dut, dut pekmezi, sırgan, kara lahana yani aklınıza gelecek her türlü yöresel sebze meyve bulunuyor.

Yine kendi hayvanlarından elde ettikleri süt, yoğurt, tereyağ, peynir, köy yumurtası da tezgahlarda yer alıyor.

Ordu’nun ve Perşembe’nin yanında yöresel ürünlerimizi de gelen turistlere tanıtıyorlar.

Kadınlar yöresel ürünlerin çok ilgi gördüğünü, kendilerini gören diğer kadınların da tezgah açmaya hazırlandıklarını söylüyorlar.

Hafta sonu satış yaparken aynı zamanda siparişler aldıklarını, hafta içi bunları hazırlayıp tezgahlarına koyduklarını anlatıyorlar.

Gülbeyaz Zafer, bizim köylü kadınlar olarak hem elimize üç beş kuruş geçiyor evimizin ihtiyaçlarını görüyoruz hem de çocuklarımızın eğitim masraflarını karşılıyoruz, diyor.

Perşembe’de işsizlik yüzünden göç olduğunu anlatan Zafer; köyde gençlerin kalmadığını, iş bulmak için dışarıya gittiğini, buraya turizm yatırımları yapılırsa geri döneceklerini söylüyor.

Muhtara ve Kaymakam’a teşekkür ettikten sonra, bu bölgeden çıkan yatırımcı ve iş adamlarına sesleniyor: Buraya yatırım yapın artık gençlerimiz evlerinde kalsınlar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.