YERLİ OTOMOBİLE TALİPLER

Gündem 30.12.2019 - 07:50, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 2704+ kez okundu.
 

YERLİ OTOMOBİLE TALİPLER

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ordu Genç Girişimciler Kurulu, üretim bandından inecek 452’nci yerli otomobile talip olduklarını açıkladı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ordu Genç Girişimciler Kurulu, üretim bandından inecek 452’nci yerli otomobile talip olduklarını açıkladı. 2017 yılında Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye Odalar ve borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’ndan söz alarak üretilmesi için çalışmalara başlayan yerli otomobilin tamamlanmasının ardından TOBB Ordu Genç Girişimciler Kurulu Üyeleri 2022 yılında üretim bandından çıkacak 452’nci araç için talip olduklarını ifade etti. Yapımı tamamlana yüzde yüz elektrikli, çevreci, yeni nesil, akıllı Otomobil için Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret A.Ş. (TOGG) kurulmuş, şirkette Anadolu Grubu, BMC, Kök Grubu, Turkcell ve Zorlu Holding yüzde 19'ar, TOBB yüzde 5 payla yer almış, 2018 Haziran ayında TOGG CEO'luğuna Mehmet Gürcan Karakaş getirilmiş ve Gebze'deki Bilişim Vadisinde faaliyetlere başlayarak TOGG isimli yerli otomobil üretilmiştir. Konu ile ilgili açıklama yapan TOBB Ordu Genç girişimciler Kurulu Başkanı G. Baran Candan; “Bugün hep birlikte Sayın Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’nın 2017 yılında iş adamları ile gerçekleştiren toplantıda, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu’ndan sözünü aldığı yerli otomobilin üretilmesinin gururunu ve yıllar önce devrim niteliğinde atılan kararı engellemelerine rağmen bugün alınan devrin kararının mutluluğunu yaşıyoruz. Üretim bandından çıkacak 452’nci araca talip olduklarını açıklayan Başkan Candan; “Yapılan bu otomobil sadece yerli marka araba yaratmak değil, aynı zamanda teknolojik dönüşüm ve dijital ekonomiye geçiştir. Yeni lige çıkış ve yeni bir meydan okumadır. Bizlerde TOBB Ordu Genç Girişimciler Kurulu olarak 2022 yılında üretim bandından inecek 452’nci yerli otomobile talip olduğumuzu açıklıyoruz. Resmi başvurumuzu da bizzat giderek TOBB Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na yapacağız.” Son olarak Başkan Candan; “Ben TOBB Ordu Genç Girişimciler Kurulu olarak Türkiye’nin yarım asırlık hayaline ulaşmasını sağlayan Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğluna, TOGG çatısı altında bir araya gelen iş adamlarımıza ve Türk iş dünyasına teşekkürlerimizi sunarız” diye konuştu.  
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ordu Genç Girişimciler Kurulu, üretim bandından inecek 452’nci yerli otomobile talip olduklarını açıkladı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ordu Genç Girişimciler Kurulu, üretim bandından inecek 452’nci yerli otomobile talip olduklarını açıkladı.
2017 yılında Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye Odalar ve borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’ndan söz alarak üretilmesi için çalışmalara başlayan yerli otomobilin tamamlanmasının ardından TOBB Ordu Genç Girişimciler Kurulu Üyeleri 2022 yılında üretim bandından çıkacak 452’nci araç için talip olduklarını ifade etti.
Yapımı tamamlana yüzde yüz elektrikli, çevreci, yeni nesil, akıllı Otomobil için Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret A.Ş. (TOGG) kurulmuş, şirkette Anadolu Grubu, BMC, Kök Grubu, Turkcell ve Zorlu Holding yüzde 19'ar, TOBB yüzde 5 payla yer almış, 2018 Haziran ayında TOGG CEO'luğuna Mehmet Gürcan Karakaş getirilmiş ve Gebze'deki Bilişim Vadisinde faaliyetlere başlayarak TOGG isimli yerli otomobil üretilmiştir.
Konu ile ilgili açıklama yapan TOBB Ordu Genç girişimciler Kurulu Başkanı G. Baran Candan; “Bugün hep birlikte Sayın Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’nın 2017 yılında iş adamları ile gerçekleştiren toplantıda, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu’ndan sözünü aldığı yerli otomobilin üretilmesinin gururunu ve yıllar önce devrim niteliğinde atılan kararı engellemelerine rağmen bugün alınan devrin kararının mutluluğunu yaşıyoruz.
Üretim bandından çıkacak 452’nci araca talip olduklarını açıklayan Başkan Candan; “Yapılan bu otomobil sadece yerli marka araba yaratmak değil, aynı zamanda teknolojik dönüşüm ve dijital ekonomiye geçiştir. Yeni lige çıkış ve yeni bir meydan okumadır. Bizlerde TOBB Ordu Genç Girişimciler Kurulu olarak 2022 yılında üretim bandından inecek 452’nci yerli otomobile talip olduğumuzu açıklıyoruz. Resmi başvurumuzu da bizzat giderek TOBB Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na yapacağız.”
Son olarak Başkan Candan; “Ben TOBB Ordu Genç Girişimciler Kurulu olarak Türkiye’nin yarım asırlık hayaline ulaşmasını sağlayan Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğluna, TOGG çatısı altında bir araya gelen iş adamlarımıza ve Türk iş dünyasına teşekkürlerimizi sunarız” diye konuştu.
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.