ZİRVEDE TURİZM VAR

Ekonomi 08.06.2017 - 15:05, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3657+ kez okundu.
 

ZİRVEDE TURİZM VAR

Türkiye’de geçtiğimiz ay ekonominin gündeminde öne çıkan başlıklar belli olurken, yaza girdiğimiz şu günlerde ülkemize gelen turist sayısında yaşanan yükseliş ve otel doluluk oranlarının artması haberleri ile öne çıkan turizm gündemin ilk sırasında yer aldı.

 Medya Takip Ajansı Interpress’in her ay düzenli olarak yayınladığı “Ekonomi Gündemi” raporuna göre turizm sektörü ile ilgili Mayıs ayında yazılı basına 23 bin 649 haber yansıdığı belirlendi.   Bankacılık ve finans haberleri yükselişe geçti Geçtiğimiz ay ekonomi gündeminde öne çıkan sektörler içinde ikinci sırayı bankacılık ve finans sektörü alırken, dolarda yaşanan düşüşün yanı sıra altın ve kredi haberleri öne çıkarken, bankacılık dışı finans sektöründe yaşanan büyüme de dikkat çekti. Sektör hakkında yazılı basına geçen ay 18 bin 41 haber yansırken, Merkez Bankası ile alakalı da yazılı basında 2 bin 63 haber çıktığı tespit edildi.   İhracat sektörü gündemde geriledi Mayıs ayında ihracat yüzde 15.8 artarak 12 milyar 472 milyon dolar olarak gerçekleşirken, sektör ile ilgili yazılı basında 13 bin 846 haber çıktığı tespit edildi. En fazla ihracat yaptığımız 20 ülke arasında en yüksek ihracat artışını yüzde 73.4 ile Rusya’ya yapmamız dikkat çekerken, geçen ay ithalat ile ilgili ise yazılı basında 2 bin 283 haber yer aldığı görüldü.   İnşaat haberleri gündemdeki yerini koruyor Ekonomi haberleri incelendiğinde demir fiyatlarında yaşanan artış ve ‘Yeni Tip İmar Yönetmeliği’ ile ilgili tartışmalarla gündemde olan inşaat sektörü hakkında yazılı basında 8 bin 688 haber çıktığı belirlendi. Türkiye ihracatının beşte birini tek başına gerçekleştiren otomotiv sektörü yükselişini mayıs ayında da sürdürürken otomotiv sektörü ile ilgili geçen ay yazılı basına 8 bin 161 haber yansıdığı ortaya çıktı.   Enerji ve tekstilde yaşanan gelişmeler gündemde Geçen ay ‘Enerji Kimlik Belgesi’nin zorunlu hale gelmesi tartışmaları ve elektrik tüketiminde yaşanan artış haberleri ile gündemde olan enerji sektörü ile ilgili de yazılı basında 3 bin 92 haber çıkarken, tekstil ve ev tekstili sektörü hakkında ise yazılı basında 3 bin 838 haber yer aldığı tespit edildi.   Kıdem tazminatı tartışmaları öne çıktı Geçtiğimiz Mayıs ayında ekonomide diğer başlıklar arasında kıdem tazminatı konusunda yaşanan gelişmeler öne çıkarken, enflasyon, işsizlik ve büyüme rakamlarının gündemde üst sıralarında yer alan diğer başlıklar olduğu görüldü.
Türkiye’de geçtiğimiz ay ekonominin gündeminde öne çıkan başlıklar belli olurken, yaza girdiğimiz şu günlerde ülkemize gelen turist sayısında yaşanan yükseliş ve otel doluluk oranlarının artması haberleri ile öne çıkan turizm gündemin ilk sırasında yer aldı.

 Medya Takip Ajansı Interpress’in her ay düzenli olarak yayınladığı “Ekonomi Gündemi” raporuna göre turizm sektörü ile ilgili Mayıs ayında yazılı basına 23 bin 649 haber yansıdığı belirlendi.

 

Bankacılık ve finans haberleri yükselişe geçti

Geçtiğimiz ay ekonomi gündeminde öne çıkan sektörler içinde ikinci sırayı bankacılık ve finans sektörü alırken, dolarda yaşanan düşüşün yanı sıra altın ve kredi haberleri öne çıkarken, bankacılık dışı finans sektöründe yaşanan büyüme de dikkat çekti. Sektör hakkında yazılı basına geçen ay 18 bin 41 haber yansırken, Merkez Bankası ile alakalı da yazılı basında 2 bin 63 haber çıktığı tespit edildi.

 

İhracat sektörü gündemde geriledi

Mayıs ayında ihracat yüzde 15.8 artarak 12 milyar 472 milyon dolar olarak gerçekleşirken, sektör ile ilgili yazılı basında 13 bin 846 haber çıktığı tespit edildi. En fazla ihracat yaptığımız 20 ülke arasında en yüksek ihracat artışını yüzde 73.4 ile Rusya’ya yapmamız dikkat çekerken, geçen ay ithalat ile ilgili ise yazılı basında 2 bin 283 haber yer aldığı görüldü.

 

İnşaat haberleri gündemdeki yerini koruyor

Ekonomi haberleri incelendiğinde demir fiyatlarında yaşanan artış ve ‘Yeni Tip İmar Yönetmeliği’ ile ilgili tartışmalarla gündemde olan inşaat sektörü hakkında yazılı basında 8 bin 688 haber çıktığı belirlendi. Türkiye ihracatının beşte birini tek başına gerçekleştiren otomotiv sektörü yükselişini mayıs ayında da sürdürürken otomotiv sektörü ile ilgili geçen ay yazılı basına 8 bin 161 haber yansıdığı ortaya çıktı.

 

Enerji ve tekstilde yaşanan gelişmeler gündemde

Geçen ay ‘Enerji Kimlik Belgesi’nin zorunlu hale gelmesi tartışmaları ve elektrik tüketiminde yaşanan artış haberleri ile gündemde olan enerji sektörü ile ilgili de yazılı basında 3 bin 92 haber çıkarken, tekstil ve ev tekstili sektörü hakkında ise yazılı basında 3 bin 838 haber yer aldığı tespit edildi.

 

Kıdem tazminatı tartışmaları öne çıktı

Geçtiğimiz Mayıs ayında ekonomide diğer başlıklar arasında kıdem tazminatı konusunda yaşanan gelişmeler öne çıkarken, enflasyon, işsizlik ve büyüme rakamlarının gündemde üst sıralarında yer alan diğer başlıklar olduğu görüldü.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.